Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

dorkow0 20:04, 19 lut 2013

Aleś się napracowała... Ja moje rolki zbieram na kompost, bo je dżdżownice bardzo lubią...
eliza3 20:09, 19 lut 2013

popcarol napisał(a)
Mój rolkowy parapet - w pokoiku Młodej
A za oknem znowu śnieg...

Z czego masz te rolki? Z papieru toaletowego? Czy się nie rozlecą podczas podlewania?
Też o tym myślałam, ale jak to podlewać?
popcorn 20:28, 19 lut 2013

To rolki po papierze toaletowym i ręcznikach papierowych.
Wilgotne robią się wiotkie, ale dlatego je razem sznurkiem związałam - konstrukcja zrobiła się stabilniejsza Wiadomo - wieczne to nie jest, ma wytrzymać 2-3 tygodnie... mam nadzieję wytrzyma

Dopłaty? haha, uśmiałam się musiałabym z hektar poustawiać... i całe życie zbierać, razem z połową wsi

Odśnieżać musiałam - znów ja, M na szkoleniu Młoda pomagała - tarzając się w rowie Ciągle pada mokry śnieg, jutro przed pracą pewnie powtórka z rozrywki... gdzie ta wiosna??

Przesadziłam mojego największego zamiokulkasa i uporządkowałam nasiona dzisiaj... trochę ich mam, część jeszcze z ubiegłego roku To same warzywa, kwiatków jeszcze kilka paczek... hmm część oddam Teściowej, resztę wysieję - część już w marcu

Młoda pomagała, ładnie je porozkładała, aż fotkę zrobiłam

miłego wieczoru!
romka 20:34, 19 lut 2013

ale świetny pomysł z tymi rolkami szkoda że u nas w domu rolki to towar deficytowy, bo też bym tak zrobiła ... moja córcia z rolek laki robi i każda jest na wagę złota!
eliza3 20:40, 19 lut 2013

Zauważyłam groszek zielony, och jak ja go lubię też posieję w tym roku.
popcorn 21:37, 19 lut 2013

Sylwia - ja też w tym celu zbieram, ale ile może być tych figurek??
Eliza - groszku na razie 7 paczek, wystarczy, w ubiegłym roku posiałam 11 i to było przegięcie, do tej pory mam zielony groszek w zamrażalniku Ale najedliśmy się do syta z Młodą, sąsiadami i kuzynami Młodej hihi
Anabell 23:02, 19 lut 2013

Z rolkami fajny pomysł do naśladowania. Rośliny zakorzenią się , rolka spełni się jak doniczka torfowa. Posadzona w miejsce stałe rozłoży się.
Poczytałam u Ciebie o aksamitkach w warzywach. Sadzę też miedzy malinami , odstrasza szkodniki.
Mala_Mi 23:47, 19 lut 2013

Dziś Madżenka dałą filmik na You tube i potem przeszłam do innych filmików i angielski ogrodnik też tak robił, że w rolki po papierze i ręcznikach pakował nasionka. .... i się nie rozlatują.. nie lejesz tego tak by w wodzie stały I potem sadził razem z rolkami do ziemi
Ania MOnte też tak robi Super pomysł
bacowa 05:47, 20 lut 2013

Karola ,wczoraj posiałam 12 rodzajów kwiatow i ostnice , ciekawa jestem co z tego urośnie ?

pozdrawiam śnieżnie , jeszcze tyle śniegu w tą zimę to nie było a myślałam że wiosna już tuż, tuż .
popcorn 08:21, 20 lut 2013

Hania - dokładnie tak, mam nadzieję "doniczka" rozłoży się w sezonie Aksamitki za ok 2 tygodnie wysieję do doniczki, żeby mieć rozsadę do posadzenia między marchwią W malinach mówisz? Czemu nie?

Aniu - to mój pierwszy raz, zobaczymy - jak się sprawdzi, już nigdy nie wyrzucę rolki po papierze i Rodzicom każę zbierać Znów się będą pukali w czoło

Ewo
- u nas też śnieg, ale nie dużo. Wczoraj topniał, zostało może 10 cm? Ale znów musiałam odgarnąć, M się szkoli i obija Ostnice też wysiałam - jedno opakowanie (pony tails) do doniczki i jedno opakowanie (ostnica piórkowata) do gruntu - leżą sobie nasiona pod śniegiem
Ptaszki już u nas rano słychać, wiosna za pasem, mam nadzieję że to ostatni śnieg i jak stopnieje zacznie się wiosna!!

miłego dnia!