Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Judith 17:38, 11 lis 2022

Swietna robota! I od razu są obrzeża, czyściutko - super, brawo Ty! . To lubię - decyzja i natychmiastowe działanie, bez zbędnych rozkminek . Miejsce na wiosenne sadzanki i przesadzanki w stanie gotowości bojowej .
Nowa12 17:45, 11 lis 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Wow ile pracy zrobiłaś ! Myślałam , że wiosną dopiero będziesz działać
Super Ci wyszło

Ach te przeklęte robale!

Ja mam gości na długi weekend , więc robota w domu i kuchni

A zimy też nie lubię i mogłoby jej nie być.

Jesienne barwy piękne jeszcze

Myślałam, że ty zaczniesz i będziesz dopingiem dla mnie ale skoro zamierzasz wiosną to muszę sama ten doping z siebie wykrzesać .
A ja mam wreszcie bezgościowy weekend i bardzo się z tego cieszę .
Nowa12 17:49, 11 lis 2022

Judith napisał(a)
Swietna robota! I od razu są obrzeża, czyściutko - super, brawo Ty! . To lubię - decyzja i natychmiastowe działanie, bez zbędnych rozkminek . Miejsce na wiosenne sadzanki i przesadzanki w stanie gotowości bojowej .

Ja to długo myślę zanim się na coś zdecyduję ale jak decyzja zapadnie to robota mi się w rękach pali i muszę teraz, natychmiast, jak najszybciej. Pamiętam jak na jakimś szkoleniu było pytanie co dla każdego z uczestników znaczy "za chwilę". Wszyscy mówili za minutę, za 5 minut, za 10 minut. Tylko ja napisałam że za 5 sekund .
Wiaan 17:51, 11 lis 2022

Naprawdę szybko to zrobiłaś Nie będziesz się zamęczać myślami tylko postanowione i już zrobione Efekt super, ale wiem ile to pracy Cię kosztowało, tym bardziej podziwiam.
Nowa12 17:58, 11 lis 2022

Wiaan napisał(a)
Naprawdę szybko to zrobiłaś Nie będziesz się zamęczać myślami tylko postanowione i już zrobione Efekt super, ale wiem ile to pracy Cię kosztowało, tym bardziej podziwiam.

Czasem lepiej samemu coś zrobić niż się prosić a potem wdzięczność okazywać i pokłony bić przed tak wielkim aktem łaski .
Mam przynajmniej satysfakcję że to moja robota od początku do końca.
Basieksp 18:02, 11 lis 2022

Piękna ta herbaciana róża pasuje do jesiennych kolorów Twojego ogrodu no i jestem pod wrażeniem pracy, jaką dziś zrobiłaś, fajnie to wygląda
Rojodziejowa 18:05, 11 lis 2022

Teraz chyba ta ziemia jest też ciut fajniejsza do obrabiania. Moja przynajmniej taka jest

Mnie jeszcze korci pozostały kawałek skarpy (który przykryli mi szmatą twierdząc, że ona zdusi wszystko) wyplewić tak fajnie się robi.
Magleska 18:55, 11 lis 2022

Aga super wyszło bardzo fajna linia rabaty
fajne róże zakupiłaś
Nowa12 19:13, 11 lis 2022

Basieksp napisał(a)
Piękna ta herbaciana róża pasuje do jesiennych kolorów Twojego ogrodu no i jestem pod wrażeniem pracy, jaką dziś zrobiłaś, fajnie to wygląda

Ta herbaciana jeszcze nie wiem gdzie trafi. Na razie będzie w donicy na tarasie bo to seria róż pachnących. A na nowe miejsce trafią mocne kolory bo tam już takie są. A nie chcę mieszać żarówek z bledziuchami .
Nowa12 19:17, 11 lis 2022

Rojodziejowa napisał(a)
Teraz chyba ta ziemia jest też ciut fajniejsza do obrabiania. Moja przynajmniej taka jest

Mnie jeszcze korci pozostały kawałek skarpy (który przykryli mi szmatą twierdząc, że ona zdusi wszystko) wyplewić tak fajnie się robi.

Wczoraj u mnie mżało cały dzień i dzisiaj naprawdę fajnie się zdzierało darń. Ziemia była dość mokra. Pędraki siedzą płytko w samych korzeniach trawy więc jestem w stanie je bez problemu wybrać.
Dlatego jednak wolę zerwać darń niż przykrywać czymś. A że bio mam bez ograniczeń to wrzucam do pojemników i mam z głowy.