Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

alamakota 08:13, 14 sie 2021

Witam , jestem wieloletnią fanką orodowiska i tego ogrodu / mój jest identyczny tzn wielkość i kształt / myślałam nawet o własnym wątku , ale brakuje mi dyscypliny . Różnimy się tym , że mój ogród tworzę zupełnie sama , oczywiście zrujnowałam kręgosłup ,ale jaki to odpoczynek dla głowy wie każdy kto złapał bakcyla .Ponieważ mamy również podobne podejście do roślin chcę prosić o przysługę , zostawiłam pytanie na wątku o szkodnikach brzóz , mogłabyś zajrzeć?
Urszulla 09:56, 14 sie 2021

Kłosowce seledynowe mi wymarzły albo się zestarzały, a te zwykłe zlikwidowałam chyba 2 lata temu od tej pory nie spotykam siewek bo chyba wiosną wyplewiłam. Szkoda.
Ktoś mi kiedyś przysłał nasiona i chyba sama je wysiewałam, ale głowy też nie dam ściąć, biorę poprawkę na luki w mojej pamięci

Żywopłoty kończę i ledwo daję rady, ale maszyną idealnie się robi. Noźyce już teraz tylko na poprawki będą poza tym mam dostawę słomy na nowy sezon i najgorsze kopanie.....nie wiem kiedy to zrobię
I tak się dziwię że tyle dałam rady
sylwia_slomc... 10:29, 14 sie 2021

Juzia napisał(a)
Nie mam ani jednego ani drugiego

Juzia nie można mieć wszystkiego
sylwia_slomc... 10:33, 14 sie 2021

alamakota napisał(a)
Witam , jestem wieloletnią fanką orodowiska i tego ogrodu / mój jest identyczny tzn wielkość i kształt / myślałam nawet o własnym wątku , ale brakuje mi dyscypliny . Różnimy się tym , że mój ogród tworzę zupełnie sama , oczywiście zrujnowałam kręgosłup ,ale jaki to odpoczynek dla głowy wie każdy kto złapał bakcyla .Ponieważ mamy również podobne podejście do roślin chcę prosić o przysługę , zostawiłam pytanie na wątku o szkodnikach brzóz , mogłabyś zajrzeć?

Witaj Zaciekawiłas mnie swoim ogrodem bardzo Będę namawiała jednak na wątek, podziel się z nami swoim ogrodem Zajrzę tylko gdybyś mi mogła podlinkować ten wątek bo nie mam go w obserwowanych, a zanim znajdę może dużo wody upłynąć
sylwia_slomc... 10:35, 14 sie 2021

Urszulla napisał(a)
Kłosowce seledynowe mi wymarzły albo się zestarzały, a te zwykłe zlikwidowałam chyba 2 lata temu od tej pory nie spotykam siewek bo chyba wiosną wyplewiłam. Szkoda.
Ktoś mi kiedyś przysłał nasiona i chyba sama je wysiewałam, ale głowy też nie dam ściąć, biorę poprawkę na luki w mojej pamięci

Żywopłoty kończę i ledwo daję rady, ale maszyną idealnie się robi. Noźyce już teraz tylko na poprawki będą poza tym mam dostawę słomy na nowy sezon i najgorsze kopanie.....nie wiem kiedy to zrobię
I tak się dziwię że tyle dałam rady

Ula jestem pełna podziwu, bardzo dużo zrobiłaś Słoma Ci się sprawdziła to trzeba stosować na stałe żeby sobie życie ułatwiać
alamakota 11:07, 14 sie 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Witaj Zaciekawiłas mnie swoim ogrodem bardzo Będę namawiała jednak na wątek, podziel się z nami swoim ogrodem Zajrzę tylko gdybyś mi mogła podlinkować ten wątek bo nie mam go w obserwowanych, a zanim znajdę może dużo wody upłynąć

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2070-choroby-i-szkodniki-brzoz-brzoza-betula?page=26
Gosialuk 12:14, 14 sie 2021

Widzisz a ja mam kłosowca i nawet chyba zostały mi nasiona z wymiany. Jakby nie deszcz już byś miała u siebie.
Może podrzucę we wrześniu, bo planujemy wyjazd do Wojsławic z mamą.
Juzia 15:33, 14 sie 2021

sylwia_slomczewska napisał(a)

Juzia nie można mieć wszystkiego

No ale chciałam pomóc
gogo 16:12, 14 sie 2021

Sylwia, ja mam żeleźniaka Russela, żółtego, mam i siewki i mogę mieć nasiona, tylko czy o tego Ci chodzi?
Kłosowce po pierwszej zimie, choć były okryte jedliną, padły i już ich nie chcę.
sylwia_slomc... 21:03, 14 sie 2021

alamakota napisał(a)

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2070-choroby-i-szkodniki-brzoz-brzoza-betula?page=26

Byłam