Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Gardenarium 00:43, 23 kwi 2020

Rok 2009, Holandia - Keukenhoff

To jest ten rów na który patrzyliśmy

I to pole

Instagram Ogrodowiska
Makao_J 06:38, 23 kwi 2020

Znakiem tego (jesteście przykładem) marzenia się spełniają. Długo bo długo ale jednak. Byleby nie starcić wiary że to możliwe.

Zdjęcia piękne. Bardzo mi się podobają.
Aneta1309 08:30, 23 kwi 2020

Cudownie jest mieć obok siebie osobę, która rozumie takie marzenia i chce je wspólnie realizować.
Wtedy właśnie powstają takie cuda jak ten ogród
sylwia_slomc... 10:34, 23 kwi 2020

Gardenarium napisał(a)
Ogrodowisko okiem profesjonalnego fotografa z Anglii.
Autor Joanna Kossak

https://www.botanypress.co.uk/ag2

Bardzo kolorowo, to była wczesna jesień chyba.

Piękna sesja zdjęciowa
U mnie też kolory wędrują po całym ogrodzie w ciągu sezonu, przy dużym ogrodzie to bardzo dobre rozwiązanie i wygodne jak dla mnie w pielęgnacji
Sebek 19:20, 23 kwi 2020

Miło było znów pochodzić po tym pięknym ogrodzie z Mają i Joanną Danusiu jak zwykle inspirujesz - w tym roku chcę kolorowy balkon Nowe donice czekają na jakieś drzewo, resztę obsadzę tak jak będzie mi tylko wyobraźnia podpowiadać I zdjęcia z Twojej Anglii
Ściskam mocno i dużo zdrowia!
GorAna 20:34, 23 kwi 2020

Danusiu, patrzę na zdjęcia z pobytu w Holandii i przypomniało mi się, że moja choroba "tulipanoza" zaczęła się też w Keukenhoff
Muszę jutro poszukać zdjęć, bo to zamierzchłe czasy
Pokaż choć jedną fotkę tulipanów
oliwka 20:51, 23 kwi 2020

Udało mi się wreszcie oglądnąć relację z Waszej Anglii Danusiu. Trudno dodać więcej zachwytów do tych które pokazały się tu wcześniej. Urzekły mnie piękne kolory na rabatach, szczególnie te bordowo pomarańczowe zestawienia, trawa w idealnym stanie i staw - zapragnęłam mieć wodę u siebie na moim skrawku pod niebem, zainspirowałaś mnie. Mam nadzieję, ze niedługo będzie można odwiedzić wasz raj
Gardenarium 21:49, 23 kwi 2020

Tulipany dopiero zaczynają, nie mam jeszcze kolorów.

Instagram Ogrodowiska
Richie 22:26, 23 kwi 2020

Jak zawsze pełen profesjonalizm który zachwyca i inspiruje ale wymaga ogromu pracy. Ogród pięknie pokazany a myślę, że zmiany jeszcze jakieś na pewno w nim będą. U mnie kolory tulipanów już są
Pięknie pozdrawiam
Marta83 23:19, 23 kwi 2020

Gardenarium napisał(a)

Bardzo dziękuję.

Dzisiaj wytyczyliśmy dom wielofunkcyjny i domek (Cottage).
Zaskoczyła mnie ta lokalizacja, hmmm... myślałam inaczej i inaczej planowałam. Czas planować więc od nowa.

Rysuję sobie na A4 różne ogrody, potem jak puzzle dopasowuję je tam, gdzie pasują.
Podczas wytyczania w terenie często zmieniam koncepcję, to jakby malarz pędzlem poprawiał to, co wcześniej namalował.

Zaczynam od umieszczenia topiarów lub drzew, reszta idzie na żywioł, z reguły wymyślam kolorystykę lub porę roku danej rabaty - np. w pobliżu ogrodu różanego będzie rabata wczesnowiosenna, gdy róże wiosną są przycięte, szał zapanuje po drugiej stronie od lutego. Potem szał przejdzie na prawą stronę

Obecnie trwa wielkie pielenie, nie czuję..nie zginam się, nie wyprostowuję się
Ale jest coraz ładniej. Zaczynam ustawiać donice z tulipanami, które pokazały kolor.

Rozrzucam,przenoszę biżuterię ogrodową z zagęszczenia. Ustawiam stoliki i dekoracje na nich. Jest inaczej i o to chodzi.

Skosiliśmy bardzo nisko trawniki, zrobiło się mega ładnie. Lejemy wodę.

Odnośnie marzeń o ogrodzie bardzo dużym - przeczytaj https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/116-ogrodnictwo-czym-jest-dla-mnie napisałam ten tekst w 2011 roku, ale marzenia o dużym reale zrodziły się w 2009 roku.
W Holandii na wystawie Keukenhoff. Po całodniowym chodzeniu i zakupach cebulek usiedliśmy sobie nad rowem i patrzyliśmy na pole tulipanowe. Wtedy zamarzyliśmy, że powinniśmy szukać ziemi... To był ten moment.

Danusiu ślicznie dziękuję Ci za odpowiedź.
Ukochaliście tę ziemię.Wasza praca i to w jaki sposób jesteście ze sobą,jak się wspieracie,marzycie i realizujecie te marzenia dały taki efekt,że dziś wszyscy podziwiamy Waszą Anglię. I kto by pomyślał,że marzenia zrodziły się nad rowem ale za to jakim rowem.
A do tego zostałaś obdarowana dziesiątym zmysłem i co dotkniesz zamieniasz w piękno.Nawet ładne przedmioty w ogrodzie nazywasz biżuterią ogrodową.
Dużo zdrowia dla Was.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies