Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Poziomka 19:18, 08 kwi 2012

Radosnego świętowania w dobrym zdrowiu i pogodzie ducha.
Pozdrawiam Jasia

Gabriela 21:07, 09 kwi 2012

Serdeczne dzięki za wszystkie życzenia, myślę że się sprawdziły, bo Święta należy zaliczyć do udanych. Mimo wczorajszego i dzisiejszego śniegu, który słońce z takim trudem wreszcie stopiło.
Wyszłam sobie po południu do ogrodu z filiżanką herbaty i chwilę posiedziałam w altanie, ale niedługo, bo herbata b. szybko zrobiła się lodowata.
Kwiaty, które teraz kwitną, na szczęście mają to do siebie, że niestraszny im taki śnieg i mróz.
Wyszło dużo ślicznych żonkili:

I sasanki:

Zachwyca kępa ciemierników i w dodatku pod nimi wyrosło b. dużo siewek:

Wyskoczył jak szczypiorek na wiosnę, dosłownie

Wszystko rośnie, mimo wszystko:

Wysuwają się kwiaty bergenii:

Nowa rabata piwoniowa-irysowo-króliczousza i jak widać nie tylko, już rusza:

Jeszcze łysawo przy wejściu, ale nie beznadziejnie, prawda?

Kot korzysta ze słońca i podstawia się do tarmoszenia, nie bacząc że pani zajęta fotografowaniem

No i tyle, lecę ogladać wiosenkę u Was.

Sebek 21:10, 09 kwi 2012

ani trochę nie łysawo przy wejściu - wianek i bratki robią swoje. A na rabatach masz już cudnie
Joanka 21:13, 09 kwi 2012

Gabrysiu masz bardzo ładne wejście do domu
Monic 21:15, 09 kwi 2012

Gabrysiu, ale u Ciebie śliczna wiosna!!! U mnie żonkile jeszcze w powijakach - dopiero częściowo wyszły listki z ziemi. Zaciekawiło mnie co to takiego króliczouszy??
Gabriela 21:17, 09 kwi 2012

Monic napisał(a)
Gabrysiu, ale u Ciebie śliczna wiosna!!! U mnie żonkile jeszcze w powijakach - dopiero częściowo wyszły listki z ziemi. Zaciekawiło mnie co to takiego króliczouszy??

"Królicze uszy" - tak nazywam czyściec wełnisty, bo ma wydłużone liście, pokryte mięciutkim białym kutnerkiem, w dotyku jak futerko właśnie. I z niego jest obwódka na tej rabatce.
Monic 21:27, 09 kwi 2012

Aaaa, już wszystko jasne
Celina 21:27, 09 kwi 2012

Gabrysiu czytałam w innym wątku ,że szukasz liliowce cytrynowe.Mam kilka liliowców ale nie znam nazw ani odmian.Jeśli jesteś w dalszym ciągu zainteresowana to podeślę fotkę i ocenisz
Gabriela 21:31, 09 kwi 2012

Celina napisał(a)
Gabrysiu czytałam w innym wątku ,że szukasz liliowce cytrynowe.Mam kilka liliowców ale nie znam nazw ani odmian.Jeśli jesteś w dalszym ciągu zainteresowana to podeślę fotkę i ocenisz

To prawda, szukam tego liliowca. Jeżeli Twój jest wysoki co najmniej na 150 cm, ma jasnożółte wąskie płatki w długich pąkach, kwiaty które pięknie pachną i kwitną w lipcu, to będzie właśnie ten. Wstawiaj więc zdjęcie i opis, proszę.
Celina 21:37, 09 kwi 2012

Gabriela napisał(a)

To prawda, szukam tego liliowca. Jeżeli Twój jest wysoki co najmniej na 150 cm, ma jasnożółte wąskie płatki w długich pąkach, kwiaty które pięknie pachną i kwitną w lipcu, to będzie właśnie ten. Wstawiaj więc zdjęcie i opis, proszę.

proszę bardzo Zdjęcie kiepskie ale może ocenisz po nim