Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

mira 22:12, 05 gru 2017

Gabriela napisał(a)

Domki... A ja nie chcę myśleć ile znowu dokupiłam do kolekcji - bombki robione na stare z ciężkiego szkła, bombki w kratkę, dzbanuszek, girlanda z żołędzi... Resztę już znasz.
Acha, od Jasi dostałam czerwone parasolki na choinkę. Złożone oczywiście.
W poniedziałek też byłam w jednym zabawkowym, bożonarodzeniowym raju i jak widziałam te ryczące misie polarne, mikołaje fikające koziołki i jelonki "prawie jak prawdziwe", to chciałam mieć każdą z choinek i wszystkie (niemal) ozdoby, w każdym istniejącym stylu.

Hehehe - najlepiej by było położyć się pod choinką i obżerać łakociami i być beztroskim - tak mi się pomyslało
ciekawa jestem tych bombek z ciężkiego szkła
To od 15-go coś będziesz pokazywać - cierpliwie czekam
sylwia_slomc... 08:25, 06 gru 2017

Gabrysiu a widziałaś choinkę Krzysztofa Krawczyka w zeszłym roku i w latach ubiegłych??? Wisi bombka przy bombce, że prawie gałązek nie widać i cudnie to wygląda.
Nawet kiedyś mieliśmy plan co roku dokupić zestaw baniek ręcznie malowanych i mieć podobnie, ale z dwóch powodów zawiesiłam go
1 cena - skończyło się na kupowaniu jednej, dwóch baniek rocznie
2 ilość czasu potrzebna na ubranie takiej choinki( i potem rozebranie) już nam zajmuje ze dwie trzy godziny, a co by to było ....nie chcę myśleć.
Czekam z niecierpliwością na Twoją choinkę
Gabriela 19:24, 10 gru 2017

Jodła już czeka w wiadrze z wodą.
Na stronie głównej jest artykuł o ostrożeniu, który awansował z łąki na salony ogrodowe, ale te odmiany nie są wcale takie zwykłe, jak ten łąkowy.
W maju 2016 przywiozłam sobie egzemplarz, kupiony w ogrodzie East Lambrook i póki co spokojnie przezimował, rozrósł się nawet, zakwita na początku czerwca i zdobi na ognistej rabacie. Kolor nieco przekłamany, bardziej jest bordowy niż fioletowy.

Znalazłam zdjęcia zwykłego ostrożenia, który pojawia się w moim ogrodzie, lubią go trzmiele i pszczoły.

Jeszcze się zima na dobre nie zaczęła, a ja już za nimi tęsknię, mimo że kwiaty jeszcze zmięte są na krzewach. Zawsze najpierwsze, bo już w drugiej połowie maja - Nevada i Margaret Hilling

Kasya 19:29, 10 gru 2017

Najgorsza jest swiadomosc ze to dopiero za pol roku
Gabriela 19:37, 10 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Gabrysiu a widziałaś choinkę Krzysztofa Krawczyka w zeszłym roku i w latach ubiegłych??? Wisi bombka przy bombce, że prawie gałązek nie widać i cudnie to wygląda.
Nawet kiedyś mieliśmy plan co roku dokupić zestaw baniek ręcznie malowanych i mieć podobnie, ale z dwóch powodów zawiesiłam go
1 cena - skończyło się na kupowaniu jednej, dwóch baniek rocznie
2 ilość czasu potrzebna na ubranie takiej choinki( i potem rozebranie) już nam zajmuje ze dwie trzy godziny, a co by to było ....nie chcę myśleć.
Czekam z niecierpliwością na Twoją choinkę

Zajrzałam do google, wstukując "choinka Krawczyka" no i fakt, gęsto wiszą ozdoby, ale sama choinka na pewno jest sztuczna. Prawdziwa jodła czy świerk nigdy nie są tak równe i gęste od góry do dołu. Jednak sztuczna choinka w moim domu - niedoczekanie.
Najbardziej "napakowaną" choinkę widziałam w muzeum bombek w Nowej Dębie, wielka, nawet w komórce się nie chciała zmieścić. To jest choinka całoroczna.

I jeszcze fragment tamtejszego skarbca, miś polarny od dawna jest mój, zasilając kolegów w sweterkach.

Gabriela 19:42, 10 gru 2017

Kasya napisał(a)
Najgorsza jest swiadomosc ze to dopiero za pol roku

Tak też właśnie przed chwilą pomyślałam, ale nurkując wśród zabawek choinkowych, patrząc na palące się dwie czerwone świece w adwentowym wianku na stole, myślę jednak że ten czas do Trzech Króli jest jednak uroczy i nie chciałabym go zamieniać na wiosnę. Ale potem już zdecydowanie tak.

Do takich maków jeszcze pół roku.

Kasya 19:43, 10 gru 2017

no tak, masz racje, ale po 6 stycznia to juz bedziemy baaardzo tesknic
Gabriela 19:48, 10 gru 2017

mira napisał(a)

Hehehe - najlepiej by było położyć się pod choinką i obżerać łakociami i być beztroskim - tak mi się pomyslało
ciekawa jestem tych bombek z ciężkiego szkła
To od 15-go coś będziesz pokazywać - cierpliwie czekam
.

Nie wiem czy nie jest za wcześnie na bombki, dlatego przeplatam je postami z kwiatami.
Jak zostałam choinkową garderobianą

Gabriela 19:51, 10 gru 2017

hanka_andrus napisał(a)
O la,la! U Ciebie jak zwykle z werwą. I już świątecznie! No prawie.
Czekam na jakieś nowe, pomysłowe dekoracje. Pozdrawiam.

Będę robiła bombki ze szlagmetalem i dekupażowe kwieciste też - mam śliczne serwetki.
Kasya 19:52, 10 gru 2017

toz to prawdziwe arcydzieła
pokazuj jeszcze