Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Basieksp 21:53, 16 paź 2022

Nowa12 napisał(a)
No i kupiłam. A miałam na wiosnę ale nawinął się w szkółce i masz ci los.
Czwarty egzemplarz. Niedobrze ze mną .

No a co miał do wiosny w tej doniczce rosnąć, to już najwyższy czas by go przesadzić do gruntu, rośliny długo nie mogą rosnąć w ciasnych donicach a na poważnie nie dziwię się, że go kupiłaś, piękniutki jest
anpi 23:23, 16 paź 2022

Nowa12 napisał(a)

Aga, jaka to odmiana(chyba?) śmiałka?

Różyczki pięknie udają kwitnienie, przynajmniej na fotkach U mnie też kilka takich twardzielek!
Judaszek piękny, ja też jakoś nie mogę zakończyć sezonu zakupowego w ogrodzie To cebulki, to rozchodniczek, to trawka, to znów cebulki, to klnik, to kora, to brzoskwinki. A już dwa razy sobie mówiłam że to ostatni zakup w tym sezonie! (bo jak raz powiedziałam mężowi, to mi do tej pory to ciągle przypomina i muszę tłumaczyć, że tak mi się "wypsnęło", a nie że go okłamuję)
Nowa12 00:03, 17 paź 2022

Basieksp napisał(a)

Ale ten Tiger chyba mniej inwazyjny niż ten zwykły? Cały czas uśmiecham się do sumaka i no nie moge się zdecydować, trochę się go jednak obawiam, no ale podoba mi się bardzo, bo on nawet jak się nie przebarwia to ma ładny, ciekawy pokrój, no gdybym miała większy ogród

Na pewno jest mniej inwazyjny i ładniejszy ale z 10 odrostów walnął w tym roku więc sama rozumiesz . Nie ufam mu teraz .
On jest ładny również w sezonie bo ma limonkowy kolor i oryginalne liście no ale...
Nowa12 00:05, 17 paź 2022

Basieksp napisał(a)

Ja też się w sumie sobie nie dziwię .
Do wtorku mus go posadzić bo potem nocki koło zera mają być.
Nowa12 00:08, 17 paź 2022

anpi napisał(a)

Aga, jaka to odmiana(chyba?) śmiałka?

Różyczki pięknie udają kwitnienie, przynajmniej na fotkach U mnie też kilka takich twardzielek!
Judaszek piękny, ja też jakoś nie mogę zakończyć sezonu zakupowego w ogrodzie To cebulki, to rozchodniczek, to trawka, to znów cebulki, to klnik, to kora, to brzoskwinki. A już dwa razy sobie mówiłam że to ostatni zakup w tym sezonie! (bo jak raz powiedziałam mężowi, to mi do tej pory to ciągle przypomina i muszę tłumaczyć, że tak mi się "wypsnęło", a nie że go okłamuję)

A to nie śmiałek tylko mój ulubiony sporobolus .
Już go tyle razy tu chwaliłam i reklamowałam że nie wypada więcej .
A bo tak zachęcają, żeby jeszcze kupować i sadzić bo to najlepszy czas na sadzenie że weź tu człowieku oprzyj się temu. Nie dziwię Ci się wcale . Sama też ulegam.
Wiolka5_7 08:12, 17 paź 2022

Piękny zakup ja też planowałam dużo zmian wiosną a zrobiłam jesienią i z głowy i bardzo się cieszę
MartaCho 08:22, 17 paź 2022

Nowa12 napisał(a)
No i kupiłam. A miałam na wiosnę ale nawinął się w szkółce i masz ci los.
Czwarty egzemplarz. Niedobrze ze mną .

No ja się wcale nie dziwię Piękny jest! I te serduszkowe liście, ach...
Może wskoczy akurat na miejsce cyprysika i eM nie zauważy, że tam czegoś nie ma, a było
Nowa12 09:09, 17 paź 2022

MartaCho napisał(a)

No ja się wcale nie dziwię Piękny jest! I te serduszkowe liście, ach...
Może wskoczy akurat na miejsce cyprysika i eM nie zauważy, że tam czegoś nie ma, a było

Taki był niecny plan bo tam dużo miejsca mam i by się idealnie wpasował ale cóż.
Musiałam znaleźć inne miejsce . Mam jeszcze trochę roślin które prędzej czy później trzeba będzie wykopać. Rośliny z czasów kiedy się sąadziło wszystko co się pod rękę nawinęło .
Nowa12 09:11, 17 paź 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Piękny zakup ja też planowałam dużo zmian wiosną a zrobiłam jesienią i z głowy i bardzo się cieszę

A na wiosnę i tak pewnie nową robotę sobie znajdziesz. Na bank . Bo to takie ogrodowe neverending story mamy .
Roocika 10:39, 17 paź 2022

Piękny ten judaszowiec, liście jak serduszka.