Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wichrowe wzgórze

Wichrowe wzgórze

monteverde 00:27, 13 lip 2013

Monica róże Heathcliff i Royal Jubilee zamawiałaś w Anglii?mnie się podoba Wollerton Old Hall no i chciałabym kupić Princess Anne pozdrawiam
Monic 00:40, 13 lip 2013

monteverde napisał(a)
Monica róże Heathcliff i Royal Jubilee zamawiałaś w Anglii?mnie się podoba Wollerton Old Hall no i chciałabym kupić Princess Anne pozdrawiam

Akurat te zamawiałam w niemieckiej szkółce Rosen Park Drager - lubię.róże z tej szkółki, są zawsze b.dobrej jakości.
Nie wiem, czy widziałaś, ale są już nowe austinki na stronie D.Austina. Kusi mnie Albrighton Rambler.
Wiem też na pewno, że dokupię kilka szt. Tranquillity, mimo, że mam już 3szt. To świetna róża.
No i od dawna chodzi za mną Geoff Hamilton, więc może w końcu kupię jesienią...
Princess Anne też polecam - ma piękny kolor i obficie kwitnie
marzena 23:22, 13 lip 2013

Moniko, Twoje róże i kompozycje podziwiam nieustannie
Milka 12:23, 15 lip 2013

Powzdychałam do różanki, coraz bardziej angielsko
Pszczelarnia 12:28, 15 lip 2013

Monic napisał(a)

Akurat te zamawiałam w niemieckiej szkółce Rosen Park Drager - lubię.róże z tej szkółki, są zawsze b.dobrej jakości.
Nie wiem, czy widziałaś, ale są już nowe austinki na stronie D.Austina. Kusi mnie Albrighton Rambler.
Wiem też na pewno, że dokupię kilka szt. Tranquillity, mimo, że mam już 3szt. To świetna róża.
No i od dawna chodzi za mną Geoff Hamilton, więc może w końcu kupię jesienią...
Princess Anne też polecam - ma piękny kolor i obficie kwitnie

Monico, a ja mam Geoffa Hamiltona (i jestem dumna z Tej róży) - na razie kwitnie jednym kwiatem (sadzonka była mizerniutka). Piękna róża.

A czy White Cover jest różą samoczyszczącą?
Monic 21:58, 21 lip 2013

marzena napisał(a)
Moniko, Twoje róże i kompozycje podziwiam nieustannie

Dziękuję, Marzenko
Ja również jestem Twoim nieodłącznym gościem, choć nie zawsze zostawiam ślad.
Monic 21:58, 21 lip 2013

irena_milek napisał(a)
Powzdychałam do różanki, coraz bardziej angielsko

Dziękuję, Irenko
Monic 22:01, 21 lip 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Monico, a ja mam Geoffa Hamiltona (i jestem dumna z Tej róży) - na razie kwitnie jednym kwiatem (sadzonka była mizerniutka). Piękna róża.

A czy White Cover jest różą samoczyszczącą?

Ewuniu, dziękuję za opinię o Geoff H.
Whote Cover jest różą samoczyszczącą, kwitnącą niemal bez przerwy przez cały sezon, zdrowa, dobrze zimująca i w razie zmarznięcia dobrze odbija . Właśnie dokupiłam kolejne 5szt. na nową rabatkę Świetna róża, polecam!
Dasia 21:46, 02 sie 2013

Zaglądam z nadzieją na aktualne zdjęcia różanego królestwa
a przy okazji mam pytanie - róża Św. Tereska z Lisieux, która ma małe, drobne listki wybujała mi z boku pędem o dużo większych liściach. To trzeba wycinać? W jakiś specjalny sposób, żeby nie odrastało?
Monic 23:58, 02 sie 2013

Dasiu, w ogrodzie wszystko kwitnie obficie.

Pracuję też nad nowymi rabatkami ze scieżką prowadzącą do ławeczki. Nie mogę dokładnie przyciąć kancików na obrzeżach, bo ziemia zbyt sucha i twarda. Muszę zaczekać na deszcz...

obsadzam bukszpanami obrzeża - posadzone już ponad 100 szt., a co najmniej 150-200 jeszcze trzeba... Trochę więcej niż myślałam. Problem w tym, że chyba wykupiłam już wszystkie bukszpaniki w okolicy i będę musiała zaczekać aż znów się pojawią

Co do "dzików", jakie wypuszcza Twoja róża - wytnij jak najszybciej i jak najgłębiej, żeby ponownie nie odrastało.