Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Sebek 05:25, 08 gru 2021

Gardenarium napisał(a)
W sprawie jajek wiem, każdy to mówi, ja sama też smakuję

Książka nr 3 skończona, dzisiaj zrobiłam ostateczną korektę i idzie do druku. Kiedy będzie się dowiem i pewnie będzie przedsprzedaż. Trudna była niesamowicie i długo się sprawdzało bo dużo planów, projektów, zestawień i opisów narobiłam...aż głupiałam od tego normalnie.

Teraz lecę do przodu z książką nr 4 - z trawami, poszło sporo tekstu dzisiaj.

Ale super! Gratulacje i czekamy
Joku 11:26, 08 gru 2021

Ja warzywna nie jestem - mam na myśli uprawę. Ale tak ciekawie opowiadałaś o tej książce że już ustawiam się w kolejce.
sylwia_slomc... 19:33, 08 gru 2021

Gardenarium napisał(a)
Zalep dziury. U nas był inny problem, jastrząb, upolował jedną kurkę. Szkoda, ale założyliśmy siatkę. Żeby nie zapeszyć ale na 20 kur mamy 18-17 jajeczek. Dobre kurki, uwielbiam o nie dbać. Mam nadzieję, że dobrze skoro tak się odwdzięczają.

A na dworze zrobił im kapielisko-kurze spa pod daszkiem. Mają suchy piasek z popiołem drzewnym i ziemią okrzemkową. Dzisiaj aż Witek nagrał filmik jak się kąpała czarna kurka. Czarne są największe.. i brązowe.

Super mają Dziura przyciśnięta szybą i kamieniem, ale wygryzł obok następną, trutka znika, a on jest jak był.
Gardenarium 08:06, 09 gru 2021

No to dziwne bardzo, taki sprytny? Może jakąś kamerkę załóż, ja się nie znam na tym, ale chyba jedyny sposób, żeby rozpoznać szkodnika.

Dzisiaj wiozę kotom i kurkom frykasy, jak sobie policzyłam wczoraj w sklepie, to więcej wydałam za zwierzaki niż na nas

4 pieski, 3 koty i 20 kur Na razie taki mam zwierzyniec.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 08:06, 09 gru 2021

Joku napisał(a)
Ja warzywna nie jestem - mam na myśli uprawę. Ale tak ciekawie opowiadałaś o tej książce że już ustawiam się w kolejce.

Jolu, myślę, że będzie to najlepsza moja pozycja i na czasie. Starałam się, 4 korekty były chyba.

A wczoraj pojechałąm do końca z ustawianiem spisu treści na książkę o trawach. Pozostało tylko uzupełnić brakujące teksty i pójdzie do wydawnictwa. Także do ciemnej nocy wybieram ładne zdjęcia z trawami, a mam ich tyle, że trudno się zdecydować.

Też będą projekty i wizualizacje zakątków z trawami, różne opcje. Na pewno niewyczerpana kopalnia inspiracji dla miłośników traw.

Aaa, zapomniałam, będą też najlepsze miejsca w świecie jakie widziałam pod względem zastosowania traw. Polska, Anglia, Holandia, Niemcy, wystawy ogrodnicze.

Instagram Ogrodowiska
Joku 09:57, 09 gru 2021

Utrzymanie zwierzyńca sporo kosztuje. U mnie jest podobnie chociaż liczba ogonów mniejsza bo tylko 3. Chyba więcej wydaję na domowe zoo niż na siebie. Ale one takie kochane są i umilają życie.
Ewik 10:16, 09 gru 2021

Gardenarium napisał(a)
W sprawie jajek wiem, każdy to mówi, ja sama też smakuję

Książka nr 3 skończona, dzisiaj zrobiłam ostateczną korektę i idzie do druku. Kiedy będzie się dowiem i pewnie będzie przedsprzedaż. Trudna była niesamowicie i długo się sprawdzało bo dużo planów, projektów, zestawień i opisów narobiłam...aż głupiałam od tego normalnie.

Teraz lecę do przodu z książką nr 4 - z trawami, poszło sporo tekstu dzisiaj.

Super , juz sie cieszę
sylwia_slomc... 10:21, 09 gru 2021

Gardenarium napisał(a)
No to dziwne bardzo, taki sprytny? Może jakąś kamerkę załóż, ja się nie znam na tym, ale chyba jedyny sposób, żeby rozpoznać szkodnika.

Dzisiaj wiozę kotom i kurkom frykasy, jak sobie policzyłam wczoraj w sklepie, to więcej wydałam za zwierzaki niż na nas

4 pieski, 3 koty i 20 kur Na razie taki mam zwierzyniec.

Też ostatnio liczyliśmy ile ten nasz zwierzyniec co miesiąc przejada i za głowę się łapaliśmy. Gdyby nie zwierzaki to by remont i budowa szybciej szły, ale jak żyć bez zwierzaków? My nie umiemy
U nas obecnie 4 psy( dwa małe, dwa duże) 4 koty, 2 kaczki, 9 kur, 6 papug( ale już kolejne w budce się wylęgły) 10 zeberek, 3 gołębie, plus sporo ptactwa dzikiego, które też zima dokarmiamy. Spory zwierzyniec
Gardenarium 15:16, 09 gru 2021

Oj to przebiłaś mnie na głowę. Dzisiaj w karmniku było chyba ze 100 wróbli, lub podobnych ptaszków.

A jak papugi - podgrzewasz wolierę, czy one mogą na zimnie?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 20:37, 14 gru 2021

Dzisiaj przymroziło i zrobiło się bajkowo.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies