Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 20:30, 10 mar 2023

Wytargałam z domku narzędziowego moje doniczki żeby złapały oddech. Przy okazji wszystko ścięłam nawet turzyce. A to tylko część tego co mi siedzi w moim pojemnym domku .
Nowa12 20:38, 10 mar 2023

Ścięłam tez powojniki. Mocno już puszczały. Kupiłam jakiś za 3 dyszki sekator w Action i powiem Wam że calkiem fajny i ostry. Zobaczymy na ile będzie. Niby gwarancja 2 lata .
Gruszka_na_w... 20:49, 10 mar 2023

Porządki u Ciebie idą pełną parą. Oby sekator posłużył jak najdłużej. Te drobne narzędzia typu sekatory też kupuję w miarę niedrogie. Często zdarza mi się je zapodziewać w ferworze prac ogrodowych. Nie mam potem wyrzutów sumienia, że zardzewiały.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Nowa12 21:49, 10 mar 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Porządki u Ciebie idą pełną parą. Oby sekator posłużył jak najdłużej. Te drobne narzędzia typu sekatory też kupuję w miarę niedrogie. Często zdarza mi się je zapodziewać w ferworze prac ogrodowych. Nie mam potem wyrzutów sumienia, że zardzewiały.

Dlatego Haniu dokupiłam jeszcze 2 sztuki tego sekatora bo pierwszy raz w takiej cenie udało mi się kupić dobry sekator . Na razie się sprawdza. I tak jak mówisz jak się zgubi albo zniszczy nie będzie szkoda .
Nowa12 13:50, 11 mar 2023

Przyszło zamówienie. Bodziszki (to te puste doniczki ), ostróżki i 1 aster żeby było parzyście w paczce .

Tylko z sadzenia na razie nici jak taka pogoda. Wczoraj lato, dzisiaj zima.

Muszelka 14:32, 11 mar 2023

Tak jak Ty, wykorzystuję każdy normalniejszy pogodowo dzień. Mam już wszystko ogarnięte! Ale ja mam mały metraż

Od kilku lat clematisy i róże przycinam jesienią. Wiosną ruszają, kiedy im się zechce, a ja nie mam ciśnienia, żeby je ciąć, bo one nóżkami przebierają

Cieszę się, z informacji o sekatorze. Też sobie taki kupię! Albo dwa!
Ewa777 15:02, 11 mar 2023

U mnie niestety pokrywa śnieżna do 20 cm. W tę sobotę też nie popracuję.
Sekator fajny. Też często kupuję tańsze - na sezon lub dwa wystarczy. Sekatorów nigdy za dużo w ogrodzie.
Basieksp 15:11, 11 mar 2023

Fajnie masz, że możesz sobie działać ogrodowo u nas śnieg, nawet sporo i narazie nic nie topnieje, po niedzieli ma być na plusie, może przyszły weekend też u nas uda się wyskoczyć do ogrodu
Wiolka5_7 15:27, 11 mar 2023

Fajne zakupy
U mnie też wczoraj wiosna a teraz biało się robi
SylwiaBe 21:37, 11 mar 2023

Nowa12 napisał(a)

Ja już się nie przejmuję bo skoro w lutym cięłam to w marcu tymbardziej . No i jakbym miała czekać na pogodę to bym do kwietnia albo maja czekała .

Ok, ok, ale jeszcze poczekałam z miskantami, na razie nie mam jak wyjść nawet, bo albo śnieg albo deszcz. Także no nie ma jak