Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Judith 13:48, 06 wrz 2023

Nowa12 napisał(a)
Kupowałam w styczniu jakieś resztki cebul czosnków Gladiatora na mega wyprzedaży.
Wszystkie wyrosły mimo późnego sadzenia ale 2 cebule nie zakwitły a jedna zakwitła na biało.
Reklamowałam tę białą i obiecali że przyślą mi we wrześniu właściwą cebulę Gladiatora.
Parę dni temu miałam telefon że już wysyłają i wyślą mi 3 cebule skoro te 2 nie zakwitły.
I przysłali w ramach reklamacji zamiast jednej 5 dużych cebul. Jestem mile zaskoczona że tak podchodzą do reklamacji Klientów bo różnie bywa ze sprzedawcami.

Łał! To lubię
Kokesz 13:57, 06 wrz 2023

edi75 napisał(a)
Ania Ty usunełaś kostrzewy a ja właśnie w temacie kostrzewy...Chciałam dopytać czy pasuje lawenda do kostrzewy?...chyba nie bardzo

Ja mam przy lawendach trawy o bordowych listkach przed nimi bo są niskie i seslerie jesienne pomiędzy
edi75 14:00, 06 wrz 2023

Kokesz napisał(a)

Ja mam przy lawendach trawy o bordowych listkach przed nimi bo są niskie i seslerie jesienne pomiędzy

bordowy red Baron?
musze koniecznie przesadzić laewndy...i jakoś na razie widzę miejsce przy kostrzewach
Nowa12 15:04, 06 wrz 2023

Judith napisał(a)

Łał! To lubię

Ja też .
Nowa12 15:06, 06 wrz 2023

edi75 napisał(a)
Ania Ty usunełaś kostrzewy a ja właśnie w temacie kostrzewy...Chciałam dopytać czy pasuje lawenda do kostrzewy?...chyba nie bardzo

Chyba nie bardzo bo i kostrzewa jest niebieska i lawenda. Tak mi się wydaje ale ja kostrzew za bardzo nie lubię.
A lawendę mam posadzoną z szałwią żeby cały czas było coś fioletowego .
Nowa12 15:09, 06 wrz 2023

Kokesz napisał(a)

Fajny zestaw i kontrastowy.
U mnie lawendy i szałwie obok róż.
Nowa12 15:10, 06 wrz 2023

edi75 napisał(a)

bordowy red Baron?
musze koniecznie przesadzić laewndy...i jakoś na razie widzę miejsce przy kostrzewach

Wolałabym zostawić lawendy zamiast kostrzew .
Kokesz 17:19, 06 wrz 2023

edi75 napisał(a)

bordowy red Baron?
..

Nie, mam carexy np Bronzita, wstawiłam u Ciebie fotki
Nowa12 18:41, 07 wrz 2023

Mam pytanko. Może ktoś mi podpowie. Czym pomalować domek narzędziowy jeżeli z brązowego chce się uzyskać szary . Jakieś 5 lat temu był ostatni raz malowany impregnatem w kolorze brązowym. W tym roku chcielibyśmy go pomalować na szaro a najlepiej bez szlifowania poprzedniego koloru .
anabuko1 23:24, 10 wrz 2023

Nowa12 napisał(a)
Kupowałam w styczniu jakieś resztki cebul czosnków Gladiatora na mega wyprzedaży.
Wszystkie wyrosły mimo późnego sadzenia ale 2 cebule nie zakwitły a jedna zakwitła na biało.
Reklamowałam tę białą i obiecali że przyślą mi we wrześniu właściwą cebulę Gladiatora.
Parę dni temu miałam telefon że już wysyłają i wyślą mi 3 cebule skoro te 2 nie zakwitły.
I przysłali w ramach reklamacji zamiast jednej 5 dużych cebul. Jestem mile zaskoczona że tak podchodzą do reklamacji Klientów bo różnie bywa ze sprzedawcami.

\
no, no. to się nazywa rekompensata.
Porządna.
Teraz to juz wszystkie ci zakwitną