Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Joku 11:36, 30 gru 2021

Czytam o pompach i się zastanawiam nad instalacją elektryczną. Pewnie kable zakopane pod ziemią i rozprowadzone po znacznym obszarze?
Dorota321 16:48, 30 gru 2021

Gardenarium napisał(a)
Wszystkie wrażliwe rośliny typu kordyliny i tęgosze pojechały na zimowanie do ogrzewanego namiotu.

Nasza zima zła...

Ogród jak zwykle prezentuje się pięknie, ten dzban jest śliczny, ciągle przykuwa moją uwagę. W Twoim wątku Danusiu jestem zawsze na bieżąco, rzadko robię wpisy, bo nie chcę zawracać głowy swoją osobą.
Gardenarium 17:17, 30 gru 2021

Dorotko, zawsze mile widziana jesteś, nie ma mowy o zawracaniu głowy. Wazon mi się też podoba, podobny ma Monty Don Schowałam swój do góry dnem do garażu żeby nie pękł, bo innego takiego nie widziałam nigdzie.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:17, 30 gru 2021

Joku napisał(a)
Czytam o pompach i się zastanawiam nad instalacją elektryczną. Pewnie kable zakopane pod ziemią i rozprowadzone po znacznym obszarze?

Wszystko jest zrobione profesjonalnie Jolu. Witek wie o co w tym wszystkim chodzi

Instagram Ogrodowiska
Joku 18:17, 30 gru 2021

Tak sobie pomyślałam że to "działka" Witka .
Basiap 05:54, 31 gru 2021

Wyczytałam w tym wątku, że sadzone teraz ostatnie cebulki tulipanów poszły do ogrzewanego miejsca, a dlaczego nie do zimnego na przechłodzenie?

inka74 09:24, 31 gru 2021

Ja co roku na święta proszę Mikołaja o nowe pozycje książkowe - ogrodowe. Sama też sobie robię taki prezent a właściwie prezenty bo mam też w grudniu urodziny teraz jeden z takich prezentów przyjdzie w styczniu, dopiero po 21-ym. Ale nie szkodzi.

Dekoracje robię sama maksymalnie wykorzystując już to co mam wcześniej zrobione lub mam pod ręką. Nie przeszkadza mi, że co roku są te same. Dostają inne miejsce lub towarzystwo. Po prostu lubię ten proces tworzenia czegoś innego niż w sklepach. Stroiki lub ozdoby robię jako prezenty dla rodziny i przyjaciół. W tym roku mała fascynacja gwiazdami z papieru robionymi wraz z synem.

Myślę, że każdy ma swoją wizję świąt i tego czasu, jak to powinno wyglądać. I że te wizje zmieniają się z wiekiem i naszymi potrzebami. Ważne, aby to co robimy było tym, co chcemy robić a nie bo tak "wypada".

Danusiu, wszystkiego dobrego w Nowym Roku, dużo zdrowia dla Ciebie i Witka, abyście mogli bez przeszkód spełniać wasze marzenia. Do zobaczenia w Waszym ogrodzie na wiosnę
Gardenarium 14:25, 31 gru 2021

Basiap napisał(a)
Wyczytałam w tym wątku, że sadzone teraz ostatnie cebulki tulipanów poszły do ogrzewanego miejsca, a dlaczego nie do zimnego na przechłodzenie?

Basieńko, dlatego, że jak sadziłam to było minus 11 stopni więc nie ma szans na ukorzenienie cebul ani nawet na wsadzenie. Ziemia była jak skała i nie nadawała się do nasypania w donice. Ziemię rozmroziłam, potem wsadziłam cebule i postawiłam do ukorzenienia. Teraz jest na plusie, zakopię w ziemi w namiocie foliowym.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:27, 31 gru 2021

inka74 napisał(a)
Ja co roku na święta proszę Mikołaja o nowe pozycje książkowe - ogrodowe. Sama też sobie robię taki prezent a właściwie prezenty bo mam też w grudniu urodziny teraz jeden z takich prezentów przyjdzie w styczniu, dopiero po 21-ym. Ale nie szkodzi.

Dekoracje robię sama maksymalnie wykorzystując już to co mam wcześniej zrobione lub mam pod ręką. Nie przeszkadza mi, że co roku są te same. Dostają inne miejsce lub towarzystwo. Po prostu lubię ten proces tworzenia czegoś innego niż w sklepach. Stroiki lub ozdoby robię jako prezenty dla rodziny i przyjaciół. W tym roku mała fascynacja gwiazdami z papieru robionymi wraz z synem.

Myślę, że każdy ma swoją wizję świąt i tego czasu, jak to powinno wyglądać. I że te wizje zmieniają się z wiekiem i naszymi potrzebami. Ważne, aby to co robimy było tym, co chcemy robić a nie bo tak "wypada".

Danusiu, wszystkiego dobrego w Nowym Roku, dużo zdrowia dla Ciebie i Witka, abyście mogli bez przeszkód spełniać wasze marzenia. Do zobaczenia w Waszym ogrodzie na wiosnę

Iwonko, bardzo się cieszę, że zakupiłaś Będę niedługo podpisywać
Odnośnie dekoracji, teraz myślę tak samo. Kiedyś robiłam mnóstwo wianków i rozdawałam, to był taki amok. Teraz dojrzałam i staram się nic nie marnować

Instagram Ogrodowiska
Joku 16:07, 31 gru 2021

Szefowo Danusiu życzę zrealizowania wszystkich planów ogrodowych w Nowym Roku.