Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogród - co dalej?

Mój ogród - co dalej?

ewaglen 11:15, 05 lis 2011

I dobrnęłam do 2010. Tutaj już jest inaczej Bajzel opanowany

ewaglen 11:22, 05 lis 2011

ewaglen 11:31, 05 lis 2011

W końcu mamy taras ...

A i kominek wkrótce będzie gotowy

z tarasu możemy patrzeń na ogródek

Tyle historii mojego ogrodu. Rok 2011 to początek mojego wątku
Wszystkim, którzy są na etapie chaosu życzę owocnych, konstruktywnych pomysłów i realizacji
ewaglen 11:33, 05 lis 2011

A teraz pędzę do ogrodu. Trzeba w końcu za coś konkretnego się wziąć Dzisiaj będę fotografować zakątki, które chcę zmienić z nadejściem wiosny. Poproszę Was oczywiście o radę. Zaglądajcie proszę do mnie
Sebek 23:35, 05 lis 2011

Zmieniło się nieźle - pięknie masz
Bogdzia 20:01, 06 lis 2011

Kawał dobrej roboty wykonany.
Domi 09:30, 08 lis 2011

ewaglen napisał(a)

Jeśli macie na myśli pierwszy plan, to nie jest ani żywopłot, ani drzewo, tylko jałowce o nazwie Horstmann (mam nadzieję, że właściwie napisałam).
Może na tym zdjęciu więcej widać.

Ewo, zadroszczę Ci tego jałowca Odkąd ujrzałam go parę lat temu w "Katalogu roślin polecanych przez Związek Szkółkarzy Polskich" marzę o nim i śnię, ale nie mam dla niego odpowiedniego miejsca w moim ogrodzie. Ta miłość nie będzie miała więc happy endu Ale u Ciebie będę podziwiać. Fotografuj go, proszę, dla mnie co jakiś czas
badara 10:21, 08 lis 2011

Czy to jest jeden jałowiec,czy jest ich tam więcej ? wygląda to rzeczywiście imponująco .
Wieloszka 11:19, 08 lis 2011

Witaj Ewo, zaglądam do Ciebie co chwilę, bo przecież nie można zapomnieć takiego pięknego ogrodu Na zdjęciu powyżej, pod tym cud-jałowcem rośnie kosodrzewina. Ilu lat potrzeba, żeby się tak pięknie rozrosła?
Pozdrawiam serdecznie
ewaglen 11:46, 08 lis 2011

Domi napisał(a)

Jeśli macie na myśli pierwszy plan, to nie jest ani żywopłot, ani drzewo, tylko jałowce o nazwie Horstmann (mam nadzieję, że właściwie napisałam).
Może na tym zdjęciu więcej widać.

Ewo, zadroszczę Ci tego jałowca Odkąd ujrzałam go parę lat temu w "Katalogu roślin polecanych przez Związek Szkółkarzy Polskich" marzę o nim i śnię, ale nie mam dla niego odpowiedniego miejsca w moim ogrodzie. Ta miłość nie będzie miała więc happy endu Ale u Ciebie będę podziwiać. Fotografuj go, proszę, dla mnie co jakiś czas

Witam wszystkich odwiedzających mój ogród

Ten jałowiec to wdzięczny obiekt do fotografowania, bo jest taki wg mnie bajeczny. Niektórym się w ogóle nie podoba, uważają, że jest brzydki. Dla niektórych ta roślina wygląda jak zgarbiony starzec. U mnie rosną trzy sztuki. Miejsca dużo potrzebują. Są dość ekspansywne. Rozrastają się w różne strony, dlatego ja go trochę pocięłam, ale niezbyt dobrze to zrobiłam (stracił równowagę )