Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 11:00, 30 gru 2020

Mgduska napisał(a)
Robi wrażenie to podsumowanie! Kawał roboty włożyliście w odzyskiwanie ogrodu, ach, gdyby tak nie trzeba było go odzyskiwać, tylko sobie robić pomalutku.. pomimo tego - ogród idzie do przodu, a tyle w nim życia - i Wy pracowici ludzie, bardzo pozytywnie to wszystko wygląda

Tez sobie czasem o tym marzę ....gdyby nie trzeba było.... to taka Syzyfowa praca z tym mułem...
Już by była bacówka, meble by nie zniszczały, mielibyśmy zrobiony porządek na rabatach leśnych, a tak.... a tak to mamy plany, ale realizacja ciągle czeka
sylwia_slomc... 11:02, 30 gru 2020

Roocika napisał(a)
Sylwia ale mieliście super ogrodowy rok, wzloty i upadki, taka sinusoida.
Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę dużo zdrowia i sił i energii w Nowym ogrodowym Roku

Jak w każdym ogrodzie pewnieU każdego coś się w życiu dzieje....za chwile czas na nowe....oby nie gorsze to damy jakoś radęDziękujemy i wzajemnie
anka_ 13:02, 30 gru 2020

Sylwio ja już odreagowałam straty. Po prostu muszę poczekać z nasadzeniami, aż ogrodzę do końca (już tym właściwym ogrodzeniem). Kiedy to nastąpi- nie wiem. Na razie są ważniejsze wydatki. Ale czasu nie zmarnuję- podłoże można szykować.
Odszkodowania... hm... nie powiem głośno co o tym myślę, bo przez cenzurę by nie przeszło.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
sylwia_slomc... 13:45, 30 gru 2020

anka_ napisał(a)
Sylwio ja już odreagowałam straty. Po prostu muszę poczekać z nasadzeniami, aż ogrodzę do końca (już tym właściwym ogrodzeniem). Kiedy to nastąpi- nie wiem. Na razie są ważniejsze wydatki. Ale czasu nie zmarnuję- podłoże można szykować.
Odszkodowania... hm... nie powiem głośno co o tym myślę, bo przez cenzurę by nie przeszło.

Aniu nawet nie wiesz jak mnie cieszą Twoje słowaPodłoże najważniejsza rzecz
aaaaa rozumiem, że próbowałaś i doopa Ten rok był dla wielu bardzo trudny, dla Was szczególnie bo dotknęło i w sezonie i teraz z jeszcze innej strony.....kto by pomyślał, że sąsiedztwo bobra jest jednym z najgorszych dla ogrodnika....
Urszulla 14:28, 30 gru 2020

Przegląd roku dla poprawy nastroju, fajny pomysł na szaro-bury czas po 3 zalaniu sama zastanawiałam się nad sensem wszystkiego. Wy dzielnie przetrwaliście i nawet druga część roku była twórcza.
sylwia_slomc... 14:31, 30 gru 2020

Ula no dużo się działoTeraz wiecej czasu i koniec roku, refleksja taka i wspomnienia
anabuko1 18:14, 30 gru 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)
listopad
plotę trawy

kopiemy dalie

sadzę

Emuś kosi

Syn maluje

tnę gunnerę

jeszcze kosimy

na ostatnie bukiety

sadzę chryzantemy by wspomóc rolników

grabimy i sprzątamy liście

dokarmiamy

wykańczamy apartament

końcem miesiąca zrobiło się biało

Bardzo fajny przegląd miesięcy i z pracami i z roślinami zrobiłaś Sylwio
Trawy świetnie zaplecione
Może na drugi rok i ja spróbuje .
A z tych kwiatostanów czy też nasienników guner co roisz ??Ładnie wyglądają
Dalie masz cudne i marcinki też
Pozdrawiam .
I wszystkiego najlepszego w tym Nowym 2021 Roku życzę.
Aby był lepszy, bardziej spokojny, przewidywalny i radości we wszystkim
Monia81 18:28, 30 gru 2020

Aż musiałam się zalogować, żeby się wpisać, chociaż u Ciebie jestem na bieżąco aż nie chce się wierzyć że ten rok tak zleciał, podsumowanie pięknie obrazuje ogrom pracy ile wkładacie, aby to wszystko tak cudnie wyglądało kochani podziwiam Was nie ustająco jak potraficie to wszystko ogarnąć mimo nieraz ciężkich momentów. Sylwuś życzę Wam samych dobrych dni w nowym roku, kolejnych wspaniałych spotkań i wszystkiego najlepszego pozdrawiamy
sylwia_slomc... 18:53, 30 gru 2020

anabuko1 napisał(a)

Bardzo fajny przegląd miesięcy i z pracami i z roślinami zrobiłaś Sylwio
Trawy świetnie zaplecione
Może na drugi rok i ja spróbuje .
A z tych kwiatostanów czy też nasienników guner co roisz ??Ładnie wyglądają
Dalie masz cudne i marcinki też
Pozdrawiam .
I wszystkiego najlepszego w tym Nowym 2021 Roku życzę.
Aby był lepszy, bardziej spokojny, przewidywalny i radości we wszystkim

Aniu pierwszy kwiatostan mam zasuszony w domu, ale on był jeszcze malutki i łatwo to poszło, kilka mniejszych zasuszone w domku dla owadów włożone, ale te największe najgrubsze ciężko wysuszyć nawet przy piecu czy kominkowej szybie. One maja bardzo dużo wody w sobie
Wam również wszystkiego co najlepsze
sylwia_slomc... 18:56, 30 gru 2020

Monia81 napisał(a)
Aż musiałam się zalogować, żeby się wpisać, chociaż u Ciebie jestem na bieżąco aż nie chce się wierzyć że ten rok tak zleciał, podsumowanie pięknie obrazuje ogrom pracy ile wkładacie, aby to wszystko tak cudnie wyglądało kochani podziwiam Was nie ustająco jak potraficie to wszystko ogarnąć mimo nieraz ciężkich momentów. Sylwuś życzę Wam samych dobrych dni w nowym roku, kolejnych wspaniałych spotkań i wszystkiego najlepszego pozdrawiamy

Monia jeśli Cię sprowokowałam do zalogowania znaczy, że było warto je zrobićPrzeleciało nie wiadomo kiedy.... dziwny był ten rok. Brak nam spotkań z przyjaciółmi bardzo.......
Mam nadzieję, że w nadchodzącym sezonie uda się nam znowu spotkać....tęskno bardzo jest.
Kochana Wam też wszystkiego dobrego w tym Nowym Sezonie