Hmm, szczerze... właśnie myślałam o tych płożących które wymieniłaś. Jeszcze zostaje hedera na przykład, ale może się okazać za ekspansywna, natomiast wolno rośnie i dobrze znosi przycinanie.
Jak wpadnę na lepszy pomysł napewno się podzielę. Narazie posadzę trawy w korze.
Tojeść mam w tej chwili wszędzie, sama przyszła! I do tego teraz kwitnie, więc jest żółto w każdym kącie działki. Na razie na to pozwalam bo lepsze to niż pokrzywy- dopiero ogród powstaje.
Sylwia cebulowych w ogrodzie nigdy za mało, tylko problem przez chwilę jak zasychają im liście, udaję wtedy że tego nie widzę
Prawda , nigdy za mało .... a co do liści .... zdążyłam się przyzwyczaić do tych z lip.... to i do krokusowo-tulipanowych również przywyknę Haaaa mieszkałam kiedyś na ul. Krokusowej
Kasiek , zaglądnij jeszcze do mnie na chwilkę , proszę .... załączyłam jeszcze dwa obrazki ....
O Kasiu mój Jaś też listopadowy i mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć że jednak lepiej dzieci rodzić wiosną pozostali chlopcy są z maja...
Też myślę ze lepiej wiosną, ale co zrobić Aniu, ma być listopad bedzie listopad i dużo radości następną wiosną
hahaha będzie fajnie najważniejsze by było zdrowe, mój Jasiek teraz już biega po rabatach, czyli na kolejną wiosnę będziesz miała pomocnika oby tylko nie głaskało roślinek jak mój Jasiulin. Potrafi z uśmiechem niewiniątko wejść na rabate i wywracając oczami deptać szafirki które jeszcze nie zakwitły...
O Kasiu mój Jaś też listopadowy i mogę z pełną odpowiedzialnością powiedzieć że jednak lepiej dzieci rodzić wiosną pozostali chlopcy są z maja...
Też myślę ze lepiej wiosną, ale co zrobić Aniu, ma być listopad bedzie listopad i dużo radości następną wiosną
hahaha będzie fajnie najważniejsze by było zdrowe, mój Jasiek teraz już biega po rabatach, czyli na kolejną wiosnę będziesz miała pomocnika oby tylko nie głaskało roślinek jak mój Jasiulin. Potrafi z uśmiechem niewiniątko wejść na rabate i wywracając oczami deptać szafirki które jeszcze nie zakwitły...
Kasiu widzę, źe jednak trochę energii wrociło poczatek zawsze najgorszy ale drugi trymestr powinien być zdecydowanie lepszy
A ściąga z traw wykonana po mistrzowsku. Kilka razy sobie pooglądam. Już wiem, że miskanta variegatusa muszę mięć!!!!
Moje bambusy po wcozrajszych deszczach odżył, wyglądają zdecydowanie lepiej