Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Przedogródek pod dębem

Przedogródek pod dębem

Waclaw 11:48, 09 lip 2018

Toszka napisał(a)
Nalot na Władysław Łokietek?
To rodek zaliczany do Grupy Yakushimanum-Hybridum, a srebrzysto-brązowy kutner jest cechą charakterystyczna dla odmian tej grupy.

torf jest sztucznym podłożem w naszych ogrodach. Nie ma on żadnych wartości odżywczych dla roślin, a ma za to paskudną wadę z racji ogromnej zdolności do bardzo mocnego wiązania wody dodatkowo ”wyssie” z ziemi każdą jej kropelkę. Woda związana w torfie jest dla roślin niedostępna. Torf pogłębia zatem skutki suszy.
O torfie trąbię non-stop. Dodatkowo jesli juz go uzywać to koniecznie musi być kwaśny.

Tak, sprawdziłem. To Władysław Łokietek.
Waclaw 11:54, 09 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wacku najładniej jak potrafię dziękujemy za cudowny dzień w najciekawszym i najpiękniejszym ogrodzie pokazowym jakim byliśmy do tej pory Za towarzystwo, cudowną wycieczkę. Byłeś wspaniałym przewodnikiem naszej grupy I niezwykle cierpliwym jak rzuciłyśmy się w wir zakupów Już zapowiadamy się na wiosnę, masz jeszcze trochę cierpliwości???

to ja Wam dziękuję. Czekałem na to spotkanie od chwili gdy mi o nim zakomunikowałaś. Cieszę się, że moim zauroczeniem Wojsławicami mogłem podzielić się z Wami.

Na wiosnę z równą radością spotkam się z Wami w Wojsławicach. Przewodnika już nie potrzebujecie. To Wy nim możecie być
Przez ten tydzień będę się zajmował wnuczkami. Na ogród braknie czasu. Tak długo na nie czekałem i są!
Waclaw 11:58, 09 lip 2018

abiko napisał(a)
Wacław, jesteś najwspanialszym, cierpliwym, z ogromną wiedzą przewodnikiem i kumplem do spacerowania Bardzo dziękuję za cudownie spędzony dzień i opowieści. Gdyby nie Twoja wiedza nie dowiedzielibyśmy się wielu ciekawych rzeczach.
Na dodatek uroczy jak zawsze

aaaa Abiko - Ogródkowe perypetie od żółtej torebki... ups to mój eM

Agnieszko, z tego kumpla cieszę się najbardziej
Tym na końcu zawstydziłaś starszego pana
Więcej Wy mi sprawiliście radości niż ja Wam
sylwia_slomc... 12:10, 09 lip 2018

Waclaw napisał(a)

to ja Wam dziękuję. Czekałem na to spotkanie od chwili gdy mi o nim zakomunikowałaś. Cieszę się, że moim zauroczeniem Wojsławicami mogłem podzielić się z Wami.

Na wiosnę z równą radością spotkam się z Wami w Wojsławicach. Przewodnika już nie potrzebujecie. To Wy nim możecie być
Przez ten tydzień będę się zajmował wnuczkami. Na ogród braknie czasu. Tak długo na nie czekałem i są!

Naciesz się Nimi, tak rzadko się widujecie, kawał świata Was rozdzielił, następnym razem już będą sporo starsze.
Muszą uwielbiać Taaaakiego dziadka
Dorota123 13:13, 09 lip 2018

Wystawa kwiatów bardzo ciekawa i bardzo mi się podoba. Zakupy przypieczętowały udany dzień.
Ja się pytam dlaczego tak mało fotek z Wojsławic?
Piękne lilie u Ciebie zakwitły.
Pozdrawiam Was
Anitka 22:49, 09 lip 2018

Dziękuje Wacławie za wspólnie spędzony dzień, za to, że oprowadziłeś naszą szaloną grupkę małopolską po tym cudnym zakątku i przekazałeś wiele ciekawych opowieści o tym miejscu i nie tylko.
Z wyborem najpiękniejszej lilii miałam problem, ale w głosowaniu na najlepszego przewodnika wybór był by oczywisty. Zająłbyś pierwsze miejsce.
Zazdroszczę, że masz tak blisko do tego miejsca.

Waclaw 23:03, 09 lip 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)

Naciesz się Nimi, tak rzadko się widujecie, kawał świata Was rozdzielił, następnym razem już będą sporo starsze.
Muszą uwielbiać Taaaakiego dziadka
Waclaw 23:11, 09 lip 2018

wszyscy dziadkowie uwielbiają swoje wnuczki.
Mają dla nich więcej czasu niż dla swych dzieci.
Ja dodatkowo nie mogę widywać ich tak często jak bym chciał ( odległość).
Dla mnie największą radością jest okrzyk rzucającej mi się na szyję wnuczki z okrzykiem " dziadziusiu".
A dziadkiem jestem zwykłym, jak każdy
No, może odrobinę satysfakcji sprawia mi fakt, że wnuczki wolą być u mnie niż u swatów. Może nieco więcej je rozpieszczam? Każdą chwilkę poświęcam im.
Waclaw 23:14, 09 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
Wystawa kwiatów bardzo ciekawa i bardzo mi się podoba. Zakupy przypieczętowały udany dzień.
Pozdrawiam Was

Wybacz, ale tym razem nie zamieszczę bo od rana do późnego wieczora cały czas poświęcam wycieczkom i zabawom z wnuczkami
Nawet zakupione kwiaty sadziłem w pośpiechu
sylwia_slomc... 23:21, 09 lip 2018

Dorota123 napisał(a)
Pozdrawiam Was

Dorotko fotki z Wojsławic już są u Abiko i Agani w wątkach