Witam. Jaka jest szerokość twojej rabaty, która jest z dwóch stron otoczona trawnikiem. W tym roku chciałabym podobną założyć. mam podobną wielkość ogrodu . W Twoim ogrodzie rabaty są pięknie skomponowane i widać je ładnie z daleka. Jak sadzisz po ile sztuk z jednego gatunku. Mam jeszcze jedno pytanie , Czy w żywopłocie to rośnie róża pomarszczona w jakiej ilości i żeby tak ładnie kwitła to ją wiosną przycinasz. Pozdrawiam
Gabrysia dziekuje za różyczki jeszcze raz wlasnie je sadze ogród położony w pięknym miejscu szkoda tylko ze nie widziałem go w pełnym rozkwicie ale i tak robił wrażenie hi hi hi
Gabrysiu, wywołuję Cię z tematem traw do metra (post u Małej Mi) . Rozplenice albo te niskie miskanty. Zależy od pokroju. Rozplenica musi mieć dużo miejsca wokół i wtedy zaprezentuje się dobrze. Mnie one z jeżówkami b. dobrze wyglądają. Z nachyłkami. Z takimi kwiatkami co są "jak patyczek".
Żeby wsadzić te róże musiałam wyrzucić kilka szaf, stołów i parę krzeseł, jakby to powiedział nasz ulubiony Jirasek z "Roku ogrodnika".