Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 21:53, 07 cze 2021

Urszulla napisał(a)
Sylwia,a ten zbiornik co nają u Was budować kiedy jest planowany?

Ula zbiorniki miały być dwa, miały powstać w ciągu 7 lat, ale jak na razie rolnicy nie sprzedali gruntów na rzecz gminy by można było wykonać zbiorniki i sieć dodatkowych rowów.
sylwia_slomc... 21:57, 07 cze 2021

Wszystkim dziękujemy jeszcze raz. Skończyłam spisywać i liczyć rośliny, przedarłam się do klonów by im odkopać z mułu szyjki korzeniowe, musiałam kopać na 15 cm głęboko, tyle zostawiło. Do żywopłotu grabowego nie udało mi się dostać, ani do jabłonek.
kasiek 22:04, 07 cze 2021

Cudowne to forum tyle dobra stąd płynie, tyle budujących słów, tyle ciepłych mysli, tyle wsparcia... Ale to też Twoja zasługa, bo pomagasz bezinteresownie innym, wszyscy Cie znają i podziwiają, za serce, za pomoc, za wsparcie.
Sylwia to dobro które wniosłaś powraca do Ciebie, czerp z niego siłę by przetrwać i walcz dalej... z uporem maniaka... o marzenia...
Buźka Kochana, nie daj się
abiko 22:10, 07 cze 2021

Słuchajcie... Sytuacja u Sylwi wygląda tak, że na razie nic nie zdziałamy, trochę musi podeschnąć. Strasznie się na to patrzy, bo to robota głupiego. Każda z nas wie, że na grad nic nie poradzimy.. nie ma na to wpływu, rośliny sobie poradzą, cóż nie będzie spektakularnego widoku, ale co zrobić. Najbardziej boli to, że Sylwia znowu musi to bagno sprzątać. Już jest mnóstwo komarów. To jest błoto, ja co ważę naprawdę mało (uwierzcie na słowo zasysałam się tam bez większego problemu. I to, że sami nic więcej nie są w stanie z tym rowem i wodą zrobić.. I powtórka jest realna.. niestety. To dołuje..

Z warzyw przywiozę ci ogórki, nie kupuj i sałatę rozsadę do posadzenia.
Z dali, które miała ok 100? jak kojarzę.. nie będzie nic. Więc ja proszę... w jej imieniu, jeśli ktoś będzie się chciał podzielić jakimiś karpami pewnie na jesień napiszcie, podam adres.. ja w was wierzę

Jak przeschnie, to będziemy pomagać.. kilka nas tu jest damy radę.
Waclaw 22:12, 07 cze 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kochani...
ja też siedzę i łzy same lecą z oczu.....co Wam mogę powiedzieć....
nie wiem co będzie, jak długo będzie.....czy jeszcze znajdziemy siły....
Ostatnio ogrom wysiłku włożyliśmy w nasz ogród, ogrom serca.....
nie wiem czy coś jeszcze z tego zostało we mnie....czuję pustkę, ogromną....

Dziękujemy za słowa wsparcia, za rozmowy, za chęć pomocy.....
Potrzeba czasu by wykrzesać w sobie chęci....
by wskrzesić uczucie od nowa.... jeśli się da

Wiem, ze możemy, że się da , już się trzy razy podnieśliśmy

Ale czy to ma jeszcze sens....

Sylwia, zapewniam Cię: ma sens. Znam Cię na tyle, że wiem że jesteś osobą która nie rezygnuje z wytyczonej ścieżki. Życie niesie wiele niespodzianek. Nie zawsze jest usłane różami. W przypadku Waszego ogrodu, rok rocznie przyroda wystawia Was na próbę. Wy, jak Feniks , tytaniczną pracą podnosicie go z popiołów. Tak będzie i tym razem.
Głowa do góry.
sylwia_slomc... 22:12, 07 cze 2021

kasiek napisał(a)
Cudowne to forum tyle dobra stąd płynie, tyle budujących słów, tyle ciepłych mysli, tyle wsparcia... Ale to też Twoja zasługa, bo pomagasz bezinteresownie innym, wszyscy Cie znają i podziwiają, za serce, za pomoc, za wsparcie.
Sylwia to dobro które wniosłaś powraca do Ciebie, czerp z niego siłę by przetrwać i walcz dalej... z uporem maniaka... o marzenia...
Buźka Kochana, nie daj się

Drugiego takiego forum i takich ludzi nigdzie nie spotkałam Kasiu. Staramy się psychicznie podnieść z tego upadku i oby sił i zdrowia starczyło. Prognozy pogody nie nastrajają dobrze, od środy ma być jakiś szkwał. Ziemia rozmoknięta, tu gdzie orzech sąsiada też, a to nie wróży dobrze....
Waclaw 22:15, 07 cze 2021

abiko napisał(a)
Słuchajcie... Sytuacja u Sylwi wygląda tak, że na razie nic nie zdziałamy, trochę musi podeschnąć. Strasznie się na to patrzy, bo to robota głupiego. Każda z nas wie, że na grad nic nie poradzimy.. nie ma na to wpływu, rośliny sobie poradzą, cóż nie będzie spektakularnego widoku, ale co zrobić. Najbardziej boli to, że Sylwia znowu musi to bagno sprzątać. Już jest mnóstwo komarów. To jest błoto, ja co ważę naprawdę mało (uwierzcie na słowo zasysałam się tam bez większego problemu. I to, że sami nic więcej nie są w stanie z tym rowem i wodą zrobić.. I powtórka jest realna.. niestety. To dołuje..

Z dali, które miała ok 100? jak kojarzę.. nie będzie nic. Więc ja proszę... w jej imieniu, jeśli ktoś będzie się chciał podzielić jakimiś karpami pewnie na jesień napiszcie, podam adres.. ja w was wierzę

Pięknie Agnieszko. Ja się przyłączam. Mam ładne irysy. Sylwia, jeśli tylko chcesz - pisz.
sylwia_slomc... 22:16, 07 cze 2021

abiko napisał(a)

Aguś Kochana.

Ja w te dalie jeszcze wierzę, nie trace nadziei, że może dadzą radę.... ale jeśli nie to na jesieni lub wiosną będę wdzięczna.
sylwia_slomc... 22:17, 07 cze 2021

Waclaw napisał(a)

Sylwia, zapewniam Cię: ma sens. Znam Cię na tyle, że wiem że jesteś osobą która nie rezygnuje z wytyczonej ścieżki. Życie niesie wiele niespodzianek. Nie zawsze jest usłane różami. W przypadku Waszego ogrodu, rok rocznie przyroda wystawia Was na próbę. Wy, jak Feniks , tytaniczną pracą podnosicie go z popiołów. Tak będzie i tym razem.
Głowa do góry.

Dziękuję, że Jesteś.
abiko 22:18, 07 cze 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Aguś Kochana.

Ja w te dalie jeszcze wierzę, nie trace nadziei, że może dadzą radę.... ale jeśli nie to na jesieni lub wiosną będę wdzięczna.

Obecnie ich stan opisałabym jako mocno "zmulony". W tym roku może być ciężko. Spróbuj pomyśleć o moim planie, ale potrzebujesz dali..Twój warzywnik bez nich to nie to samo. A resztę zobaczymy co wyjdzie..