Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 17:23, 04 gru 2021

Wiesz co, zapomniałam zobaczyć, normalnie skleroza, ale wiszą, tak myślę i to na pewno. Miałam tyle roboty, przenosiłam kwiatki i dołowałam w namiocie.

Instagram Ogrodowiska
Joku 21:07, 04 gru 2021

Najważniejsze że prace posunęły się do przodu. Ja swój kawałek ziemi ogarniam jednym rzutem oka, u was teren rozległy.
Rumianka 12:36, 05 gru 2021

Gardenarium napisał(a)

Ta pęcherznica bordowa ma takie małe listki, czy to jakaś odmiana karłowa?
KasiaBawaria 18:00, 06 gru 2021

Gardenarium napisał(a)

Nawet nie czasami, a dużo. W ogrodzie różanym mam z nich poprzeczne żywopłociki. Dużo mam pęcherznic, także po ogrodzie, nad jeziorkiem. One teraz cały czas mają liście i kwiaty. Dają lepszy kolor niż wajgele i teraz z wajgeli będę rezygnować. Lubię bordowy kolor liści. Żurawki odeszły w cień, ich miejsce zajmują berberysy (nowe) i inne krzewy o bordowych liściach.

To jakas specjalna odmiana?Bardzo mi sie podobaja te drobne liscie.Czy to Tiny Wine?Albo all black?
Gardenarium 23:20, 06 gru 2021

Nie wiem jaka ta akurat jest, może Midnight albo Lady in Red? Ma ciemne listki i strzeliste pędy.
Dawno temu ją sadziłam, z 3 lata temu.

Instagram Ogrodowiska
KasiaBawaria 08:43, 07 gru 2021

A jak duza jest u ciebie? Ma te listki faktycznie takie male? Masz moze jakas fotke z daleka?
sylwia_slomc... 19:55, 07 gru 2021

U Ciebie kury noszą, a u mnie jedna nosi jeszcze, ale ktoś robi dziurkę w jajku i wypija nie zabierając skorupki. Chyba dziurą, którą szczur zrobił wchodzi do środka.
Gardenarium 21:14, 07 gru 2021

Zalep dziury. U nas był inny problem, jastrząb, upolował jedną kurkę. Szkoda, ale założyliśmy siatkę. Żeby nie zapeszyć ale na 20 kur mamy 18-17 jajeczek. Dobre kurki, uwielbiam o nie dbać. Mam nadzieję, że dobrze skoro tak się odwdzięczają.

A na dworze zrobił im kapielisko-kurze spa pod daszkiem. Mają suchy piasek z popiołem drzewnym i ziemią okrzemkową. Dzisiaj aż Witek nagrał filmik jak się kąpała czarna kurka. Czarne są największe.. i brązowe.

Instagram Ogrodowiska
Martka 21:18, 07 gru 2021

Danusiu, nie jadłam lepszych jajek niż te od Waszych kurek. Musisz o nie dbać nadzwyczajnie! Czy coś nowego słychać w sprawie książki?
Gardenarium 21:23, 07 gru 2021

W sprawie jajek wiem, każdy to mówi, ja sama też smakuję

Książka nr 3 skończona, dzisiaj zrobiłam ostateczną korektę i idzie do druku. Kiedy będzie się dowiem i pewnie będzie przedsprzedaż. Trudna była niesamowicie i długo się sprawdzało bo dużo planów, projektów, zestawień i opisów narobiłam...aż głupiałam od tego normalnie.

Teraz lecę do przodu z książką nr 4 - z trawami, poszło sporo tekstu dzisiaj.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies