Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Alicja169 20:15, 01 lis 2021

Podwójne gratulacje Danusiu, Wasz wysiłek i inspiracje docenione
Magleska 21:26, 01 lis 2021

Danusiu Gratuluję Wam z całego serca tych publikacji

i cieszę się ,że byłam i widziałam na żywo Ogród

Rumianka 21:26, 01 lis 2021

Ja również przyłączę się do gratulacji. Każda publikacja jest radością i zaszczytem, a takie zagraniczne, to zaszczyt podwójny. Wasza praca została doceniona i w ten sposób wyróżniona. Brawo!!! Ogród wyjątkowy, bo i właściciele niezwykle wyjątkowi i pracowici.
pawel2806 21:51, 01 lis 2021

A ja zapytam dlaczego powoli żegnasz się z cisem?
Martka 06:43, 02 lis 2021

Danusiu, ogromna siła tkwi w Was! Podziwiam. Gratuluję publikacji, jest potwierdzeniem tego, że potraficie urzeczywistniać marzenia w czynach i wręcz wyczynach
Alija 07:24, 02 lis 2021

Danusiu! Serdecznie gratuluję publikacji i cieszę się, że mogłam zobaczyć to wszystko na żywo.
Pozdrawiam!
Gardenarium 07:26, 02 lis 2021

Joku napisał(a)
Gratuluje publikacji.
Ciekawa jestem czy któreś z wnucząt odziedziczy zainteresowania Dziadków.

Sasha wystąpiła już w sesji do książki o warzywnikach i mam jakieś nadzieje, ale to po prostu tylko nadzieje. Będę się starała zaszczepić w niej pasję ogrodową. A Jania no to za malutka jest. Czas pokaże, a i ogród byc może sprawi, że wnuczki zakochają się w ogrodowych zajęciach

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:28, 02 lis 2021

Zobaczcie to:

Robimy razem sałatki i różne dania z kwiatków i opiekujemy się rybkami w fontannie.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:32, 02 lis 2021

pawel2806 napisał(a)
A ja zapytam dlaczego powoli żegnasz się z cisem?

Cis mnie denerwuje, gdy brązowieje. U nas jest za mokro na cisa. Ciągła walka mnie wykończy, szukam więc alternatywnych rozwiązań, które będą cieszyły, a nie powodowały frustrację i ciągłe dochodzenie, czy za mokro, czy za sucho, czy za mało magnezu, czy za mało żelaza itd. Cis odchodzi u nas w zapomnienie. Tylko jeszcze walczę z topiarami, bo nie ma zamiennika. Natomiast sąsiadowi sadzimy cisy, więc jeśli zdadzą egzamin, będę miała tło zapożyczone.

I także powód ekonomiczny i strach, że te nakłady finansowe się zmarnują. Na sam ogród różany i wgłebiony potrzebuję ponad tysiąc cisów. Policz więc razy 30 ile to będzie. A za 30 zł to i tak małe okazy będą. Nie doczekam gotowych żywopłotów, a na cisy po 200 to niestety, nie wydolę

W bukszpanowym rosną bez problemu. Tutaj obrażają się o byle co. Walimy kompost z piaskiem taczkami, robimy odwodnienia liniowe w miejscach niżej położonych. Cała działka ma drenaż centralny do jeziorka, a i tak ciągle mam z cisami problemy.
W jednym miejscu 5 zielonych, jeden brązowy. Dopóki nie poznam drogi co z nimi robić (eksperymentuję) nie będę kupować cisów.

Instagram Ogrodowiska
Joku 09:15, 02 lis 2021

Sasha po Babci przejęła modę ogrodową - kaloszki muszą korespondować z jakimś elementem ubioru .
Cisom może faktycznie szkodzi nadmiar wilgoci. U mnie jest dość skąpa warstwa urodzajnej ziemi a pod spodem piach i z cisami nie mam problemu.