Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

ajka 07:44, 07 wrz 2022

April napisał(a)
Gratuluję medalisty Też uwielbiam judaszowce. Mam cztery ale jak tylko wymyślę miejsce to pewnie będzie więcej. Ja okrywałam pierwsze dwa lata. Teraz już nie będę. No chyba że jakieś gigantyczne mrozy się trafią.

Mam trzy, żadnego nie okrywałam, a wierz mi że sadziłam na ostrym wygwizdajewie.
Mirka 11:35, 07 wrz 2022

ajka napisał(a)

Mam trzy, żadnego nie okrywałam, a wierz mi że sadziłam na ostrym wygwizdajewie.

W jakich okolicach mieszkasz że ci ładnie rośnie Judaszowiec?
Ja w ok. Stolicy i bałam się kupić ale jak czytam to i Aprilka jest i ma się dobrze to może i spróbuję posadzić.
aciaz1000 11:58, 07 wrz 2022

Przepiękny judaszowiec.
Można popdytac w jakiej cenie chodzą takie drzewka ?
Nowa12 19:55, 07 wrz 2022

Judith napisał(a)

Przepiękny rzut! I na Rozanne i na pozostałych uczestników tego kolorowego obrazu .

Najważniejsze że jest fioletowy .
Nowa12 19:57, 07 wrz 2022

Mirka napisał(a)

W jakich okolicach mieszkasz że ci ładnie rośnie Judaszowiec?
Ja w ok. Stolicy i bałam się kupić ale jak czytam to i Aprilka jest i ma się dobrze to może i spróbuję posadzić.

Producent u którego kupowałam twierdzi, że tylko posadzić i rośnie a pod agro prędzej zgnije niż zmarznie więc Ania pewnie ma rację.
Ale wiadomo jak to przy nowej roślinie, chucha się na nią .
Nowa12 20:01, 07 wrz 2022

aciaz1000 napisał(a)
Przepiękny judaszowiec.
Można popdytac w jakiej cenie chodzą takie drzewka ?

Ja mojego kupowałam za 180 złotych i to jest chyba w miarę normalna cena za takie drzewko. Większe w innej szkółce były nawet za 600 złotych bo to jak usłyszałam jest złoty medalista.
Nowa12 20:14, 07 wrz 2022

ajka napisał(a)
Przepiękne Rozanne, ja właśnie zbieram się do przesadzenia swoich kęp, bo rosną w cieniu i ani się nie zagęszczają ani praktycznie nie kwitną, a miały być takie piękne. Mam już dla nich miejsce gdzie będą miały więcej słońca, może tam ruszą.

Moje mają dość dużo słońca ale z mikro sadzonki już wielkie porosły a są raptem u mnie 2 miesiące. Mają tempo.
Nowa12 20:21, 07 wrz 2022

Wreszcie skończyłam roszady na tym kawałku. Cały sezon mi zszedł na to. Nie umiałam się zebrać. Dzisiaj przesunęłam 2 azalie, jeszcze judaszowca tam posadzę i koniec. A potem się okaże czy dalej do przeróbki czy zostawiamy tak jak jest .
Czekam aż Aureole urosną bo one jakieś takie opieszałe. Najwolniejsze u mnie z hakonek.

Wiaan 20:28, 07 wrz 2022

Kupiłam judaszowca Ruby Falls Wszystkie inne na przeznaczone miejsce będą zbyt duże w przyszłości. Wrzuciłam u siebie fotkę. Jakie ładne były w tej szkółce w Poczesnej i ceny naprawdę ok. Moze jeszcze kupię tego medalistę ale w inne miejsce jest piękny, rośnie przy tej szkółce właśnie.
Nowa12 21:07, 07 wrz 2022

Wiaan napisał(a)
Kupiłam judaszowca Ruby Falls Wszystkie inne na przeznaczone miejsce będą zbyt duże w przyszłości. Wrzuciłam u siebie fotkę. Jakie ładne były w tej szkółce w Poczesnej i ceny naprawdę ok. Moze jeszcze kupię tego medalistę ale w inne miejsce jest piękny, rośnie przy tej szkółce właśnie.

Widziałam u Ciebie, te ciemne też śliczne są, w słońcu purpurowe . Ale mieli ich faktycznie dużo. Ja się niechcący zapędziłam do szklarni.
Chciałam zobaczyć jeszcze Carolinę Sweetheart ale powiedział mi że już nie mają na sprzedaż bo zostały im tylko rozhartowane. Cokolwiek to znaczy .