Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

MiluniaB 15:01, 21 sie 2021

Zaglądam i podglądam co u Ciebie Ogarniasz nowe miejsce i bardzo fajnie. Z mojej strony dodam tylko tyle - pomyśl o dosadzeniu zimozielonych
Roocika 21:33, 21 sie 2021

MiluniaB napisał(a)
Zaglądam i podglądam co u Ciebie Ogarniasz nowe miejsce i bardzo fajnie. Z mojej strony dodam tylko tyle - pomyśl o dosadzeniu zimozielonych

Miluniu, właśnie zakupiłam cisy, niestety internetowo, bo w okolicy nie ma takich jak już rosną ani zwykłych pospolitych. Dosadzę kilka do tych dwóch co już są Mam nadzieję, że jakoś to będzie i ten goły placek mnie nie będzie straszył następną zimę

Rojodziejowa 21:55, 21 sie 2021

Roocika napisał(a)

Asiu, tak masz rację, trochę nad tym ubolewam, bo to daje taki obraz, że ogrody są tylko piękne ale rozumiem. Próbuję się dostosować

Eno, ale ja nie mówię, że to nie wypada, tylko każdemu ciężko czasem na te fragmenty patrzeć, a co dopiero pokazywać. Ja to na wątku początkowo samo dziadostwo pokazywałam, bo nie było nawet metra kwadratowego ogarniętego
Martka 22:15, 21 sie 2021

Asiu, pamiętam jak pisałaś, że lubisz planować i zazwyczaj wychodzą z tego zbyt długie listy jako że mam podobnie, uważam za istotne uzupełnić, że równie ważne jest dopisanie pod spodem każdej listy: "a jeśli wyjdzie za rok to też dobrze" Nie ma co sobie zbyt dużego ciśnienia stwarzać. Świetnie, że są ogrody wycackane, ale to w przyrodzie rzadkie przypadki. Ile jest takich w ogóle leżących odłogiem, daleko poza promieniem "rażenia" Ogrodowiska, żyjących swoim życiem. Też miewam czasem rozterki, wstawiać zdjęcia zaniedbanych rabat czy ukrywać, ale jeśli ukrywam to nie z poczucia wstydu, tylko dlatego, że takich widoczków wszystkie tu, goniące za "estetyką zaawansowaną", mamy na co dzień dość, nie tylko u siebie Roboczych zdjęć nie ma co się wstydzić absolutnie, lubię je też oglądać u innych.
Juzia 22:25, 21 sie 2021

Tu nie ma co oczu zamykać! Tu trzeba właśnie patrzeć!!!
Ja uwielbiam takie fotki. Z działań ogrodowych.
Więc działaj i pokazuj!

Joann 23:35, 21 sie 2021

Roocika napisał(a)

[...}

Asiu, upiększamy i mieszkamy No musi być dobrze nie???

Musi! Trzeba zmienić nastawienie i myślenie, u mnie ten proces się zaczął

Asiu, nadrabiam, tyle mi się zaległości zrobiło!

Alija 08:34, 22 sie 2021

Roocika napisał(a)
I efekt końcowy...
Jakieś dziwne zdjęcie zrobiłam
Bodziszki kantabryjskie
Paprotka zwyczajna
Hosty praying hands

Bardzo ładnie wyszła Ci ta rabatka. Przy okazji, kiedy przyjrzałam się hostom, przypomniałam sobie,
że podobną ostatnio kupiłam. No i rzeczywiście stała sobie cichutko na rabacie z hostami i czekała na posadzenie.
Dokładnie ta sama, co u Ciebie z piękną nazwą.
Alija 08:37, 22 sie 2021

Roocika napisał(a)
Po pielnikowaniu już znacznie lepiej, teraz widły i jazda Sporo jeszcze gruzu (tutaj był skład wszystkiego do budowy) muszę wyjąć.

Dzieje się u Ciebie. Sporo pracy, ale jak to cieszy, kiedy robi się coraz ładniej.
LIDKA 09:49, 22 sie 2021

Asia jesli Ci przeszkadza zielen na tarasie to spryskaj. Potem jak uschnie to trzeba mocno twarda szczotka pozamiatac i na jakiś czas spokój.
LIDKA 15:14, 22 sie 2021

Asia moje platany sucho- myślisz żeby im wode lać?