Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Waclaw 20:55, 01 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
Buszuje po starym wątku wspominam, takie znalazłam do porównań
2015

2020

i z góry 2015

2020

za każdym razem duże zmiany. To widoczne efekty ogromnej pracy
sylwia_slomc... 21:26, 01 maj 2020

Ale to robota, którą my ogrodnicy z zamiłowania kochamy
Za 5 lat To u Ciebie będą porównania Widziałam, że działasz ostro
gierczusia 10:16, 02 maj 2020

Rany to jest niesamowite jak te ogrody się zmieniaja...a za ogarnięcie tego hektara ziemi to Ci się Sylwia medal należy..bo ogarnać taka mikro dooopinkę jak mój , to w porównaniu z Twoim..to po prostu pryszcz
sylwia_slomc... 10:58, 02 maj 2020

Gierczuś Też byś ogarnęłaŚlicznie się zmienia Twój pączuszek z mikro kropelkiCałkiem spory się zrobił i ile miejsca na chciejstwa
ElzbietaFranka 11:35, 02 maj 2020

Najpierw sądząc maleństwa człowiek myśli kiedy to wszystko urośnie. Jednak czas nie ublaganie płynie a wszystkie rośliny, krzaki, drzewa a chwasty najszybciej smigaja. Po pięciu latach trzeba wszystko przycinać bo wyrosło.

U nas wczoraj dobrze podlalo. Poranek przepiękny teraz się chmurzy podobno ma padać przez kilka dni.

Cieszę się, że pada. Majowy deszcz to będzie urodzaj.

Pozdrawiam i zdrowia zycze
sylwia_slomc... 21:00, 02 maj 2020

Elu ja dzisiaj sadziłam irysy i rudbekie w łące to wilgoć jest do 5 cm w głąb potem ziemia wyschnięta na skałę, w warzywniku, że ziemia wzruszona to wilgoć głębiej. Jeszcze deszcz bardzo potrzebny na razie tylko trawa wystrzeliła w górę i chwasty
sylwia_slomc... 23:24, 02 maj 2020

Nie wiem czy wiecie, że 18 kwietnia w Roku w Ogrodzie Extra był emitowany ogród Doni Przed momentem obejrzałam, może ktoś jeszcze ma ochotę poznać naszą forumową koleżankę
https://vod.tvp.pl/video/rok-w-ogrodzie,extra-18042020,47324334
A to jest wątek Dorotki gdyby ktoś nie wiedział o który ogród chodzi

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3251-zakatek-z-fioletowa-laweczka?page=490#post_4
Donia72 23:32, 02 maj 2020

Sylwia, dziękuję za tyle miłych słów, bardzo się cieszę, że podobało Ci się w moim zakątku. Akurat jak była u mnie ekipa z Rok w ogrodzie, to mój ogród jeszcze spał. Dopiero teraz zaczęło się robić kolorowo. Teraz juz są liście na drzewach, kwitną floksy, trawa troszkę nabrała kolorów. Nasz ogród jest mały, a faktycznie tak był pokazany, jakby był większy. Pan Marek, prowadzący program, bardzo fajnie z nami rozmawiał, chociaż ja za dużo nie mówiłam.Mój mąż się udzielał, bo akurat jego pracę w ogrodzie było widać. Moje są rabaty z bylinami, ale akurat w tym czasie jeszcze nic nie rosło i nie miałam za bardzo o czym opowiadać
sylwia_slomc... 23:38, 02 maj 2020

Donia72 napisał(a)
Sylwia, dziękuję za tyle miłych słów, bardzo się cieszę, że podobało Ci się w moim zakątku. Akurat jak była u mnie ekipa z Rok w ogrodzie, to mój ogród jeszcze spał. Dopiero teraz zaczęło się robić kolorowo. Teraz juz są liście na drzewach, kwitną floksy, trawa troszkę nabrała kolorów. Nasz ogród jest mały, a faktycznie tak był pokazany, jakby był większy. Pan Marek, prowadzący program, bardzo fajnie z nami rozmawiał, chociaż ja za dużo nie mówiłam.Mój mąż się udzielał, bo akurat jego pracę w ogrodzie było widać. Moje są rabaty z bylinami, ale akurat w tym czasie jeszcze nic nie rosło i nie miałam za bardzo o czym opowiadać

Doniu ja tam słyszałam jak fajnie się wypowiadasz gdy akurat kamera Cię nie pokazywała, naprawdę bardzo mi się podobało i miło Was słuchało, taka radość biła od Was z tego ogrodu, widać, że daje wam wiele satysfakcji i przyjemności
Donia72 23:42, 02 maj 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Doniu ja tam słyszałam jak fajnie się wypowiadasz gdy akurat kamera Cię nie pokazywała, naprawdę bardzo mi się podobało i miło Was słuchało, taka radość biła od Was z tego ogrodu, widać, że daje wam wiele satysfakcji i przyjemności

Oj tak, bardzo lubimy spędzać czas w naszym zakątku, pić kawę na tarasie albo pod czereśnią. Daje nam ogromną satysfakcję, ja lubię wyrywać chwasty i dbać o rabaty, natomiast Karol uwielbia podlewać i kosić trawę. O przycinaniu już nie wspomnę