Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowo zakręcona.

Ogrodowo zakręcona.

Zakrecona 12:22, 14 cze 2018

makadamia napisał(a)

Wersja pt.: "wizytówka od ulicy", ma taką zaletę, że tył (razem z placykiem wypoczynkowym) jest bardziej zasłonięty od ulicy; można nawet zrobić pergolę na róże pnące w przejściu

Chodzi o te 5 dokładnie metrów na zachodzie Szmaragdy do samej rabaty?
makadamia 12:35, 14 cze 2018

Szmaragdy do samej ulicy
Zakrecona 12:39, 14 cze 2018

Na obrazku nie było A ja u..., dociekliwa. Wszędzie czytam o tle dla rabat, a u mnie brakło.

Dzięki Asiu! Na kawkę zaproszę w ramach rewanżu

Pewnie jeszcze niejednokrotnie Cię pomęczę.
makadamia 12:43, 14 cze 2018

Wybacz - moje niedopatrzenie

Polecam się w każdej chwili
Mariposa 21:48, 14 cze 2018

Zakrecona napisał(a)
No i niestety przykra niespodzianka w małej rabatce na tuje na wschodzie działki dziś podczas kopania wykryliśmy, że 30 cm pod ziemią na długości przynjmniej 4 m murarze wylali sobie nadwyżkę betonu. Mężuś załamany , nie mówiąc o mnie.

Normalka! U mnie jak murowali parter, wylewali wszystko przez balkon, bo przecież "tu se Pani taras wyleje". A jak stawiali poddasze, to już wylewali, gdzie popadło - miałam wybetonowany dom dookoła! Musiałam, przy okazji, po prosić, aby koparką to skuli, bo ręcznie się nie dawało.

Widzę, że Ty ostro wzięłaś się za planowanie! Ja też chyba już powinnam, może coś jeszcze w tym roku zakupie i pomnożę jesienią.
Zakrecona 22:47, 14 cze 2018

Ja tak mam,że najpierw muszę orientacyjnie widzieć jaka jest wizja Reszta, wiadomo na spokojnie. Myślę, że to też pomaga w planowaniu. Dużo jednak wychodzi rzeczy nie do przewidzenia. Przynajmniej raźniej,że nie tylko u mnie.

Przykre tylko, że Ci, którzy nam wyrównują tereny itp,powinni mieć trochę pojęcia, a przynajmniej dobrej woli

Ja mam na razie lawenda od siostry w przedszkolu
Zakrecona 21:29, 17 cze 2018

Podpowiedzcie mi proszę, czy nie lepiej byłoby ułożyć kostkę pod stół i na tę obwódkę trawnika na taki unity grunt? Wydaje mi się, że układanie po przekopaniu może spowodować zapadnie się kostki.
Toszka 22:11, 17 cze 2018

Nie wiem o jaką obwódkę trawnika chodzi, ale jesli o tym mowa to proponuję tylko na piasku układać Przecież ciężkim sprzętem jeździć nie będziesz, a w razie czego łatwo kostkę wyjąć, wydłubać chwasta i na miejsce wsadzić dobijając gumowym młotkiem. Ma to tez ten plus, że jak zapragnie ci się zmieniać kształt trawnika, lub rabat, to nie musisz żadnym cementem się zajmować. Ja mam obrzeża na piasku, już prawie 9 rok i jestem z tego pomysłu mega zadowolona.
MartaKozak 16:59, 18 lip 2018

Hej Magda, jak wam idzie?
Zakrecona 21:45, 18 lip 2018

A,szkoda gadać Wypad nad morze był z dziećmi, jak wróciliśmy zaczęło lać. Co trochę obrobię, to pada i chwasty na nowo rosną. Ale fundamenty pod murek wylane i robi się. Chyba muszę się zdecydować, że najpierw przód ogarnę, a tył potem, bo na raz chyba się nie da.
Podglądać za to Was i coraz piękniej się robi, aż zazdroszczę.