Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród w dolinie

Ogród w dolinie

Roocika 12:11, 12 cze 2020

Jeszcze z ostatniej dostawy nie posadziliśmy wszystkiego, a już nowe rośliny stoją i czekają. Chwasty nas znowu zarosły, masakra.
Zamówiliśmy 6 brzóz doorenbos, za dwa tygodnie może będą do odbioru, na razie się korzenią.

Roocika 12:12, 12 cze 2020

Dubelek
Grodzia 13:33, 12 cze 2020

pięknie się robi u Ciebie
Roocika 14:26, 12 cze 2020

Grodzia napisał(a)
pięknie się robi u Ciebie

Dziękuję
U Ciebie byłam ale śladu nie zostawiałam Wstawiaj fotki wstawiaj
kasia1 17:27, 12 cze 2020

Asia, napisz to tam kupiłaś, bo ja jeszcze nie rozpoznaję wszystkiego po liściach Derenie? Jeżówki? A reszta, to nie wiem co
Roocika 18:30, 12 cze 2020

kasia1 napisał(a)
Asia, napisz to tam kupiłaś, bo ja jeszcze nie rozpoznaję wszystkiego po liściach Derenie? Jeżówki? A reszta, to nie wiem co

Jeżówki Magnus
Dereń elegantissima
Liliowce Summer Wine
Róże okrywowe the fairy
Rozplenice hameln- zobaczymy czy przeżyją u nas
Miskanty gracillimus
Chyba wszystko
Edit i tawuły japońskie genepei shirobana
Edit 2 i Runianka Green carpet pod ambrowca i hortensje
Dużo tego...
kasia1 21:01, 12 cze 2020

Asiu podaj poproszę przy okazji jakiegoś linka do tej cudownej wszechstronnej machiny , może mi kręgosłup uratuje
Roocika 21:17, 12 cze 2020

kasia1 napisał(a)
Asiu podaj poproszę przy okazji jakiegoś linka do tej cudownej wszechstronnej machiny , może mi kręgosłup uratuje

Jasne, wyślę Ci na priv jakby co
kasia1 11:18, 13 cze 2020

Fajne zakupy, u mnie rozplenice zimują (mieszkam pod Pruszczem), ale bardzo późno startują i to mnie zaczyna denerwować. Na jednej z rabat testuję śmiałki darniowe Goldtau - jak będą kwitnąć, czy będą bardzo ekspansywne. Na razie wygrywają z rozplenicami, bo śmiałki już się biorą do kwitnienia, a rozplenice dopiero wystartowały.

Ja mam takie wrażenie, że na tej glinie ładnie wszystko rośnie, ale rośliny mają mimo wszystko trudniej i np. Gracillimusy mnie trochę rozczarowały (teraz mają ok. 40cm), bo dochodzą u mnie tak do 1,5 metra. Myślałam, że będą wyższe. Super natomiast rosną Silberfeder - ale one są ogólnie wyższe.

Na temat reszty nic nie mogę powiedzieć, bo nie mam Będę obserwować, jak roślinki sobie u Ciebie poradzą.
kasia1 11:20, 13 cze 2020

Bardzo dziękuję za namiar na machinę Pokazałam mężowi, ale on już nie widzi na to miejsca w garażu. Najpierw musimy się dorobić domku gospodarczego ... Ale docelowo chyba trzeba będzie się w takie narzędzie zaopatrzyć. Pewnie się przypomnę za jakiś czas i będę pytać, jak się sprzęt sprawuje.