Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogrodowy pamiętnik

Mój ogrodowy pamiętnik

Wiolka5_7 08:29, 20 lut 2020

Ale fajne rzeczy wrzuciłaś
Jakie fajne te donice
A co do mebli to nie mogę się doczekać jak zrobimy taras i będziemy je kupować

Nowa12 09:34, 20 lut 2020

sierotka napisał(a)
A to u mnie w YSKU są takie chyba jakby sztuczny ratan tez lekko po za 2 tys .Nio drogie doniczki ale super będą pięknie Agatko wyglądały co posadzisz ?w nie ?

Co posadzę? Nie wiem jeszcze. Myślałam kiedyś o misie na rojniki. Albo jednoroczne. Drogie to kupiłam tylko jedną .
Nowa12 09:40, 20 lut 2020

sierotka napisał(a)

Zaraz zapiszę nazwę potrzebuję kępy kwiatów niskich by obsadzić przy siatce calą jedną stronę działki od ulicy przy pnączach, które rosną na siatce A te trzeba pikować czy tylko rzędem wysiać? Nie lubię pikowanie

Werbena patagońska jest wielka. Przebrnęłam cały wątek na ogrodowisku o jej wysiewaniu to i ja sprobuję. W weekend część posieję do doniczek a jak będzie cieplej to resztę do gruntu. Muszę spróbować pierwszy raz bo nigdy nic nie siałam. Wstyd .
Nowa12 09:44, 20 lut 2020

Wiolka5_7 napisał(a)
Ale fajne rzeczy wrzuciłaś
Jakie fajne te donice
A co do mebli to nie mogę się doczekać jak zrobimy taras i będziemy je kupować

Ja kupiłam w zeszłym roku ogrodowy zestaw wypoczynkowy więc ten zakup mam z głowy. A trzeba przyznać, że teraz jest naprawdę duży wybór takich mebli. Kiedyś mam wrażenie był tylko rattan dostępny.

Wiolka5_7 10:16, 20 lut 2020

Nowa12 napisał(a)

Ja kupiłam w zeszłym roku ogrodowy zestaw wypoczynkowy więc ten zakup mam z głowy. A trzeba przyznać, że teraz jest naprawdę duży wybór takich mebli. Kiedyś mam wrażenie był tylko rattan dostępny.

Fajnie
Masz rację teraz jest duży wybór
Ja bym werbenę w ogrodzi wysiała już ,bo z tego co pamiętam to nasiona muszą być przemrożone...
Nowa12 10:26, 20 lut 2020

Wiolka5_7 napisał(a)

Fajnie
Masz rację teraz jest duży wybór
Ja bym werbenę w ogrodzi wysiała już ,bo z tego co pamiętam to nasiona muszą być przemrożone...

A to jeszcze jedna opcja z wysianiem. W takim razie nasiona podzielę na 3 kupki .
anabuko1 10:40, 20 lut 2020

Hmm bardzo ciekawe te doniczki na nóżkach
sierotka 15:28, 20 lut 2020

Nowa12 napisał(a)

Werbena patagońska jest wielka. Przebrnęłam cały wątek na ogrodowisku o jej wysiewaniu to i ja sprobuję. W weekend część posieję do doniczek a jak będzie cieplej to resztę do gruntu. Muszę spróbować pierwszy raz bo nigdy nic nie siałam. Wstyd .

Nie wstydź się ja też nie cebule lubię sadzić i róże
To jest już nas dwieeee.
Jola_M 16:11, 20 lut 2020

Hej Agata, werbena jest nie do zdarcia. Ja w zeszłym roku też pierwszy raz kupiłam nasiona w Obi, wysiałam do plastikowych pojemników po owocach bez ładu i składu. I początkiem czerwca wsadziłam do gruntu, były takie malutkie, że po prostu wciskalam je palcem w ziemię. Myślałam,ze nic z tego nie będzie, a jak było potem zobacz na moim wątku - chyba wklejałam ostatnio zdjęcia. Na którejś z ostatnich stron u mnie.
Nowa12 17:56, 20 lut 2020

Jola_M napisał(a)
Hej Agata, werbena jest nie do zdarcia. Ja w zeszłym roku też pierwszy raz kupiłam nasiona w Obi, wysiałam do plastikowych pojemników po owocach bez ładu i składu. I początkiem czerwca wsadziłam do gruntu, były takie malutkie, że po prostu wciskalam je palcem w ziemię. Myślałam,ze nic z tego nie będzie, a jak było potem zobacz na moim wątku - chyba wklejałam ostatnio zdjęcia. Na którejś z ostatnich stron u mnie.

Patrzyłam. No niezły ci się busz werbenowy zrobił .
Czyli jest szansa, że u mnie też coś wzejdzie .