Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 12:03, 06 mar 2022

Rumianka napisał(a)
Sylwia, też mam te miniaturki żółte i faktycznie przyrastają co roku i to fajnie. Moje na razie przystopowały bo ziemia jest znów zamarznięta, ale już widać pąki kwiatowe. Będę znów polować na nie, bo warto. Zyczę zdrówka i uważaj na siebie,

Dzięki
Monika83 12:15, 06 mar 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Takie słoneczka nabyłam przy okazji róż i teraz cieszą, a ten drugi to z ogrodu po przycięciu magnolii wstawiłam do wazonu i teraz już mam

Mam identyczne ale miniaturki odm Tete a Tete.
Gruszka_na_w... 13:06, 06 mar 2022

Obserwacja ptactwa i ogarnianie woliery to idealne działania na dziś. Nowe kurki to dobry krok.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
sylwia_slomc... 13:06, 06 mar 2022

Milka napisał(a)

U nas po szczepieniu nic, ale zięciowi tez buła się z wodą zrobiła w łokciu, wycierpiał się, antybiotyki 2 miesiące, groziła operacja, teraz powoli wraca do normy.

Aż tak? Kurcze jutro muszę lekarzowi pokazać bo utrzymuje mi się choć może dziś odrobinę mniej...
sylwia_slomc... 13:07, 06 mar 2022

Milka napisał(a)

Bardzo optymistyczne zakupy, zdrówka życzę

Dzięki
sylwia_slomc... 13:07, 06 mar 2022

Juzia napisał(a)
Mam zaległości jak stąd na Marsa
Nie wiem co się dzieje na forum
Ale uściski ślę

Juzia Forum się budzi do życia z wiosną, ja teraz też zaczynam mieć zaległości u wielu
sylwia_slomc... 13:09, 06 mar 2022

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Obserwacja ptactwa i ogarnianie woliery to idealne działania na dziś. Nowe kurki to dobry krok.

Trzeba sobie jakoś życie umilić W tym przypadku dodatkowe obowiązki to głowa bardziej oderwana od trudnych spraw, a w bonusie jajko
Urszulla 18:38, 06 mar 2022

Fajnie że masz nowe kurkia jajka cenne w witaminy i łatwo przyswajalne białko, samo zdrowie
sylwia_slomc... 12:28, 07 mar 2022

Urszulla napisał(a)
Fajnie że masz nowe kurkia jajka cenne w witaminy i łatwo przyswajalne białko, samo zdrowie

Więcej kur = więcej jajekChciałabym nie musieć dokupować bo w sklepie to nigdy nie wiem w jakich warunkach ta kura żyła.
daredevil 15:44, 07 mar 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)

Na odstresowanie kupiłam dzisiaj cztery kurki Ostatnio straciliśmy trzy sztuki. Klarę , o której już pisałam, a tydzień temu Kiki białą silkę, nie wiemy co się stało, może w nocy spadła z grzędy i się obiła, z dnia na dzień przestała chodzić i się przewracała przy próbach. Straciliśmy też jedno z własnych kurcząt, to z nowotworem w oku( głowie)już po wykluciu tak miała, wyrosła wydawało się, że tak już sobie będzie żyć, ale niestety po jednej nocy nie obudziła się już. Więc dzisiaj dokupiłam trzy silki i jedną czubatkę

buu biedne kuraki... jak ceny nowe/zabójcze?
pozdrawiam Cię