Witaj Gabrysiu,
twój ogród był kolejnym do którego zajrzałam tak dokładniej, spośród tych wszystkich ogrodowiskowych piękności, ja tu jestem stosunkowo nowa i jako forumowiczka i jako ogrodniczka - nowa i młoda doświadczeniem .... bo wiekiem to juz niekoniecznie...
Urzekł mnie twój ogród i oczarował... jak wiele innych na ogrodowisku, oczywiście a najbardziej to pierwsze zdjęcie z ujęciem widoku z okna tarasu, jest pięknie. Masz cudny ogród, widać ile pracy i przemyśleń i wiedzy kosztował,żeby uzyskać taki naturalistyczny a jednocześnie dobrze zakomponowany efekt. Śledziłąm jak konsekwentnie realizujesz swoje plany, myślę o tej rabacie z żywopłotem w tle i kulami na końcach. Masz bogactwo roślin, duży i pięknie położony teren, zadbane rośliny i trawnik, klimatyczne zakątki, umiesz pokazać to na zdjęciach, masz po prostu ogród z duszą. Dopisuję twój ogród do moich ulubionych i na pewno tu będę zaglądać! Mój ogródek jest niewielki ale wiele pomysłów u ciebie mnie zainspirowało, z resztą jak całe nasze ogrodowisko. A co do twoich początkowych wątpliwości to i je miałam i podglądałam to forum anonimowo ale widząc tyle życzliwości i ciepła odważyłam sie tu zaistnieć, szczególnie że w porównaniu z innymi mam niewiele do pokazania ale uczę sie, czytam, oglądam i mam nadzieję ze uda mi sie coś dobrego dla mojego ogrodu zrobić. Pozdrawiam!
P.S. czytałam o twoich doświadczeniach z głogiem, ja marze - co prawda nie o alei ale o jednym jedynym głogu przed domem, założyłam nawet w tej kwestii specjalny watek ale część forumowiczów odradza mi to drzewo... juz nie wiem sama co robić,