Miskanty kupiłam właśnie, żeby sprawdzić jak się będą sprawować Jak widać te ze szkółki pod Braniewem to mizeroty, tam jest jeszcze zimniej niż u nas Dużo nie kupiłam to może strat nie będzie, w razie czego będę próbować te o których Ty piszesz W dolnym ogrodzie, gdzie je posadzę jest zimą mokro i chyba boje się, że zgniją, no zobaczymy
Rozplenice pójdą testowo na skarpę przy skrzyniach, a tam trochę wieje więc też zobaczymy
Na razie jesteśmy zadowoleni, jeszcze dużo ziemi do obrobienia przed nami więc na pewno będzie coś wiadomo o trwałości
Edit. Garażu też nie mamy takie hardcory jesteśmy
U siebie mam jeszcze miskant Rosi (drugi rok i mają ciężkie stanowisko, nieosłonięte, więc późno wystartowały). Mają jesienią kolorowe źdźbła i piękne srebrzyste kłosy. Zakochałam się w miskantach Memory u Danusi. Piękne są i potężne. Pewnie też je kiedyś kupię
Dziś pierwsza od nie wiem kiedy wspólna wolną sobota, więc działaliśmy.
Róże, tawuły, miskant i 3 jeżówki są posadzone, zasypane korą.
Róże okrywowe The fairy
Tawuły japońskie genepei shirobana, jeżówki Magnus i miskant Gracillimus, którego prawie nie widać
I z tawułą van houtta i irysami syberyjskimi, po lewej siewki orlika od sąsiadki
Ale piękne skrzynie ! Będziesz siać jeszcze teraz cukinie? Mi wzeszły, ale ślimaki pożarły, wytoczyłam wojnę i porozrzucałam niebieskie granulki. I się też zastanawiałam nad tą cukinią, czy od nowa siać.
Kasiu mam 3 cukinie, kupione na rynku, są już duże, mama mi je podtuczyła w doniczkach , 2 pomidorki i dwa ogórki
Już chyba nic więcej nie wejdzie , musimy jeszcze do jednej skrzyni dokupić ziemię. Do jednej wchodzą 3 workim po 80 l. Całkiem spoko wyglądają.
Asiu, nasz olbrzymi ogród. Przejrzałam wątek od początku i jestem pełna podziwu dla Was. Dużo pracy włożyliście i dużo jeszcze przed Wami. Robi się coraz piękniej Podwyższone rabaty warzywno-owocowe to dobry pomysł