Sylwia nie zgodzę się z Toba, bo akwarystyka ma tyle wspólnego z oczkami na zewnątrz co uprawa kwiatków na parapecie z ogrodem.
Jedno jest pewna, jak woda zamarznie to ryba nie przeżyje.
Ryby nawet w stanie hibernacji pobierają tlen, jak tafla wody zamarznie to tego tlenu może braknąć.
Udało Ci się bo oczko masz dopiero 2 zimy a zim ostatnio nie było. Mieszkamy poza tym w cieplejszym rejonie kraju tzn Ty i j mamy podobne zimy.
Forum czyta dużo ludzi, wiec należy rozsądnie pisać opinie, bo ktoś wpuści rybki do oczka o głębokości 40cm i się zdziwi że do wiosny wszytko zdechło.
Wrzucenie styropianu pomaga ale tylko do pewnego momentu i na określone warunki.. a tych nie potrafimy przewidzieć i raczej powinno się nastawić, że w końcu będzie normalna zima.
Tyle w temacie.
Czekam do poniedziałku na program (tez nie mam telewizji i zostaje mi się internet), trzymam kciuki by fajnie zmontowali program. A opiniami się nie przejmuj, bo jak świat długi i szeroki to będą one zawsze. Mi skrytykowali nawet ton mojego głosu i doniczki na parapecie
PS> Co do doniczek to ktoś miał nawet rację...ha, ha, ha.. wzięłam to do serca i ograniczam ilość storczyków na oknie..by nie zasłaniały widoku.. i staram sie by mniej kolorów w doniczkach było. Nawet z negatywu można coś pozytywnego wyciągnąć

Chociaż sposób przekazania uwagi był nieprzyjemny..
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.