Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

gobasia 11:18, 07 lut 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

...... Był dla nas niezaprzeczalnie terapią i lekiem na całe zło. A mnie wręcz po przechodzonym i nie zdiagnozowanym zawale uratował życie choć wtedy o tym nie wiedziałam to była najlepsza rehabilitacja, a potem i cel dla którego miałam siły walczyć. Kocham go choć lekko nie jest, ale to cudowna przygoda odkąd poznałam Was

Sylwio oby ta cudowna przygoda nigdy się nie skończyła,zycze Wam z całego serca
sylwia_slomc... 17:58, 07 lut 2020

gobasia napisał(a)

Sylwio oby ta cudowna przygoda nigdy się nie skończyła,zycze Wam z całego serca

Dziękuję Basiu
sylwia_slomc... 20:28, 07 lut 2020

No i się wyjaśniło dlaczego tak lubimy grzebać w ziemi
http://www.sadyogrody.pl/z_innej_skrzynki/141/dlaczego_rolnicy_sa_szczesliwi,20845.html?fbclid=IwAR1y_JESNzcswOdC3UZIuXLejL_lFEESyBjRNyxNyNeW6YHYl-iLxXF9m9I
Urszulla 20:41, 07 lut 2020

Sylwio, rozumiem Cię bo mi ogród też przez kilka lat ratował życie... Ale też odebrał siły fizyczne. Fantastyczni ludzie pomagali i motywowali. Teraz mam przymusowy odwyk od ogrodu z powodu nadmiaru pracy, ale nie przestaję do Was zaglądać.
sylwia_slomc... 20:59, 07 lut 2020

Ula przyjdzie wiosna to i do ogrodu będzie ciągnęło, dzień będzie dłuższy to i czasu więcej
pawel_snopek 21:01, 07 lut 2020

Ja dzisiaj troszkę tylko kopałem a radości i siły po tym miałem że głowa mała coś w tym jest
sylwia_slomc... 21:24, 07 lut 2020

Ja mam plany jutro na koszenie bylinówek....ale głośno nie mówię bo wiecie jak to jest z planami
roma2 21:30, 07 lut 2020

Zrobiłaś mi niezwykłą i prze-cu-do-wną niespodziankę . Pierwszy raz rozmawiałam "oko w oko" (dzięki technice co prawda) z forumową siostrą! Dziękuję Sylwuś, że na to wpadłaś i mogłyśmy chwilę pogadać! Babcię (choć Jej nie widziałam), masz pełną życia i ciekawą co się dzieje Super było Cię widzieć Dziękuję!

Edit: już moja w tym głowa, że jak się dogadamy z terminem, to zgarnę męża i przyjedziemy!
Gosialuk 23:28, 07 lut 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ula przyjdzie wiosna to i do ogrodu będzie ciągnęło, dzień będzie dłuższy to i czasu więcej

Do ogrodu to już ciągnie. Oby słoneczka było troszkę więcej, to wszystkie będziemy w ogrodach coś dłubać. Dni już coraz dłuższe, a jak jeszcze po powrocie z pracy słonko świeci, to od razu mam chęć coś podziałać. Jak szaro-buro, to nawet na balkon nosa mi się nie chce wystawiać.
U nas teraz -4, a zapowiadają do -7. Mam nadzieję, że moje zadołowane rośliny wytrzymają.
Zmiany w obejściu niesamowite. Ale jak ktoś działa, to i efekty są widoczne. Fajne takie archiwalne porównania. Za pięć lat, jak zrobisz porównanie dużego ogrodu, to ciężko będzie poznać.
sylwia_slomc... 23:31, 07 lut 2020

Trzymam Cię Romeczko za słowo, ja dopiero w tym miesiącu naumiałam się tej techniki bo inaczej to już byśmy dawno tak pogadały i się zobaczyły
Ale to na pewno nie ostatni raz No i oczywiście nie odpuszczę aż nie przyjedziecie