Wow jakie genialne założenia ogrodowe - na skalę światową! Pięknie.
I Wy też wspaniale razem wyglądacie, tacy szczęśliwi - i tak ma być zwłaszcza teraz w tym trudnym czasie - uściski
Kasiu,
odkryliśmy to miejsce przypadkiem bo nie lubimy eurolandów. Ten park jest wyjątkowy. Są miniatury budynków i obiektów, nawet ładne ale ogród robi większe wrażenie. Alejki, ścieżki, altany, pergole. Wszystko obsadzone kwiatami, trawami, drzewami i krzewami. Jest herbarium, plac zabaw dla dzieci, miejsca z wiszącymi fotelami w których można się zatopić i słuchać szumu wody w licznych strumieniach, można napić się kawy, przekąsić co nieco ( tylko przekąsić, nie próbowałem). Zauważyłem tam ciekawe obrzeża rabat: z zardzewiałej blachy.
A co do nas: jesteśmy we wspaniałym okresie. Ja smakuję życie. Rozkoszuję się każdą chwilą. Bardzo doceniam, że jest mi to dane i mam z kim tę radość dzielić
Ty to potrafisz dowartościować!
To wyjątek potwierdzający regułę ale cieszę się z takich wyjątków. A jeszcze jak ktoś je dostrzeże i wyróżni, życie staje się jeszcze bardziej kolorowe
Park z fontanną znajduje się w Polanicy Zdrój. Tamtejszy park zdrojowy również lubimy. Od czasu do czasu zapraszam tam moją A. na obiad. Ma zupełnie inny charakter od tego z Kłodzka. Jest spokojniejszy.
I ja Ciebie pozdrawiam Dorotko
Dzisiaj kosiłem trawę. W Przedogródku i nie tylko.
Słonko rozkosznie świeciło. Zachęciło mnie do zrobienia zdjęć.
Funkie jeszcze atrakcyjne choć na tej jasnej już widać jesień.
Długo kwitła żółta chryzantema. I na niej już sporo przekwitniętych kwiatów. chyba powinienem je zerwać.
Myślę, że z tym rododendronem nieźle się komponuje
Ta bordowa dopiero wchodzi w kwitnienie