Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Nowa12 21:00, 24 sie 2023

Supertunie Vista przycięłam 2,5 tygodnia temu.

Teraz wyglądają tak. Z tym że ja je mało nawożę. Jak mi się przypomni więc myślę że od początku sezonu to będzie jakieś 6-7 razy może.
Nowa12 21:02, 24 sie 2023

Gosialuk napisał(a)
Chyba nie do końca.
U mnie jest go całkiem sporo, a w paru innych ogrodach też widziałam.
Jeżóweczki masz śliczne wszystkie.

Wiem, że niektórzy mają ale większość jednak unika tego koloru w ogrodzie. Ty lubisz, ja też .
Nowa12 21:03, 24 sie 2023

antracyt napisał(a)

Bardzo lubię Twoje kadry z tymi drzewami w trawniku

ps. Ja też lubię żółty w ogrodzie, z roku na rok mam go coraz więcej

To jest nas trzy . Jak dla mnie to jest taki radosny kolor i fajnie wygląda w ogrodzie.
Nowa12 21:07, 24 sie 2023

ElzbietaFranka napisał(a)
Agnieszko pięknie
Jeżówki i hortensje też bardzo lubię. W zeszłym tygodniu kupiłam j. Magnus i jeżówka blada pl...
Rosną w poczekalni. Może masz któraś z nich.
Hakomki też masz ładne u mnie nie bardzo rosną sama nie wiem dlaczego.
Jeszcze raz soczyście i pieknie

Akurat tych nie mam. Ale to są żelazne odmiany więc na pewno będą u Ciebie dobrze rosnąć.
Hakonki to aż za wielkie rosną. Nie nadążam z dzieleniem . A znowu na wiosnę bym musiała dzielić albo ograniczać. To są terminatorki jak dla mnie zwłaszcza zwykła Macra i Beni Kaze. Zdecydowanie wolnej u mnie rozrasta się Aureola.
Makao 21:15, 24 sie 2023

Nowa12 napisał(a)
Supertunie Vista przycięłam 2,5 tygodnia temu.

Teraz wyglądają tak. Z tym że ja je mało nawożę. Jak mi się przypomni więc myślę że od początku sezonu to będzie jakieś 6-7 razy może.

A ja swoje do każdego podlewania mają nawóz i nie są takie duże. Stwierdziłam że to przez doniczki bo ja mam takie małe 2-literowe
Nowa12 21:34, 24 sie 2023

Makao napisał(a)

A ja swoje do każdego podlewania mają nawóz i nie są takie duże. Stwierdziłam że to przez doniczki bo ja mam takie małe 2-literowe

Ano tak. W małych doniczkach to im pewnie ciężko skoro moje w dużej donicy tak się rozrosły.
Nowa12 20:59, 28 sie 2023

Ale ja mam w tym roku siewek jeżówek. W szoku jestem. A to pewnie dlatego że nie było długo pielone . Ale nawet nie wiedziałam że jeżówki te odmianowe też się tak mocno sieją.
Z różowych jeżówek mam pomarańczowe siewki.
Basieksp 22:13, 28 sie 2023

Też mam pełno siewek jeżówek, tylko nie wiem jakie to będą, czy mi się nie pomieszały? Ale te pierwsze mają już kwiatki i są różne
mrokasia 22:19, 28 sie 2023

Ja wczoraj wycięłam przekwitnięte kwiaty jeżówki Pretty Parasols i rozsypałam nasiona w kilku miejscach. Ciekawe czy wzejdą. Odmianowe nigdy mi się nie wysiały. Szczęściara z Ciebie.
Nowa12 22:40, 28 sie 2023

Basieksp napisał(a)
Też mam pełno siewek jeżówek, tylko nie wiem jakie to będą, czy mi się nie pomieszały? Ale te pierwsze mają już kwiatki i są różne

Fajne jest to że prawie każda siewka jest inna . Część zakwitła ale nie wszystkie. Ale zostawiam je na kolejny rok. Zobaczymy co z nich będzie.