Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Roocika 20:38, 19 sie 2021

I efekt końcowy...
Jakieś dziwne zdjęcie zrobiłam
Bodziszki kantabryjskie
Paprotka zwyczajna
Hosty praying hands

Roocika 21:26, 19 sie 2021

BASIA8 napisał(a)

Dokładnie tak jak piszesz. U Nas komunikacja też leży. Ja zostałam w domku Rodzinnym, Ale są dni że żałuję że tu zostałam. Choć świadomie dokonaliśmy wyboru- albo dom Rodzinny albo budowa koło Teściów- wolę mieszkać gdzie mieszkam Nasz Mikolaś ma 7 lat- teraz pierwsza klasa.

Basiu, czyli Twój synek pójdzie do szkoły. U mojej córci bardzo się nasiliła niechęć do wracania do domu ze szkoły, a jak była nauka zdalna to było strasznie.
Mam nadzieję, że nie będzie nauki zdalnej w tym roku.
Jak dzieciaki dorosną to będziemy zadowolone z ciszy i spokoju
Rojodziejowa 21:44, 19 sie 2021

Roocika napisał(a)

Ogrodniczy mindfulness haha No dobra, spróbuję

Asiu to co pokazuję to jakaś 1/10 powierzchni do ogarnęcia chyba Spoko, dam radę

U mnie część runianek ma za dużo słonka i trochę żółkną im liście ale chyba wilgotność trzyma je przy życiu Wiosną nawet miały spalone liście ale już puściły nowe. Dziewczyny pisały, że one długo się aklimatyzują.

No tak to się tu zazwyczaj odbywa, że pokazuję się te ogarnięte kawałki, lub tuż przed ogarnianiem
Martka 22:30, 19 sie 2021

Asiu, zdecydowanie rabata wygląda na ogarniętą, gratulacje! Ciekawe te hosty, nie znałam. Teraz czekamy na bujnięcie.
ajka 22:47, 19 sie 2021

My narzekaliśmy, że mamy za dużą działkę, że nas przerastam dopiero teraz tak naprawdę zaczęła sprawiać nam radość, ale bardzo dużo pracy w nią włożyliśmy. Też nie mieszkamy w mieście, dzieci się wozi wszędzie, o tyle dobrze, że jeżdżą od nas autobusy do Wrocławia, dla dzieci na legitymację bezpłatne. Może nie jeżdżą te autobusy zbyt często, ale zawsze starszy już może wpakować się w autobus i dojechać sam tam gdzie chce. Mieszkamy na lekkim odludziu i niestety dzieci nie miały tu zbytnio towarzystwa. Trochę tego szkoda. Mieszkałam w blokowisku i całą klasą biegaliśmy po podwórku. Dopiero teraz zaczynają się tu budować domy. Na szczęście nasze dzieci nie narzekają. Umawiają się czasem popołudniami, również na nocowanką u kolegów/koleżanek ze szkoły. Zawozimy je wtedy, albo przygarniamy kogoś do siebie. Ja przeszłam na pracę zdalną. Chyba się przyzwyczailiśmy.

EDIT: Te praying hands są świetne, już o nich zapomniałam, a miałam się za nimi rozglądnąć. Dzięki za przypomnienie
Roocika 15:16, 20 sie 2021

Zdjęcie poglądowe hortensje limki i kwitnąca sesleria (w doniczkach).

Rojodziejowa 15:25, 20 sie 2021

Roocika napisał(a)
Zdjęcie poglądowe hortensje limki i kwitnąca sesleria (w doniczkach).

Nooo fajnie! Te kwitnące kłoski tutaj fajnie wyglądają przy hortensjach. Ale zrozumiałam, że pamiątkową fotkę Ciebie z Limką też zobaczę!
Roocika 15:29, 20 sie 2021

Rojodziejowa napisał(a)

Nooo fajnie! Te kwitną kłoski tutaj fajnie wyglądają przy hortensjach. Ale zrozumiałam, że pamiątkową fotkę Ciebie z Limką też zobaczę!

Haha
Ewa777 15:45, 20 sie 2021

Bardzo fajna ta rabata przy ganku Ci wyszła.
Chwasty w kostce polewam wrzątkiem, wtedy łatwiej się je wyciąga
Roocika 19:09, 20 sie 2021

Martka napisał(a)
Asiu, zdecydowanie rabata wygląda na ogarniętą, gratulacje! Ciekawe te hosty, nie znałam. Teraz czekamy na bujnięcie.

Te hosty mają fajny kształt Trochę je ślimaki poturbowały ale akurat tutaj nie będzie im łatwo dotrzeć Sama jestem ciekawa jak to będzie wyglądać tak bez iglaków
Już mnie nie straszą żurawki
A bergenia wylądowała w dwóch częściach obok host, za miskantem i przed choinkami wzdłuż przyszłej ścieżki
Będzie czekać na podział i nowe miejsca w ogrodzie.