Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 19:47, 21 lut 2019

Agania napisał(a)
Sylwuś...inspirka dla Ciebie....możesz wykorzystać w przyszłości
https://pl.pinterest.com/pin/102668066490903967/

Dzięki
sylwia_slomc... 20:07, 21 lut 2019

Anitka napisał(a)
Chwile człowieka nie ma a tu już domek się urządza. Trzeba jechać z ławką

Sylwia jadę jutro z rana na giełdę kwiatową i będę o tobie myśleć. Łącze telepatyczne mam nadzieje zadziała. A bratki to jakie Pani lubi ?
Mam w domu wielki bukiet z suszonego zatrwianu filetowego i drugi z owoców róży. Oddam za jeden uśmiech Coś jeszcze wymyślę z suszonych bukiecików. Na koniec giełdy coś zawsze na stoiskach zostawiają W sumie to nie mam znaczenia że będzie to ich "końcówka mocy", bo i tak będzie do suszenia.

Miałam pytać o łóżko czy zdążycie, ale doczytałam, że nie
Laska co ty na to, że na razie postawić inne. Przykryć narzutą, poukładać poduchy i będzie milutko. Potem podmienicie. Mam nawet śliczne podusie dla ciebie pasujące do twoich. Łóżko też znajdę jak będzie potrzeba

Karnisz trzeba podmienić, bo musi być dłuższy niż okienko. Z boku wystaje spod zasłonki ta ościeżnica okna. Wiem, że są problemy natury technicznej. Jaka jest szerokość tego okna z ościeżnicą i czy ten rulonik co wkładasz w niego ten plastikowy karnisz jest taki wąski, że tylko taki karnisz można użyć?

Wiesz, że Jesteś zawsze mile widziana nawet gdybyś nic nie przywiozła ze sobą
Ale na ławeczkę liczę

Bratki kocham wszystkie i drobne i grube byle nie były białe
Z suszków mam czosnki posuszone to w wazonie i w słoju postawię bo i tak w Gospodzie tylko zawadzają, i nie wyrzuciłam tego bukietu z owoców róży co miałam jesienią przycięte, a i na krzakach jeszcze mam to utnę. Dziś przeszłam po ogrodzie z tą myślą i jak nie będzie padało i podeschnie wiatrem to jeszcze mam suche kwiatostany tawuły billarda to zetnę i fajnie stiją zaschnięte liście paproci to też zetnę, coś będę modzić, jeszcze w sobotę muszę podłoge wymalować, żeby móc ustawiać resztę, a tak mnie dziś korciło już poprzymierzać stolik i krzesełka

Co do łóżka nie zdążymy bo jeszcze inspekt trzeba skończyć i półki w domku porobić, ale tak dumam, że może same palety położymy i na nich materace , na to narzuta i podusie, może mi pod narzutę nie będą zaglądać co nieKochana Kobieto mój dług u Ciebie rośnie w kosmicznym tempie, kiedy ja go odrobię hę?

Karniszy już nie ruszam jest ok, w końcu to nie mieszkanieJutro dokupię szyne na futryne drzwiową, już rozkminiłam jak to zrobić by drzwi otwierać swobodnie
Tak ten rulonik jest dopasowany do szyny, krawcowa na miarę uszyła
Ruszam jutro w teren za dodatkami jeszcze, musze jakoś te półki zamocować, a już wiem jak
Buziole ogromne za wszystko
sylwia_slomc... 20:09, 21 lut 2019

Muszelka napisał(a)
Widzę, że robota wre!

Już mi sie nocami malowanie śni Dziś malowałam niższe partie sufitu, wyższe musi Emuś bo trzeba z drabiny to ja nie dam rady. Ja się zajmę podłogą, a jak skończę to chyba przez rok pędzla nie złapię do łapki
sylwia_slomc... 20:10, 21 lut 2019

AgnieszkaW napisał(a)
Ależ ślicznie się "urządzasz"

Podoba Ci się Aguś?
To urządzanie przyznam szczerze najfajniejsze
sylwia_slomc... 20:12, 21 lut 2019

kasiek napisał(a)
Ale wesoło - wzruszam się gdy czytam ile osób ma otwarte serca, gotowe do pomocy - to taka piękna strona ludzkiej natury
Bardzo klimatyczny Twój domek i zdecydowanie odbija Twoja swojską duszę . Widać że jesteś sobą na 100% i nie udajesz nikogo - podziwiam!
Program wyjdzie świetnie - zobaczysz!

Źle bym się ze soba czuła gdybym miała udawać kogoś innego
Nasze otoczenie musi do nas pasować
Ludzie są wspaniali, dobrze, że tacy nas otaczają, a pomysleć gdybym wątku nie założyła to nie miałabym okazji poznać wielu wspaniałych osób, aż strach pomyśleć ile cudnych chwil i wspaniałych przyjaźni by nas ominęło.
sylwia_slomc... 20:13, 21 lut 2019

Waclaw napisał(a)

Tak trzymaj

Musisz w sezonie zajechać ocenić na żywo
kasiek 20:20, 21 lut 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Źle bym się ze soba czuła gdybym miała udawać kogoś innego
Nasze otoczenie musi do nas pasować
Ludzie są wspaniali, dobrze, że tacy nas otaczają, a pomysleć gdybym wątku nie założyła to nie miałabym okazji poznać wielu wspaniałych osób, aż strach pomyśleć ile cudnych chwil i wspaniałych przyjaźni by nas ominęło.

Bardzo to budujące - aż mi się micha śmieją jak Cie czytam
Oj zazdroszczę Ci tego etapu, ja dopiero 5 marca dostanę altanę a 12 ruszy budowa... A gdzie tam jeszcze do dekorowania...
sylwia_slomc... 20:34, 21 lut 2019

kasiek napisał(a)

Bardzo to budujące - aż mi się micha śmieją jak Cie czytam
Oj zazdroszczę Ci tego etapu, ja dopiero 5 marca dostanę altanę a 12 ruszy budowa... A gdzie tam jeszcze do dekorowania...

Kasia , ale to oczekiwanie też jest fajne bo sie plany w głowie snuja i układają, a potem już człowiek wie czego chce i jak to ma wyglądaćChoć w naszym przypadku plan wnetrza i zewnątrz zmienił się pod wpływem przyjaciela właśnieA okazuje się, że w sumie sporo przedmiotów do dekoracji wg nowego planu czekało w gospodzie po szufladach
Mgduska 22:04, 21 lut 2019

A pamiętasz, jak mówiłam o swoim domku, że jeszcze będzie wnętrze robione ? Wyście w tym czasie całą chałupkę wystawili, u mnie nie drgnęło nawet powietrze wokół
Działaj dalej, motywujesz moje plany do szybszego dojrzewania
sylwia_slomc... 22:06, 21 lut 2019

Jakieś 150 metrów od ogrodu taka norę w granicy wypatrzyłam ciekawe co w niej mieszka

ciemierniki się rozkręciły

Prócz malowania troche nowych dekoracji dzisiaj odkopałam