Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 10:21, 31 sty 2019

Basiu, poczytaj co Sylwia napisała, ja nie mam gipsowych więc nie mam doświadczenia.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 10:21, 31 sty 2019

Syla, no to skleroza, przeczytaj pw.

Instagram Ogrodowiska
sylwia_slomc... 10:22, 31 sty 2019

Gardenarium napisał(a)
Wiem - nie są niespodzianką, bo ustalaliśmy szczegóły razem. Wielkość, ustawienie itp.
Ale niespodzianki też bywają. Np zrobił mi dwa super stołeczki okrągłe do pielenia.

W sam raz, ale nawet wysokość siedziska jest regulowana No, tego to się nie spodziewałam.

Zrobił mi też stół do mebli gotyckich z zeszłego roku. Pasuje jak ulał.

Zdolniach, a z Niego niesamowity Ależ Cię Kocha
sylwia_slomc... 10:23, 31 sty 2019

Danuś tu jest mój wpis u Ciebie
pierwszy post na stronie
https://www.ogrodowisko.pl/watek/8495-ogrodowisko-ogrody-pokazowe-moja-anglia?page=310
gogo 10:33, 31 sty 2019

To nie jest tak źle ze spaniem
Dziękuję za danie nadziei dla tulipanów, będę czekać niecierpliwie.
basia3012 12:10, 31 sty 2019

Gardenarium napisał(a)
Basiu, poczytaj co Sylwia napisała, ja nie mam gipsowych więc nie mam doświadczenia.

Dzięki Danusiu, już przeczytałam. Jeśli nie znajdę miejsca w domu to postawię na tarasie. Jest pod dachem. Zobaczymy.

Pozdrawiam.
Gardenarium 09:45, 01 lut 2019

Na jakiś czas wytrzymają.

Instagram Ogrodowiska
Sima 08:58, 02 lut 2019

Gardenarium napisał(a)
Właśnie zamierzam robić taras z modrzewia nad stawem kąpielowym. Macie doświadczenie co zrobić żeby stał się szary?

Olej z pigmentem do barwienia tarasów - np. marka na F.
Przy szarym nie trzeba powtarzać olejowania jak sie nie chce tej pracy - masz szybko ładny kolor bez czekania, a potem naturalnie się starzeje. Ale ja przy stawie bym i tak co roku zabezpieczała.
Radzę brać modrzew syberyjski (skandynawski) lub nasz krajowy górski (też jest w nim gęste usłojenie - nie aż tak gęste jak w syberyjskim lub skandynawskim - ale cena jest niższa)
basia3012 10:55, 02 lut 2019

Danusiu, kiedyś czytałam Twoją ( jeśli pamięć mnie nie zawodzi to chyba Twoją) wypowiedż o wykonaniu donicy z betonu. Tam coś było o dodatku torfu. Czy mogłabyś mi podpowiedzieć, gdzie to mogło być? Na jakim wątku? Nie mogę tego teraz znależć. Byłabym bardzo wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam.
Gardenarium 11:04, 02 lut 2019

Nie wiem, gdzie to mogło być Dwa kartony różniące się rozmiarem o grubość ścianki.
Beton z dodatkiem torfu/włókna kokosowego/mchu torfowca spowoduje,że donica / koryto będzie wyglądało naturalnie, bo kawałki torfu po zewnątrz odpadną i powstaną takie "wżery". Szczotką drucianą szorujesz delikatnie i powstanie taki zaoblony efekt

Link

Tutaj masz więcej jak to robić

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies