Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

Gabriela 21:28, 08 kwi 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Gabrysia, jak zaczniesz pikować, to miejsca na stole nie będzie. Co zrobisz?

Zajrzyj do Agrokotliny - napisała piękną opowieść. Może Cię zainteresuje.

Miejsca na stole już prawie nie ma, na parapetach szklarenkowych też już nie ma, ale jest sporo miejsca na podłodze no i cała szklarenka pomidorowa, mam nadzieję tam wrzucić część rozsad.

Zajrzałam, czytałam, piękne miejsce, piękna opowieść, dzięki za polecenie.
Gabriela 21:29, 08 kwi 2013

monteverde napisał(a)
Gabrysiu a pikować te trawy będziesz "kupkami"? zostawiam trochę dzisiejszej wiosny

Tę cytrynową pojedynczo i resztę też w miarę możliwości, żeby ich dużo było, bo mi dużo potrzeba, ciekawe jak szybko się rozrośnie.
bogumila 21:30, 08 kwi 2013

Właściwy,następny listek trawy cytrynowej to będzie źdźbło...pozdrawiam.
Gabriela 21:31, 08 kwi 2013

barbara_krajewska napisał(a)
Zamówiłam bodziszka himalajskiego Birch Double. Piękny, zobacz tu: http://www.swiatcebul.pl/product-pol-3473-Bodziszek-himalajski-Birch-Double-.html Mam nadzieję, że przysłali mi właściwą odmianę

Poza tym mam innego himalajskiego, ale nie pamiętam nazwy oraz rozłogowego, kwitnie na różowo. Szybko się rozrasta poprzez ukorzenianie się płożących pędów. O korzeniastym nie wspominam, bo nie lubię go ze względu na zapach.

Ja tam lubię wszystkie, właśnie wysłałam Ci moje, więc gdybyś chciała...
Takiego b. podobnego pełnego nabyłam dwa lata temu, ale w zeszłym roku wypuścił tylko malutkie liście i zdechł, zostawiłam korzeń w ziemi, ale wątpię żeby coś z tego jeszcze było.
Gabriela 21:34, 08 kwi 2013

Enya73 napisał(a)
Naprawdę imponująca kolekcja Ciekawa jestem co wyrośnie? Ja pierwszy raz w życiu siałam w tym sezonie, też codziennie doglądam moje "dzieciaczki" i serce rośnie, jak widzę, że coś tam wypuszcza

Pozdrawiam

I chodzisz, i zaglądasz po sto razy na dzień, czy już coś wyrosło, a "coś" wyrasta nie wiadomo jak i kiedy. Ty siejesz pierwszy raz i to są emocje, ale zapewniam że takie same są co roku.
Gabriela 21:36, 08 kwi 2013

bogumila_bienko napisał(a)
Właściwy,następny listek trawy cytrynowej to będzie źdźbło...pozdrawiam.

Tak myślałam właśnie, ale zaskoczyło mnie to, że trawa nie wschodzi jak trawa. Gdybym nie wiedziała że to trawa, to po siewce nigdy bym się nie domyśliła co to jest.
Czytałam u Ciebie że też siałaś.
Enya73 21:37, 08 kwi 2013

Dokładnie tak jest jak mówisz. W tygodniu to jak wracam z pracy, pierwsze kroki kieruję do okna, żeby zobaczyć czy coś na moim parapecie się zmieniło Fascynująca obserwacja
popcorn 21:38, 08 kwi 2013

Wow ile siewek!! Jak popikujesz to będą wszędzie! Ten wermikulit to gdzie się kupuje? pozdrawiam!
Gabriela 21:40, 08 kwi 2013

Enya73 napisał(a)
Dokładnie tak jest jak mówisz. W tygodniu to jak wracam z pracy, pierwsze kroki kieruję do okna, żeby zobaczyć czy coś na moim parapecie się zmieniło Fascynująca obserwacja

Poczytaj sobie Capka "Rok ogrodnika" i Sheltona "Czas na działkę". Tam to są dopiero opisane emocje, wyciąganie kiełków oczami (strasznie mi się podoba to określenie), śpiewanie kołysanek nasionkom, itp..
Gabriela 21:44, 08 kwi 2013

popcarol napisał(a)
Wow ile siewek!! Jak popikujesz to będą wszędzie! Ten wermikulit to gdzie się kupuje? pozdrawiam!

Będą zwłaszcza na skarpie, ona ma wiele metrów.
Wermikulit nabyłam na allegro dzięki Ani Monteverde, bo jak szukałam sklepu w necie, to jakieś niesamowite ilości tylko wchodziły w grę. Bo to jest w zasadzie materiał do wypełniania w przemyśle. Wpisz na allegro do wyszukiwarki, pojawia się sporo ofert, to samo z perlitem.