Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Agatorek 22:29, 30 gru 2020

Witaj Sylwio
Dziękuję za wizytę u mnie .
Niestety chyba nie dam rady dokładnie przeczytać te dwa Twoje długaśne tematy, ale trochę na razie przejrzałam. Ale wizytówkę całą obejrzałam .
Włożyliście w Wasz ogród masę pracy, a porównując zdjęcia z początków, i te najbardziej aktualne, nie mogę wyjść z podziwu, że aż tak się pozmieniało.
Piękne miejsce!

Będę zaglądać i podpatrywać

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku
Magara 23:44, 30 gru 2020

Sylwia, wszystkiego co najlepsze dla Całej Waszej Rodziny (tej ludzkiej i zwierzęcej też ), oby Nadchodzący Rok był lepszy, duuuużo lepszy, oby wróciło to co jeszcze niedawno uważaliśmy za normalność, oby było zdrowie i siły na realizację planów, ogrodowych i nie tylko, tego Wam z całego serca życzę
sylwia_slomc... 23:47, 30 gru 2020

Agatorek napisał(a)
Witaj Sylwio
Dziękuję za wizytę u mnie .
Niestety chyba nie dam rady dokładnie przeczytać te dwa Twoje długaśne tematy, ale trochę na razie przejrzałam. Ale wizytówkę całą obejrzałam .
Włożyliście w Wasz ogród masę pracy, a porównując zdjęcia z początków, i te najbardziej aktualne, nie mogę wyjść z podziwu, że aż tak się pozmieniało.
Piękne miejsce!

Będę zaglądać i podpatrywać

Wszystkiego dobrego w Nowym Roku

Witaj Ja sobie zapisałam do obserwacji Twój watek bo może być ciekawy ogród na takiej powierzchni kibicuję by tak się stało
sylwia_slomc... 23:49, 30 gru 2020

Magara napisał(a)
Sylwia, wszystkiego co najlepsze dla Całej Waszej Rodziny (tej ludzkiej i zwierzęcej też ), oby Nadchodzący Rok był lepszy, duuuużo lepszy, oby wróciło to co jeszcze niedawno uważaliśmy za normalność, oby było zdrowie i siły na realizację planów, ogrodowych i nie tylko, tego Wam z całego serca życzę

Dziękujemy z serca I również życzymy by kolejny był jak najlepszy na wszystkich płaszczyznach życiowych i buziaki ślemy
Agatorek 00:27, 31 gru 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Witaj Ja sobie zapisałam do obserwacji Twój watek bo może być ciekawy ogród na takiej powierzchni kibicuję by tak się stało

Na razie walczę z chciejstwami
Słabo mi idzie
sylwia_slomc... 00:47, 31 gru 2020

Agatorek napisał(a)

Na razie walczę z chciejstwami
Słabo mi idzie

Przy takiej powierzchni to nie wiem czy musisz te chciejstwa pokonać bo miejsca masz aż nadto
Ogród o takiej powierzchni będzie mniej pracochłonny jeśli posadzisz plamami dużo roślin tego samego gatunku.... ale jeśli przy takiej powierzchni tych gatunków będzie mało to sprawi, że może być ciut nudno w sezonie. Ja np. lubię jak się zmienia w ogrodzie z tygodnia na tydzień przez co w swoim gatunków nie ograniczałam, zależało mi na różnorodności biologicznej by ograniczyć występowanie chorób i szkodników oraz stworzyć warunki dla wielu zwierząt
zawitka 09:45, 31 gru 2020

Duży ogród to i dużo pracy ale i satysfakcji też i tego Wam życzę w Npwym Roku.
Agatorek 12:14, 31 gru 2020

sylwia_slomczewska napisał(a)

Przy takiej powierzchni to nie wiem czy musisz te chciejstwa pokonać bo miejsca masz aż nadto
Ogród o takiej powierzchni będzie mniej pracochłonny jeśli posadzisz plamami dużo roślin tego samego gatunku.... ale jeśli przy takiej powierzchni tych gatunków będzie mało to sprawi, że może być ciut nudno w sezonie. Ja np. lubię jak się zmienia w ogrodzie z tygodnia na tydzień przez co w swoim gatunków nie ograniczałam, zależało mi na różnorodności biologicznej by ograniczyć występowanie chorób i szkodników oraz stworzyć warunki dla wielu zwierząt

Wiem, miałam już etap kupowania wielu gatunków po jednej sztuce i gdzieś mi to znikało, ciekawe dlaczego
Co prawda pewnie nadal tak będę robić przy jakichś drzewkach i kupować pojedyncze egzemplarze, ale już wiem że byliny mogę kupować hurtem.

Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku!
Waclaw 18:58, 31 gru 2020

Najlepsze życzenia na 2021 rok!
Oby koronawirus odpłynął w siną dal.
sylwia_slomc... 19:24, 31 gru 2020

zawitka napisał(a)
Duży ogród to i dużo pracy ale i satysfakcji też i tego Wam życzę w Npwym Roku.

I wzajemnie wszystkiego dobrego