Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

Waclaw 22:02, 17 maj 2018

sierotka napisał(a)
Ale cudnie nad wodą u Ciebie dawno byłam

E, cudnie to nie jest. Nie dorównuję ogrodom na O. jednak lubię te swoje miejsca bardzo. A nad wodą dziko jak u Ciebie a jednak pięknie

Bardzo się cieszę z Twoich odwiedzin.
Teraz wszyscy zajęci ogrodami. Brak czasu na śledzenie wątków. Tym bardziej miło, że się odezwałaś
Gosialuk 22:03, 17 maj 2018

Te fioletowe i białe ładnie z sobą kontrastują. Ostatnio strasznie mi się podobają całkiem białe irysy.
Z łączką akurat trafiłeś na odpowiedni moment. Deszcz podlał i rośliny ruszyły. Jak masz większe dziury, to możesz przepikować kilka roślin z tych miejsc, gdzie za gęsto wzeszły.
sierotka 22:04, 17 maj 2018

Ja juz nie odrobię Wacławie czytania jutro pojeźdźę po szkołkach ,może coś mi w oko wpadnie ha ha
A miałam nic już nie kupować o ratunku to nałóg
Waclaw 22:12, 17 maj 2018

Gosialuk napisał(a)
Te fioletowe i białe ładnie z sobą kontrastują. Ostatnio strasznie mi się podobają całkiem białe irysy.
Z łączką akurat trafiłeś na odpowiedni moment. Deszcz podlał i rośliny ruszyły. Jak masz większe dziury, to możesz przepikować kilka roślin z tych miejsc, gdzie za gęsto wzeszły.

Gosiu,
tak miło, że zaglądnęłaś.
Dziur w łączce nie mam bo wysiałem bardzo dużo nasion. Sam jestem ciekawy jak łączka będzie wyglądała . Obawiam się, że chwasty ją zdominują. Zobaczę co się będzie działo

Zamówiłem sporo nowych irysów. Po przekwitnięciu te które mam będę rozsadzał. Skomponuję białe z niebieskimi a także, osobno żółte z niebieskimi. Nie wiem czy duże kępy łubinów można dzielić bo mam ochotę dołożyć trochę łubinów do irysów.
sylwia_slomc... 22:18, 17 maj 2018

Waclaw napisał(a)

Gosiu,
tak miło, że zaglądnęłaś.
Dziur w łączce nie mam bo wysiałem bardzo dużo nasion. Sam jestem ciekawy jak łączka będzie wyglądała . Obawiam się, że chwasty ją zdominują. Zobaczę co się będzie działo

Zamówiłem sporo nowych irysów. Po przekwitnięciu te które mam będę rozsadzał. Skomponuję białe z niebieskimi a także, osobno żółte z niebieskimi. Nie wiem czy duże kępy łubinów można dzielić bo mam ochotę dołożyć trochę łubinów do irysów.

Ja łubiny przesadzałam, raczej jest jeden korzeń palowy, chyba, że się w roślinę mateczną druga wsieje. Z przesadzanych nie wszystkie mi się przyjęły.
Między irysy możesz wsiać łubiny
Waclaw 22:30, 17 maj 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Ja łubiny przesadzałam, raczej jest jeden korzeń palowy, chyba, że się w roślinę mateczną druga wsieje. Z przesadzanych nie wszystkie mi się przyjęły.
Między irysy możesz wsiać łubiny

I Ty Sylwio zaglądasz?

Przeczytałem, że rośliny od rośliny matecznej można odrywać sadzonki które nie rozkwitły, z piętką. Jednak po namyśle nie zrobię tego. Najpopularniejszą metodą jest wysiew. Kupiłem nasiona ale niestety mieszankę. Wysiałem do doniczek. Spróbuję popikować, później do większych doniczek. Jeśli w przyszłym roku zakwitną w doniczkach będe wiedział jakie kolory. Może się to jednak nie udać. Jednak kto nie próbuje stawiać kroków ten nie idzie.
Waclaw 22:35, 17 maj 2018

sierotka napisał(a)
Ja juz nie odrobię Wacławie czytania jutro pojeźdźę po szkołkach ,może coś mi w oko wpadnie ha ha
A miałam nic już nie kupować o ratunku to nałóg

I ja Bogusiu mam zamiar jeszcze kupować. Mam dużo miejsca. Niestety nie postępuję według dekalogu Danusi. Nie potrafię dobrać roślin. Ale, metodą prób i błędów, wzorując się na Waszych zestawieniach roślin, za 10 lat ...
sierotka 06:33, 18 maj 2018

Wacławie witaj bo Danusia to wyższa szkoła jazdy a my to jeszcze rolkowi jeżdżący ha ha .
Nikomu nie dorównuj rób co chcesz ,poprawiaj, wykopuj, przesadzaj baw się uprawami kwiatuchow
Waclaw 16:08, 18 maj 2018

sierotka napisał(a)
Wacławie witaj bo Danusia to wyższa szkoła jazdy a my to jeszcze rolkowi jeżdżący ha ha .
Nikomu nie dorównuj rób co chcesz ,poprawiaj, wykopuj, przesadzaj baw się uprawami kwiatuchow

I tak czynię
MartaKozak 16:36, 18 maj 2018

U siebie bede siala lake w przyszlym tygodniu, trzymaj kciuki.