Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Anda 09:34, 02 lis 2021

Gratuluję publikacji
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Roocika 10:37, 02 lis 2021

Również gratuluję publikacji i to podwójnej

Gardenarium 15:14, 02 lis 2021

Dziękuję

A co tam, niech świat się dowie, że w Polacy nie gęsi i swoją Anglię mają

Natomiast kiedyś, gdy często jeździłam do Anglii, Niemiec, Holandii, do prywatnych ogrodów, to marzyłam o własnym takim ogrodzie, gdzie ktoś z zagranicy także mnie odwiedzi i doczekałam się. Publikacja spowoduje, że ludzie się dowiedzą i może zapragną przyjechać, gdy coś im się spodoba. W tym roku miałam gościa z Los Angeles

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 15:24, 02 lis 2021

Gdy mówię: to wszystko za późno, za starzy już jesteśmy...to Witek się denerwuje.
Ale z kolei, gdy oglądałam ostatnio 70 letnią ogrodniczkę i jej działania ogrodowe, gdy sama nie dała rady, pracowali za nią wolontariusze. I piękny ogród powstał.

Nam brakuje jedynie tych 10 lat na osiągnięcie jako takiej dojrzałości drzew i żywopłotów.
Reszta super rośnie i nie widać, że to dopiero 5 rok, a niektóre rabaty są przecież tegoroczne.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 15:25, 02 lis 2021

Joku napisał(a)
Sasha po Babci przejęła modę ogrodową - kaloszki muszą korespondować z jakimś elementem ubioru .
Cisom może faktycznie szkodzi nadmiar wilgoci. U mnie jest dość skąpa warstwa urodzajnej ziemi a pod spodem piach i z cisami nie mam problemu.

Tak Jolu, piach jest kluczowy.

Co do strojenia się : ja jej pokupowałam, ale umie się sama stroić

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 15:32, 02 lis 2021

Co zrobiłam dzisiaj:

- wykopałam ostatnie dalie z "diabelskiej" rabaty
- posadziłam wszystko, co stało obok różanego (astry, miskanty, turzyce). Aż się zdziwiłam, że tak szybko poszło. Kompost miałam blisko nasypany, nie musiałam wozić.

Róż nie sadziłam, bo nie doszły jeszcze.
Cebulowe dzisiaj odpuściłam, bo zaczęło padać o 14 tej.

Wzruszałam ziemię, gdzie była sypana mączka bazaltowa
dodatkowo pieliłam rabaty (mam pomoc obecnie - damską

Szykuję już się na sadzenie reszty buków, które mają przyjechać jutro
600 szt, dużo sadzenia, na 3 dni.

Posadzone Hakonechloa i czosnki za Nimfą Wodną.

Instagram Ogrodowiska
Basieksp 15:42, 02 lis 2021

I ja gratuluję A wnusia w różowych kaloszkach, pozytywnie z Babcią mi się skojarzyła
Gardenarium 15:51, 02 lis 2021

Dziękuję Basiu>
Wnusia lubi się przebierać, a babcia jej przebieranki zapewnia. Cała szafa pełna

Instagram Ogrodowiska
Agatorek 17:27, 02 lis 2021

Gratuluję publikacji!

I trzymam kciuki za wnuczkę , oby zaszczepiła się w niej pasja ogrodnictwa

Pracy jeszcze masz, tyle sadzenia… oby pogoda się poprawiła.
Bog 17:34, 02 lis 2021

Gratuluję podwójnej publikacji.
Wnucząt również gratuluję może w przyszłości któraś z nich też pokocha rośliny i ogród.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies