Różyczki pięknie udają kwitnienie, przynajmniej na fotkach U mnie też kilka takich twardzielek!
Judaszek piękny, ja też jakoś nie mogę zakończyć sezonu zakupowego w ogrodzie To cebulki, to rozchodniczek, to trawka, to znów cebulki, to klnik, to kora, to brzoskwinki. A już dwa razy sobie mówiłam że to ostatni zakup w tym sezonie! (bo jak raz powiedziałam mężowi, to mi do tej pory to ciągle przypomina i muszę tłumaczyć, że tak mi się "wypsnęło", a nie że go okłamuję)
Na pewno jest mniej inwazyjny i ładniejszy ale z 10 odrostów walnął w tym roku więc sama rozumiesz . Nie ufam mu teraz .
On jest ładny również w sezonie bo ma limonkowy kolor i oryginalne liście no ale...
A to nie śmiałek tylko mój ulubiony sporobolus .
Już go tyle razy tu chwaliłam i reklamowałam że nie wypada więcej .
A bo tak zachęcają, żeby jeszcze kupować i sadzić bo to najlepszy czas na sadzenie że weź tu człowieku oprzyj się temu. Nie dziwię Ci się wcale . Sama też ulegam.
No ja się wcale nie dziwię Piękny jest! I te serduszkowe liście, ach...
Może wskoczy akurat na miejsce cyprysika i eM nie zauważy, że tam czegoś nie ma, a było
Taki był niecny plan bo tam dużo miejsca mam i by się idealnie wpasował ale cóż.
Musiałam znaleźć inne miejsce . Mam jeszcze trochę roślin które prędzej czy później trzeba będzie wykopać. Rośliny z czasów kiedy się sąadziło wszystko co się pod rękę nawinęło .