Zdjęcie nieostre, ale widać, co posadziłam - tu wcześniej rosła trawa, która zbrzydła i się jej pozbyłam.
Jedną perowskię posadziłam pod brzozą, obok namierzyłam dziurawca - skądś przywędrował
I szalona juka, kwiaty mają 2,5 metra wysokości.
Śliczna ta różyczka Nostalgia się tak nie przebarwia czasami? Chociaż ja na różach średnio się znam no a winogrona u nas też szaleją, też będzie ich dużo, oby jeszcze dużo słonka dostały na dojrzewanie to będzie super
Ja się też nie znam, zobaczyłam tę Nostalgię, faktycznie podobna.
Jeśli moja urośnie na te 1,2 m to będzie ona.
Ten mój winogron wcale nie ma dużo słońca, dlatego ta obfitość owoców bardzo mnie cieszy
Był posadzony do zakrycia bocznej ściany, już częściowo to zrobił, a teraz zawędrował na zbiorniki z deszczówką, co też mnie cieszy
To jest stara odmiana na wino, patyczki przywiózł kolega w latach 70-tych z Libii /inżynier na kontrakcie/, jego dom cały w pnączu, a ja mam dziecko
A w smaku jaki jest? My mieliśmy taki ciemny, dobry byl na soki i nalewki, ale do jedzenia kwaśny i małe owoce, strasznie się rozrastał i zagłuszał pozostałe, usunęliśmy go, ale nam nie był potrzebny taki duży
Grażynko, u Ciebie zmiany gonią zmiany. Nowe zakupy piękne. Też lubię niebieski w ogrodzie. A od pewnego czasu też pomarańczowy.
Rojniki wśród kamieni? Będę czekała na zdjęcia.
Pozdrawiam.
Winogron jest taki pomieszany, jasny z ciemnym, ciężko określić kolor.
Owoce są małe, ale słodkie i takie jakby perfumowane, ewidentnie na wino.
Ale do jedzenia super, tylko skórki twarde.
I pyszny jest z niego kompot.
A po zerwaniu bardzo długo nie psuje się.
Basiu, no gonią, nie lubię nic nie robić, bo bym się zanudziła, więc ciągle coś wymyślam
Rojniki miałam w planach na dzisiaj, ale się przeziębiłam i leżę w łóżku
Mi podoba się ostatnio zestaw: czerwony, niebieski i żółty i muszę sama się upominać, żeby nie zrobić tego wszędzie
Oczywiście pomarańczowy z niebieskim lub fioletem też
Czerwony, niebieski i żółty, fajne połączenie. Będzie kolor.
Chciała bym się trochę ponudzić. Choć troszeczkę.
Ja to mam ogród w nagrodę za opiekę nad wnukami. Taka miła praca i miła nagroda.