Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 09:08, 06 wrz 2022

Wiaan napisał(a)
To bardzo dobra wiadomość bo mam tam blisko, nawet bardzo

Ja trochę dalej ale przy okazji chciałam odwiedzić Pana Bylinowego tyle że miałam pecha bo było zamknięte.
Nowa12 09:13, 06 wrz 2022

Magara napisał(a)

O matko, jaki śliczny... Tfu.
A ja dziś głupia stałam nad judaszowcem forest pansy i nie kupiłam Teraz jeszcze bardziej żałuję

Jak masz miejsce to kup sobie chociaż jednego. Naprawdę jest fajny. Ja mam i Foresta i Rising Suna a teraz ten.
A jest naprawdę dużo odmian w różnych kolorach i można sobie go bez problemu dopasować do rabaty. Można go też ciąć bez problemu.
Nowa12 09:19, 06 wrz 2022

April napisał(a)
Gratuluję medalisty Też uwielbiam judaszowce. Mam cztery ale jak tylko wymyślę miejsce to pewnie będzie więcej. Ja okrywałam pierwsze dwa lata. Teraz już nie będę. No chyba że jakieś gigantyczne mrozy się trafią.

A masz Carolinę bo ta mnie kusi?
Ja też okrywałam Risinga przez 2 zimy a potem się nie dało bo był za bardzo rozłożysty. Końcówki gałązek mu podmarzają ale po cięciu i tak nadrabia podwójnie. A Foresta chyba tylko raz okrywałam ale on w ogóle mi nie przemarzał.
Pań mi zalecał że mam nie okrywać, one są zahartowane a jak coś podmarznie podciąć. Ale i tak chyba w pierwszym roku go okryję.
Nowa12 21:17, 06 wrz 2022

Dzisiaj zaczęłam kończyć przerabianie rabaty. A zaczęłam wiosną bo wtedy przesunęłam obrzeże i dosadzilam Aureolę.

A dzisiaj przesadziłam rajską jabłonkę i małego iglaka. Przeniosłam w inne miejsce. Mam tam również 6 azalii japońskich, które muszę inaczej rozmieścić bo 2 są przesunięte pod same tuje a one mega wolno rosną i nie nadają się kompletnie na tył rabaty. 2 już przesadziłam.
Na tył rabaty trafi nowy judaszowiec.
A tu jeszcze rzut na Rozanne, który faktycznie kwitnie stałe, ciągle i wciąż .

Magara 23:36, 06 wrz 2022

Nowa12 napisał(a)

Ja też okrywałam Risinga przez 2 zimy a potem się nie dało bo był za bardzo rozłożysty. Końcówki gałązek mu podmarzają ale po cięciu i tak nadrabia podwójnie. A Foresta chyba tylko raz okrywałam ale on w ogóle mi nie przemarzał.
Pań mi zalecał że mam nie okrywać, one są zahartowane a jak coś podmarznie podciąć. Ale i tak chyba w pierwszym roku go okryję.

Aga, a okrywałaś bryłę korzeniową czy całego?
Martka 23:39, 06 wrz 2022

Piękny judaszowiec…. Ach i och! Gratulacje!
Nowa12 06:54, 07 wrz 2022

Magara napisał(a)

Aga, a okrywałaś bryłę korzeniową czy całego?

Owinęłam go wtedy tylko agrowłókniną. On ma podobno korzeń palowy i głęboko się korzeni więc stwierdziłam że bryły nie trzeba. Kopczyka też nie robiłam.
Nowa12 06:55, 07 wrz 2022

Martka napisał(a)
Piękny judaszowiec…. Ach i och! Gratulacje!

Trzeba w końcu coś nowego posadzić .
Judith 07:14, 07 wrz 2022

Nowa12 napisał(a)

A tu jeszcze rzut na Rozanne, który faktycznie kwitnie stałe, ciągle i wciąż .

Przepiękny rzut! I na Rozanne i na pozostałych uczestników tego kolorowego obrazu .
ajka 07:42, 07 wrz 2022

Przepiękne Rozanne, ja właśnie zbieram się do przesadzenia swoich kęp, bo rosną w cieniu i ani się nie zagęszczają ani praktycznie nie kwitną, a miały być takie piękne. Mam już dla nich miejsce gdzie będą miały więcej słońca, może tam ruszą.