Obejrzałam link, niby proste, ale zdobyć chęć do włsnogoręcznego wykonania...hym mniej, jakoś wolę szybciej coś kupić, pewnie starzenie się, bo jeszcze nie starość
Danusiu, kochana jesteś. Dzięki bardzo za podpowiedż. Już coś się bardziej klaruje mi o tych donicach. i betonie. Moje miałyby być okrągłe.
Wtedy, jak to opowiadałaś to powoływałaś się na jakiegoś angielskiego projektanta. Ale nie pamiętam ani na kogo ani gdzie to było.
Wiele wątków wertuję prawie codziennie. Ale potem odnależć coś potrzebnego to trudno.
Jeszcze raz dzięki. Pozdrowienia.
Irenko, do odważnych świat należy. I do pracowitych.
Ja potrzebuję 3 szt okrągłych donic i szukałam ich, ale albo za drogie albo nie za bardzo ładne.
Więc trzeba samemu spróbować
Jak zrobię to na pewno się pochwalę.
Teraz to wpakowałam się w 2 popiersia gipsowe i muszę nad nimi popracować.
Pozdrawiam.
Przeczytałam Danusiu wszystkie 5 artykułów o ogrodach Geoffa Hamiltona. Nie wiedziałam, że jeden z moich ulubionych programów o ogrodach, Gardener'World był nagrywany w ogrodach stworzonych przez niego. (Czy dobrze zrozumiałam?) Pięknie opowiedziałaś o nim i jego pracy. Jego działalność i Twoja Danusiu wydają się mi bardzo do siebie podobne. Z przyjemnością przeczytałam te artykuły. Dziękuję.
Tak , dobrze zrozumiałaś, Geoff Hamilton zmarł na serce w roku 1996 -dobrze pamiętam ten odcinek. Alan Titchmarsh go prowadził wtedy, wspominali wszyscy Geoffa. Potem Alan przejął prowadzenie programu.
Ponieważ u nas odcinki były nadawane z kilkuletnim opóźnieniem (teraz też), to dowiedzieliśmy się o tym za późno.
Pamiętam, że bardzo to przeżywałam i zawsze marzyłam aby pojechać do Barnsdale, gdy tylko udostępniono ogród zwiedzającym. Byłam tam już kilka razy.
Ja robię donice z betonu komórkowego (itonga) bo można wykleić dowolnie duży kształt. Klejenie jest na zaprawie, potem siatka z klejem (jak elewacja) i tynk + malowanie. Tynk można zrobić strukturalny, można pobawić się gąbka, packa itp. Fajna zabawa choć czasochłonna ...
Czekam na rzeźby Wicia i zachwycam sie kolejny raz Waszymi przepięknymi oranżeriami
Dzięki Danusiu, obejrzałam te dwa odcinki z przyjemnością. Kiedyś oglądałam tylko Maję w ogrodzie a teraz to wszystkie programy o ogrodach bym śledziła.
Dzięki. Pozdrawiam.