Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 21:44, 15 mar 2020

Dużo się siedzi w domu, tylko z psami wychodzę na krótko, więc czasem jakieś takie rozrzewnienie mnie ogarnia i refleksja nad życiem ogólnie...

Instagram Ogrodowiska
GorAna 21:48, 15 mar 2020

Dlatego trzeba się cieszyć chwilą i zgromadzonymi wspomnieniami
Wielkie buziaki zostawiam
Gardenarium 21:52, 15 mar 2020

Martka napisał(a)
Pani Danusiu, dziękuję za tak cudowne wspomnienia... wzruszyłam się patrząc na te zdjęcia, sczególnie te z Właścicielem, z Pani Rodziną, bezcenne i przepiękne chwile, tak ulotne, ale jakoś na zawsze w nas. Ileż w tym ogrodzie piękna, miłości, dbałości, cierpliwości, radości, samo dobro! Obserwuję Państwa poczynania w polskiej (już chyba mogę powiedzieć, "naszej"?) Anglii i wierzę, że także ten ogród takim cudownym, inspirującym miejscem pozostanie dla innych... Mocno kibicuję, przyjadę na najbliższe możliwe spotkanie.

Dziękuję, tych wspomnień z przepięknych ogrodów mi nie zabraknie, na cały rok wystarczy, na każdy dzień, tylko żeby łokcie nie bolały, to bym mogła siedzieć i patrzeć ciągle.

Wszystko przeminie, a ziemia zostanie. I to co na na niej posadzimy.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 07:47, 16 mar 2020

Jadę pielić grządki i podlewać posadzone ciemierniki.

Instagram Ogrodowiska
mirkaka 10:55, 16 mar 2020

Gardenarium napisał(a)
Jadę pielić grządki i podlewać posadzone ciemierniki.

Najlepszy sposób żeby całe to szaleństwo przetrwać, trzeba czymś głowę i ciało zająć. Choć refleksje nad życiem chyba wszystkich nas ogarniają, mnie jeszcze niedowierzanie, że to dzieje się na naszych oczach.W najczarniejszych scenariuszach nie można było przewidzieć takiej sytuacji.
Zdrówka i sił życzę Ci Danusiu
mira 21:56, 16 mar 2020

Gardenarium napisał(a)
Dużo się siedzi w domu, tylko z psami wychodzę na krótko, więc czasem jakieś takie rozrzewnienie mnie ogarnia i refleksja nad życiem ogólnie...

Stworzyć ogród /posadzić / to uwierzyć w przyszłość czy coś takiego - gdzieś mi w oko taka mądrość wpadła - to musi być prawda
Gardenarium 22:06, 16 mar 2020

Byłam do 17-tej, wypieliłam koło szklarni jedną stronę, także całą nową rabatę wyrównałam, turzyce wsadziłam, lilaka białego wsadziłam i dwie hortensje (niech latem też coś kwitnie), rozstawiłam konwalniki - moje ulubione wypełniacze na brzegi rabaty.

Podlałam w namiocie. W szklarni byłam, minimalna temp. nocą plus 1,7. Nieźle, może być. Podlałam rabatę - ciemierniki, trochę te podpędzone ucierpiały, ale odbiją. Pozostałe już zahartowane więc trzymały się.

Miro - mądrość słuszna.. tak jest.

Instagram Ogrodowiska
BKosimkArt 07:25, 17 mar 2020

Danusiu a prymulki nie ucierpiały?moje takie piękne byly i klapły niestety mimo przykrycia, musiało być z -10 ostatnio... na szczęście pąki są więc jest szansa że jeszcze zakeitną...
Nieźle popracowałaś, fajny dzień był wczoraj.
Gardenarium 07:37, 17 mar 2020

Ucierpiały te na zewnątrz, jakby zwiędły. Odbiją, się przytnie.
W namiocie ok. Kordyliny ok. Lilie wypuszczają już - tez ok.

Instagram Ogrodowiska
AgnieszkaW 08:32, 17 mar 2020

Danusiu, z wielką przyjemnością oglądam te piękne wspominki. Czas jest trudny, więc kochajmy i twórzmy nasze ogrody tu i teraz, ale także z wiarą dla przyszłych pokoleń.
Myślę, że jeszcze długo, długo będzie nam to dane...
Uściski dla Ciebie i Witka zostawiam