Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 20:15, 14 kwi 2013

asc napisał(a)
Gabrysiu... dziś szukałam gdzie masz zlokalizowany ogród zimowy..... Bo chatki mamy takie same, co dopiero dziś przeczytałam ... M stwierdził, że u nas się tak nie da, bo kto widział ogród zimowy od północy robić

Krokusy masz śliczne, też tak uważam

Tak mi się wydawało, że bardzo podobne te domy, chyba nawet kiedyś Ci o tym napisałam właśnie. Jednym z motywów wyboru było to, że ten jeden taras można było zabudować.
W sumie ogrody też mamy podobne, mnóstwo bylin.
Madzenka 20:19, 14 kwi 2013

Gabrysiu śliczne krokusy
A żaby zazdroszcze !
Gabriela 20:25, 14 kwi 2013

Joasiu - cieszę się że zidentyfikowałaś ciemiernika, warto go mieć, bardzo długo kwitnie i jest zimozielony, w Anglii raczej na pewno,

Kasiu WB - fauna bywa u mnie, ale skutecznie straszą ją dwa moje czarne koty,

Kasiek - mówiłam, że mieszkasz w ciepłym kraju, ale gonimy Twoją wiosnę, gonimy.

Agnieszko - a ja w sytuacji z żabą i mężem, prawie straciłam głowę i kontrolę, ech.

Gabriela 20:26, 14 kwi 2013

Bogdzia napisał(a)
Gabrysiu podzielam twoje obawy odnosnie księzniczki , Twoje szczęscie że M nie spojrzal jej głęboko w oczy bo , może tymi złotymi oprawami jednak by go oczarowała.Śliczna ropuszka.Krokusy tez masz śliczne szczególnie te z ciemnymi płatkami w środku a jasnymi na zewnątrz, też je posadziłam ale nigdzie nie widze.Przy nasionkowych sporo pracy Cię czeka. Tak myślę czy m Cię nie zastąpi wkrótce w prowadzeniu wątku? Dobrze mu idzie, ciekawie pokazuje . Ale Ty nie znikaj, pilnuj go bo wiecej żabek jeszcze moze znaleźc.

Bogdziu, ale żabę trzeba pocałować, samymi oczami czarowanie nie działa.
Ropuszka była w rękach mojego męża, a ja robiłam zdjęcia i wstawiałam tutaj, nie dopuszczę do przejęcia mojego wątku przez cudze ręce. W końcu mąż to nie rodzina, nie? .

Gabriela 20:27, 14 kwi 2013

Marzena2007 napisał(a)
Gabrysiu śliczne krokusy
A żaby zazdroszcze !

Oj Marzena, czy Ty czytałaś do czego żaba może doprowadzić? Chcesz się pozbyć męża?.
Pozdrawiam.
an_tre 20:32, 14 kwi 2013

Gabriela napisał(a)
Wątek mojego męża pociągnę dalej, bo okazał się dzisiaj łowcą żab.
Czy nie jest śliczna?

Na szczęście mąż jej nie pocałował, bo gdyby tak zmieniła się w piękną księżniczkę, no to co ja bym zrobiła?
Utknęła na kostkowej ścieżce, usiłowała wspinać się na mur, więc zanieśliśmy ją w okolice kompostownika, gdzie mokro i taka żaba powinna czuć się dobrze. W zeszłym roku mieliśmy na zimę lokatorkę w piwnicy, bardzo podobną, może to ta sama? W każdym razie odzyskała wolność

ten twój małżąonek same piękności wyłuskuje z ogrodu a może to tęsknota za księżniczką
a tak na poważnie, łowi ciekawe okazy
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Maria667 21:24, 14 kwi 2013

Gabrysiu!
To nie jest zwykła żaba !
To ropucha !!! Brr...
Margarete 23:55, 14 kwi 2013

Witaj Gabrysiu,
twój ogród był kolejnym do którego zajrzałam tak dokładniej, spośród tych wszystkich ogrodowiskowych piękności, ja tu jestem stosunkowo nowa i jako forumowiczka i jako ogrodniczka - nowa i młoda doświadczeniem .... bo wiekiem to juz niekoniecznie...
Urzekł mnie twój ogród i oczarował... jak wiele innych na ogrodowisku, oczywiście a najbardziej to pierwsze zdjęcie z ujęciem widoku z okna tarasu, jest pięknie. Masz cudny ogród, widać ile pracy i przemyśleń i wiedzy kosztował,żeby uzyskać taki naturalistyczny a jednocześnie dobrze zakomponowany efekt. Śledziłąm jak konsekwentnie realizujesz swoje plany, myślę o tej rabacie z żywopłotem w tle i kulami na końcach. Masz bogactwo roślin, duży i pięknie położony teren, zadbane rośliny i trawnik, klimatyczne zakątki, umiesz pokazać to na zdjęciach, masz po prostu ogród z duszą. Dopisuję twój ogród do moich ulubionych i na pewno tu będę zaglądać! Mój ogródek jest niewielki ale wiele pomysłów u ciebie mnie zainspirowało, z resztą jak całe nasze ogrodowisko. A co do twoich początkowych wątpliwości to i je miałam i podglądałam to forum anonimowo ale widząc tyle życzliwości i ciepła odważyłam sie tu zaistnieć, szczególnie że w porównaniu z innymi mam niewiele do pokazania ale uczę sie, czytam, oglądam i mam nadzieję ze uda mi sie coś dobrego dla mojego ogrodu zrobić. Pozdrawiam!

P.S. czytałam o twoich doświadczeniach z głogiem, ja marze - co prawda nie o alei ale o jednym jedynym głogu przed domem, założyłam nawet w tej kwestii specjalny watek ale część forumowiczów odradza mi to drzewo... juz nie wiem sama co robić,
Milka 13:38, 15 kwi 2013

Zdjęcie jastrzębia w akcji...niesamowite!

żaba wg feng shui przynosi szczęście, cieszyć się trzeba
a krokusy powalające
ciekawa jestem, co wyrośnie z angielskich niespodzianek
hanka_andrus 20:36, 15 kwi 2013

Irenko, tez czekam na efekt angielskich niespodzianek!