Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ogrodoweimpresjejolki

ogrodoweimpresjejolki

jotka 16:11, 26 wrz 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Jesień łaskawa jest
Ja też się zastanawiam, co z winogronem zrobić, chyba ptakom zostawię...

Mam nadzieje swoje zobaczyć w sobotę, zarwiemy parę kiści, a reszta niech się ptaszki pożywią. tak ładnie śpiewały i ćwierkały cały sezon, że coś im ode mnie się należy
jotka 16:18, 26 wrz 2013

hanka_andrus napisał(a)
Chyba już ostatni różany kwiatek w moim ogródku. Jutro sprawdzę jak jest w rzeczywistości.
Co u Ciebie? Dobre dni czy raczej uziemiona? Zdrowia życzę.
Pozdrawiam.

Dziękuje za odwiedziny i różyczkę. U mnie Haniu jak na trampolinie raz góra raz dół. I do tego upadki się zdażają, ale się podnoszę. Jak bym zrobiła wykres to pewnie prognozę pogody przypominałby - ocieplenie, potem ochłodzenia, załamanie pogody, ale za kilka dni ma być lepiej ... Wczoraj było cudownie, dziś dobrze, a jutro???
To wczorajsze dobre samopoczucie i niezłą kondycje wykorzystałam na maksa. Pojechaliśmy do lasu i jak się okazało to nie tylko do lasu, ale i na grzyby

Jak przyjdzie czas leżenia w łóżku i patrzenia w sufit będzie co wspominać

jotka 16:19, 26 wrz 2013

Joku napisał(a)
Jola pozdrawiam!

Wzajemnie, bywam u Ciebie i patrze na poczynania
jotka 16:23, 26 wrz 2013

Iwa napisał(a)
...i ja dodam różę myślę, że to już jedne z ostatnich kwiatów w tym roku, choć na jednym pędzie jeszcze kilka pąków czeka na odrobinę słońca.

Dużo zdrowia Ci życzę Jolu i powrotu energii. Wczoraj ja spróbowałam spaceru, początek był udany, koniec trochę mniej , ale każda poprawa pozwala pojawić się pogodnym myślom - w końcu drożdżowe ciasto muszę spróbować i jesiennymi barwami się pozachwycać.

Dziękuję, u mnie wczoraj cudownie, ale działki nie widziałam 2 tygodnie to choć domowe kwiatka zostawię.
Tobie tez zwyżki formy i dobrych dni, abyś mogła cieszyć się tym co Cie otacza

jotka 16:25, 26 wrz 2013

asc napisał(a)
Jolu.. nie ma Cię.. błąkam sie myślami koło Ciebie..... i wiesz co??? brakuje mi kartek z kalendarza.... fajnie było pod pretekstem takich kartek zajrzeć.... trzymaj sie ...

Dzisiaj jestem i cieszę sie, ze o karteczkach z kalendarza mi przypomniałaś - z braki zdjęć innych wrócę do nich
Dzisiejsza trochę mało kolorowa, ale ...

hanka_andrus 17:34, 26 wrz 2013

Wypad do lasu! To jest o! Coś innego niż normalnie, a i o tej porze coś do koszyka się trafi! Zbiór niezły!

Dziś w ogródku byłam, ale zdjęć nie ro biłam, melduję,że róże jeszcze niektóre mająpąki,a New Dawn kwitnie na potęgę.
Eukomisów nigdy nie miałam, jakoś brakło mi odwagi na jego uprawę.
Oczywiście kondycję zachowaj, weekend trzeba spędzić w ogrodzie.ja też lecę, bo przez grzybowe wypady ogród zaniedbałam.
EPODLAS 19:55, 26 wrz 2013

Jolu, ja te z mam zamiar spędzić aktywnie czas w ogrodzie i na grzyby też pójdę. U ciebie widzę czarne łebki obrodziły, ja do tej pory maślaki zbierałam, ale mam nadzieję że czarne łebki też w końcu się pokażą. Bardzo lubię chodzić na grzyby, po lesie połazić, bo niedługo słoty i zimno, więc więcej w domu się będzie przebywać. Pozdrawiam serdecznie.
Mala_Mi 19:56, 26 wrz 2013

jotka napisał(a)

Dzisiaj jestem i cieszę sie, ze o karteczkach z kalendarza mi przypomniałaś - z braki zdjęć innych wrócę do nich
Dzisiejsza trochę mało kolorowa, ale ...

No tak i na kartce ta francysia co u mnie rosnąć nie chciała
jak wracamy do moich ulubionych karteczek.. to zostawiam wątek już na amen otwarty...
jotka 20:03, 26 wrz 2013

EPODLAS napisał(a)
Jolu, ja te z mam zamiar spędzić aktywnie czas w ogrodzie i na grzyby też pójdę. U ciebie widzę czarne łebki obrodziły, ja do tej pory maślaki zbierałam, ale mam nadzieję że czarne łebki też w końcu się pokażą. Bardzo lubię chodzić na grzyby, po lesie połazić, bo niedługo słoty i zimno, więc więcej w domu się będzie przebywać. Pozdrawiam serdecznie.

Bożenko, zbieram to co rośnie mi na drodze. Uwielbiam czarne łebki Maślaczki na sos też lubię, ale to nie w tym lesie co byliśmy. Poprzedni pobyt to było delektowanie sie przyrodą - a teraz tylko grzyby, Wrzosy już prawie przekwitły, mało ptaszków było słychać. Jeden dzięcioł tylko pracował, reszta chyba jeszcze na urlopie

jotka 20:06, 26 wrz 2013

hanka_andrus napisał(a)
Wypad do lasu! To jest o! Coś innego niż normalnie, a i o tej porze coś do koszyka się trafi! Zbiór niezły!

Dziś w ogródku byłam, ale zdjęć nie ro biłam, melduję,że róże jeszcze niektóre mająpąki,a New Dawn kwitnie na potęgę.
Eukomisów nigdy nie miałam, jakoś brakło mi odwagi na jego uprawę.
Oczywiście kondycję zachowaj, weekend trzeba spędzić w ogrodzie.ja też lecę, bo przez grzybowe wypady ogród zaniedbałam.

Wiesz Haniu, że ta kondycja nie zupełnie ode mnie zależy Na jutro też mi potrzebna, bo wnuki chcę zobaczyć, bo znowu była przerwa ... Na sobotę ma być u nas ładna pogoda, to wreszcie działkę zobaczę w realu, a nie na zdjęciach z komórki Marka . Zobaczymy co los przyniesie ?