Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

Gosialuk 23:13, 11 cze 2018

Wrażenia z takich podróży bezcenne. Ja tylko Radków mam w planach urlopowych. Już sobie u męża zaklepałam jeden dzień na zwiedzanie ogrodu. I pomyśleć, że kiedyś prawie dwa tygodnie spędziliśmy w Radkowie, ale ogrodu jeszcze nie było i ja również nie miałam takich zainteresowań.
A jak się lokator będzie zachowywał - zobaczymy.
Waclaw 23:25, 11 cze 2018

Gosialuk napisał(a)
Wrażenia z takich podróży bezcenne. Ja tylko Radków mam w planach urlopowych. Już sobie u męża zaklepałam jeden dzień na zwiedzanie ogrodu. I pomyśleć, że kiedyś prawie dwa tygodnie spędziliśmy w Radkowie, ale ogrodu jeszcze nie było i ja również nie miałam takich zainteresowań.
A jak się lokator będzie zachowywał - zobaczymy.

Radków to w Kotlinie Kłodzkiej. Kotlina to cel moich częstych wycieczek. Jeśli będziesz zainteresowana to podam Ci miejsca które warto zobaczyć. Myślę, że ogród japoński w Jarkowie znasz?
Myślałem, że znam Kotlinę na wylot ale ogrodu w Radkowie nie znam
greg66 13:43, 12 cze 2018

Cześć Wacławie
Ogrom pracy wykonałeś a na pocieszenie tylko Ci powiem, że tak będzie cały czas. Ciagle coś do zrobienia ale to dobrze bo efekty są niesamowite, w każdym ogródku czy to małym czy duzym, czy starym czy nowym. Jak ktos już złapie bakcyla to nie popuści nawet jak kręgosłup się odezwie.
Ciekawe z bobrem czy zamieszka u Ciebie?
Waclaw 21:45, 12 cze 2018

Cześć Greg.
Pod wpływem Ogrodowiska wiosną zacząłem swoją małą rewolucję w Przedogródku.
Rzeczywiście pracy miałem dużo ale i satysfakcji co niemiara. Jeszcze wiele pracy przede mną. Metodą prób i błędów uda mi się poprawić wygląd miejsc w których mieszkam.

Wszyscy ( pasjonaci z O. ale i nie tylko z O.) dbamy o swoje ogrody ( ogródki, przedogródki, itp,) robimy to przede wszystkim dla siebie i dla bliskich. Są to nasze azyle. Miejsca w których realizujemy swą roślinną pasję. Jednak tu się ma sprawa jak z podróżami w pojedynkę. Dopiero gdy jest możliwość dzielenia wrażeń, zwiedzanie daje zwielokrotnioną radość ( znam z autopsji). To dlatego każda wizyta na wątku, każdy zostawiony ślad i pochwała dają radość i energię do podążania dalej drogą upiększania Świata.
Dziękuję Ci Greg za uznanie.

Wdzięczny jestem Danucie za utworzenie O. Dzięki niej znajdujemy podobnych do siebie "zakręconych". Tak wiele się uczę, tak wiele pomocy otrzymałem, zawieram nowe, miłe znajomości.
Dziękuje Pani Danuto.

Z bobrami mam coraz bardziej mieszane uczucia. Z jednej strony ich obecność świadczy o czystej wodzie, nieskazitelnej przyrodzie, ciszy i spokoju. Jednak zaczynam się obawiać czy ich towarzystwo wyjdzie mi na dobre.
O ich obecności w okolicy wiedziałem od dawna. Jednak po tym jak odkryłem ich nietypowe żeremie na mojej działce zacząłem się obawiać o drzewa. Kiedyś kradli je złodzieje. Jeśli teraz bobry je potną ... Od pewnego czasu skarpa nad stawem w jednym miejscu zaczęła się zapadać. Rośliny są w dużym zagłębieniu. Prawdopodobnie bobry przekopały się pod grobla z rzeki do stawu. Słup palisady się przekrzywił. Hmmm, nie byłbym zadowolony.
Żeremie obok kanału na razie mi nie przeszkadza ale jeśli bobry swoim zwyczajem zatkają kanał?
No cóż, poczekam na rozwój wypadków.
Bogdzia 06:53, 14 cze 2018

Bóbr ciekawe stworzenie ale wolę go nie miec, niestety ogród to nie natura gdzie moze duże połacie terenu zmieniac.
Waclaw 14:58, 14 cze 2018

Bogdzia napisał(a)
Bóbr ciekawe stworzenie ale wolę go nie miec, niestety ogród to nie natura gdzie moze duże połacie terenu zmieniac.

Tak, coraz bardziej sceptycznie do bobra podchodzę.
MartaKozak 16:36, 14 cze 2018

Pochwal sie co zamowiles
Waclaw 16:43, 14 cze 2018

Jeżówka purpurowa
Echinacea purpurea
"SECRET AFFAIR"

Jeżówka purpurowa
Echinacea purpurea
"RASPBERRY TRUFFLE"

Jeżówka purpurowa
Echinacea purpurea
"GREEN JEWEL"

Żurawka
Heuchera
"RED LIGHTNING"

Żurawka
Heuchera
"BERRY SMOOTHIE"

Żurawka
Heuchera
"LIME MARMALADE"

Dzielżan jesienny
Helenium autumnale
"SOMBRERO (MARIACHI SERIES)"

Gailardia
Gaillardia
"SUN FLARE"

Konwalijnik
Ophiopogon planiscapus
"NIGER"

Rudbekia błyskotliwa
Rudbeckia fulgida
"GOLDSTURM"

Złocień wielki
Leucanhemum x superbum
"REAL GLORY"

MartaKozak 17:07, 14 cze 2018

Bardzo fajne roslinki zamowiles
anabuko1 17:29, 14 cze 2018

Bobra to i ja nie chciałabym mieć na swojej działce.
Nowe zamówienie. .Nowe roślinki i nowe radości.
Fajna ta lista.
Jezowki i zurawki to ja też lubię