Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród - co dalej?

Mój ogród - co dalej?

ewaglen 11:48, 08 lis 2011

Wieloszka napisał(a)
Witaj Ewo, zaglądam do Ciebie co chwilę, bo przecież nie można zapomnieć takiego pięknego ogrodu Na zdjęciu powyżej, pod tym cud-jałowcem rośnie kosodrzewina. Ilu lat potrzeba, żeby się tak pięknie rozrosła?
Pozdrawiam serdecznie

Kosodrzewina rosnąca pod jałowcami ma 5 lat. Za chwilę będzie problem, jak to wszystko utrzymać w ryzach
Wieloszka 12:01, 08 lis 2011

ewaglen napisał(a)

Ten jałowiec to wdzięczny obiekt do fotografowania, bo jest taki wg mnie bajeczny. Niektórym się w ogóle nie podoba, uważają, że jest brzydki. Dla niektórych ta roślina wygląda jak zgarbiony starzec. U mnie rosną trzy sztuki. Miejsca dużo potrzebują. Są dość ekspansywne. Rozrastają się w różne strony, dlatego ja go trochę pocięłam, ale niezbyt dobrze to zrobiłam (stracił równowagę )

Nie widać tej utraty równowagi, o której piszesz... Ale fakt, że gusta bywają różne: ja już kilka razy słyszałam pytanie, dlaczego ten świerk mi tak więdnie, ze wskazaniem na świerka w odmianie pendula
A Twój jałowiec jest naprawdę bajeczny!
Domi 12:53, 08 lis 2011

No właśnie pisałam o tym w moim wątku, że formy płaczące nie wszystkim podobają się. Ja je uwielbiam, ale niektórzy uważają takie drzewka za "przetrącone", "straszydła" itp.
Wieloszka 13:00, 08 lis 2011

Domi napisał(a)
No właśnie pisałam o tym w moim wątku, że formy płaczące nie wszystkim podobają się. Ja je uwielbiam, ale niektórzy uważają takie drzewka za "przetrącone", "straszydła" itp.

Na pewno nie jest to żaden ogrodowiskomaniak!!! Poza tym każdy urządza ogród pod swój gust, więc nie zamierzam się przejmować takimi "opiniami". A rabatę z Twoim bukiem Dominiko zamierzam wiosną "skopiować" - jeśli oczywiście pozwolisz
Domi 15:19, 08 lis 2011

A kopiuj sobie, kopiuj Bardzo lubię tego buka, podobnie jak świerka "Inversę".
ewaglen 20:03, 08 lis 2011

Wieloszka napisał(a)

Ten jałowiec to wdzięczny obiekt do fotografowania, bo jest taki wg mnie bajeczny. Niektórym się w ogóle nie podoba, uważają, że jest brzydki. Dla niektórych ta roślina wygląda jak zgarbiony starzec. U mnie rosną trzy sztuki. Miejsca dużo potrzebują. Są dość ekspansywne. Rozrastają się w różne strony, dlatego ja go trochę pocięłam, ale niezbyt dobrze to zrobiłam (stracił równowagę )

Nie widać tej utraty równowagi, o której piszesz... Ale fakt, że gusta bywają różne: ja już kilka razy słyszałam pytanie, dlaczego ten świerk mi tak więdnie, ze wskazaniem na świerka w odmianie pendula
A Twój jałowiec jest naprawdę bajeczny!

Zwróć uwagę na te kijaski co podtrzymują jałowce Nie mogą się utrzymać w pionie. Ja wycięłam gałąź jałowca stanowiącą przeciwwagę i zaczął się kłaść, więc go popodpieraliśmy, ale jest ciężki.
ewaglen 20:09, 08 lis 2011

Domi napisał(a)
A kopiuj sobie, kopiuj Bardzo lubię tego buka, podobnie jak świerka "Inversę".

A ja mam tylko buka Purpurea Tricolor. Jak go kupowałam, nie miałam świadomości, że to wielkie drzewo. Narazie jest mały, ale chyba niedługo będzie rósł tam gdzie rośnie, bo w tym miejscu duże drzewo się nie zmieści.

ewaglen 20:25, 08 lis 2011

Tak wygląda mój buczek w odsłonie jesiennej.

ewaglen 20:29, 08 lis 2011

Dominiko, za Twoją przyczyną nakupiłam cebulek na cebule.pl
Kupiłam te same czosnki co Ty, a poza tym tulipany i hiacynty. Trochę za późno się obejrzałam, bo to co sobie upatrzyłam już było wyprzedane.
ewaglen 13:01, 09 lis 2011

Moi drodzy, potrzebna mi Wasza rada Na zdjęciu poniżej zaznaczyłam berberysa, którego chcę stamtąd wiosną zabrać. Powiedzcie, co tam posadzić żeby było pięknie?