Haniu, wiem, że długa, ale tu jest dużo miejsca, muszę coś posadzić ,bo na razie to wszędzie pusto albo chwasty rosną. Do tego na ten ogród patrzę najczęściej z góry lub do góry więc rośliny muszą być spore i plamami. Ja ślepak jestem Mapka w wątku gdzieś jest, mam nadzieję, że ja zaktualizuję i coś będzie widać Magda mnie przeraża najbardziej duża skarpa, ale do niej chyba za dwa lata dojedziemy hahaha...
Z góry i pod górę to zupełnie jak u mnie Ja dzieliłam wszystko co kupiłam od razu na ile się dało sadzonek i sprawdziło mi się to dzielenie, też mam na sporej części glinę do tego wystawa głównie północna
Witaj Sylwia Bez dzielenia to chyba będzie słabo Ale najpierw muszę coś pokupować, żeby mieć co dzielić U mnie na razie mało wszystkiego.
Zaglądaj do działów Oddam, Zamienię ja sporo roślin upolowałam w nim właśnie
Gosiu, tu za ambrowcem kupiłam hortensję wims Red, wg metki dorasta do 3 metrów. Miskant jeden jako akcent i nawiązanie do o innej części pomiędzy grabami, kilka stron wcześniej wrzucałam taki plan... wstępny. Jak masz ochotę to zajrzyj, może coś podpowiesz. Hortensje jeszcze nie wsadzone Mam nadzieję, że będzie coś widać zza tego miskanta. W takim razie byliny muszę testować na ślimaki, najważniejsze, żeby w ogóle były w stanie wyjść z ziemi po zimie. Sąsiad ma liliowce i widzę, że wychodzą co roku, więc może nie będzie tak źle. Może za bardzo panikuję?
Tej mokrej wiosny przykrywam część jeżówek litrowym słoikiem, bo już by je ślimaki zjadły. Jak urosną to dadzą radę, tak jak piszesz. Ładne choiny.
Ja na nornice stosuje gnojówke z czarnego bzu...i działa. Właśnie robi się już u mnie.
Ale piękne choiny, tfu tfu