Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w budowie - nieustającej

Ogród w budowie - nieustającej

mira 22:20, 25 lis 2017

Tak i podobno bardzo, na dodatek ma białe kwiatki.
tulucy 22:48, 25 lis 2017

To już wiem, czego szukam mam ostatnio mocną fazę na białe kwiatki
Gabriela 17:46, 29 lis 2017

Tamaryszek napisał(a)
Witaj
Udało mi się w tym roku być w Coton Manor - cudo. A Vann z naszej wspólnej wycieczki nie wymieniasz wśród najpiękniejszych? Pamiętam, że byłaś zachwycona.

Nadal jestem zachwycona, ale ogród Pameli jest u mnie teraz wyżej niż Vann, który siłą rzeczy spada na miejsce trzecie.
Może napisałabyś na swoim blogu o Twojej hierarchii? Bo chyba nie przeoczyłam?
Pszczelarnia 17:56, 29 lis 2017

Gabriela napisał(a)

Ando i dziewczyny, cieszę się że lubicie i zaglądacie.

A to, gdzie konkretnie było?

Dziękuję za pamięć!
Gabriela 17:59, 29 lis 2017

mira napisał(a)
Gabrysia chciej te hosty zwłaszcza ostatnią one mają pachnące kwiaty. Rozmnożysz potem i będziesz miała w sam raz dla mnie coś na uciechę.

A póki co daj coś na uciechę bo biedna jestem. Dziś był przepiękny dzień, marzenie do prac ogrodowych a ja akurat dziś musiałam się na maksa relaksować na fundusz.

A! kupiłam domki małe cały sznureczek

pozdrawiam

Na pewno nie zapomnę o tej hoście, ona jest wyjątkowa, nie tylko ze względu na zapach i białe kwiaty ale głównie dlatego, żę kwitnie bardzo późno.

Żałuję Cię bardzo i mam nadzieję że masz się lepiej, więc na pociechę z mojej szklarenki:

Twój skrętnik nadal w znakomitej kondycji, kwitnie bez przerwy.

Kamelie myślą że jest właśnie wiosna, bo i tak je traktuję, że myślą. Stoją na tarasie do pierwszych zimnych nocy, po czym zabieram je do cieplutkiej szklarenki, więc zawiązane latem pąki kwiatowe rozwijają się nie czekając na wiosnę kalendarzową.

Domki... A ja nie chcę myśleć ile znowu dokupiłam do kolekcji - bombki robione na stare z ciężkiego szkła, bombki w kratkę, dzbanuszek, girlanda z żołędzi... Resztę już znasz.
Acha, od Jasi dostałam czerwone parasolki na choinkę. Złożone oczywiście.
W poniedziałek też byłam w jednym zabawkowym, bożonarodzeniowym raju i jak widziałam te ryczące misie polarne, mikołaje fikające koziołki i jelonki "prawie jak prawdziwe", to chciałam mieć każdą z choinek i wszystkie (niemal) ozdoby, w każdym istniejącym stylu.

Gabriela 18:03, 29 lis 2017

Pszczelarnia napisał(a)

A to, gdzie konkretnie było?

W samym Yorku, ogród nazywał się York Goddard House & Garden, w części gospodarczej.
Pszczelarnia 18:06, 29 lis 2017

Wyciągnęłaś już pudła z "zabawkami"?
Gabriela 18:10, 29 lis 2017

Nabyłam piękne i wielkie cebule hippeastrum. Mają mieć podwójne gorąco czerwone kwiaty, bardzo świąteczne, o ile zdążą, ale się nie napinam i szczerze mówiąc wątpię.

Zimą też można coś rozmnażać, wsadzone dwa tygodnie temu do wazonika razem z ostatnimi różami pędy rdestu Red Dragon wzięły i się ukorzeniły. Przypadkowe a miłe.

Więc muszę przygotować doniczki z ziemią i wsadzić jedne i drugie, co świadczy o tym, że sezon ogrodowy nigdy się nie kończy.

Gabriela 18:14, 29 lis 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Wyciągnęłaś już pudła z "zabawkami"?

Nie, wyciągam dopiero jak ubieram choinkę, ale mam nowe pudła i jak Dzidka z Jasią zobaczyły te nowe, to zapytały czy na pewno wszystko zmieści się na choince
Oczywiście że się zmieści, bo ja mam zawsze dużą choinkę.
Ciągle myślę o zabawkowym raju z misiami spod Lublina. Polarnymi.

Acha, wianki adwentowe czas zacząć, świece już mam. Na pierniki czasu nie było.
sierika 18:27, 29 lis 2017

Kolejne ozdoby chionkowe, nie poprzestajesz na dotychczasowej kolekcji, swoją drogą to swietna zabawa a Ty wciąż masz w sobie coś z dziecka i radość.
Sezon ogrodowy trwa w najlepsze, skoro rosliny mają chęć żyć trzeba je wspomóc, swoją drogą ileż mozna nauczyć się o nich przez czysty przypadek, super są takie przypadki.