Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W ogródku emerytki

W ogródku emerytki

daszum 23:03, 05 maj 2021

Grażyno, z Ciebie to prawdziwy pomysłowy Dobromir
gogo 00:14, 06 maj 2021

Danko, pomysłów ci u mnie dostatek, gorzej z realizacją, bo nie wszystko dam rady zrobić.
Em robi domki dla 5 jeży i nie ma czasu wiercić w ścianie, żeby zrobić "boazerię".
I potrzebuję pomocy przy robieniu donic z betonu.
Myślę mieć z 10 sztuk, nowy klonik, krzewuszka, lilak Aucubaefolia i dalie tam zamieszkają na pewno, reszta też się znajdzie do posadzenia
basia3012 00:17, 06 maj 2021

Grażynko, pomysł z boazerią super. Już wcześniej ją widziałam ale nie wiem czy pisałam o niej. W ogóle kora, drewno z kora jest piękną dekoracją samą w sobie.
gogo 00:27, 06 maj 2021

Basiu, dzięki
Na zasłonięcie tej ściany miałam inny pomysł, białe plastikowe panele, ale nie byłam do końca przekonana.
A na taką "boazerię" wpadłam na wizycie u sąsiadów, tam wpadła mi w oko kora i dostałam parę kawałków do osłonięcia wiadra z różą.
I eureka i wypad do tartaku
Rumianka 12:32, 06 maj 2021

Pomysł z boazerią z kory bardzo mi się spodobał, będzie stanowić oryginalną osłonę, a i małe owady mają szanse tam znaleźć schronienie...czekam na fotki z realizacji...
gogo 13:22, 06 maj 2021

Elisko, dzięki
Ja aż przebieram nogami, żeby już to mieć zrobione, ale pada, wieje i jest tylko 8 st, nie pogonię eMa do pracy, bo mu ręce odpadną w tym zimnie
Jak zaczniemy, będą zdjęcia
hankaandrus_44 14:40, 06 maj 2021

O, Nowe "rozbłyski" na ścianach. eby tak jeszcze całą ścianę, a nie tylko kawałek, Jak plany? Na troche, czy na troche więcej?

Tez żałuję, że świdośliwę dopiero posadziłam, miałam aronię, ale mi nie specjalnie pasowala w smaku i obróbce, a ta ma być podobna do borówki, którą uwielbiam,
Zobaczę jak ta mi będzie smakowała. W razie czego zamówię jeszcze jedną, i posadzę zamiast magnolii, która już kolejny raz mi podpadła. I może ją przesadzę w inne miejsce, o ile przesadzanie wytrzyma.

Miłego dnia, Grażko!
gogo 15:14, 06 maj 2021

Haniu, pewnie, że można zasłonić więcej ścian, ale "boazeria" będzie tylko w białym kąciku.
A we wnęce będzie lustro, takie z kwadratów
To, co ostatnio na ścianach zawisło, zmieniło je na korzyść, już mniej się zwraca uwagę na tynk i jest ok
Oglądam te świdośliwy, najbardziej pasowałaby mi Obelisk, bo wąska, ma taką Ewa Anda i jest piękna
Aronia mi kompletnie nie pasuje, nie mój smak, magnolie oglądam u innych, u siebie nie chcę.
Miłego dnia
hankaandrus_44 15:29, 06 maj 2021

Świdośliwę Obelisk chyba kupię jesienią. mam Smoky, pasowałaby mi, ponoć ŚŚ lubią kwitnąć naprzemiennie, chyba, że im dogodzi sie latem, to co roku.

Emuś aż 5 domków dla jeży? To dla już istniejących, czy dla przychówku? A może zamówione? Pracowitego masz Emusia, dobraliście się w każdym względzie, Gratuluje.
gogo 16:00, 06 maj 2021

A, to nie doczytałam, że dwie różne koło siebie lepiej, no to odpada, jedną bym wcisnęła.
Haniu, to 5 dzikich jeży po przejściach, które najpierw długo leczyliśmy, potem hibernowały w zimnej izolatce, a teraz, po przebudzeniu i podkarmieniu, pójdą na łono natury z własnymi domkami
Dziękuję, przekażę eMowi gratulacje