Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina II

Ranczo Szmaragdowa Dolina II

sylwia_slomc... 23:27, 28 mar 2019

Doranma napisał(a)
U Ciebie wiosna jest o jakieś dwa tygodnie przed moją. Chociaż i tak w tym roku wszystko rozwija się wcześniej. Co prawda dziś podziwiałam na mieście żółciutkie forsycje, ale w mieście jest cieplej, na działce może za tydzień. Tak więc o cięciu róż jeszcze nie myślę ☺

Nie wiem czy się z tego cieszyć, zawsze miałam na końcu to teraz się zastanawiam co ta zmiana oznacza
sylwia_slomc... 23:29, 28 mar 2019

Sebek napisał(a)
Przyszedłem na cebulowe

Ale macie kanciki! Ja jakoś się nigdy nie mogę do nich zebrac... Nie lubię ich robić, przyznaje się Wole efekt

Na tego pierwszego tulipana
W tamtym sezonie kanty to praktycznie w zaschniętym betonie mordowaliśmy, teraz idzie nóż jak w masło bo ziemia na razie wilgotna, ale jak długo.....nie wiadomo, niby padąło ciut, ale wiatry wywiały całą wilgoć.
Mala_Mi 08:36, 29 mar 2019

Sylwia nie zgodzę się z Toba, bo akwarystyka ma tyle wspólnego z oczkami na zewnątrz co uprawa kwiatków na parapecie z ogrodem.
Jedno jest pewna, jak woda zamarznie to ryba nie przeżyje.
Ryby nawet w stanie hibernacji pobierają tlen, jak tafla wody zamarznie to tego tlenu może braknąć.
Udało Ci się bo oczko masz dopiero 2 zimy a zim ostatnio nie było. Mieszkamy poza tym w cieplejszym rejonie kraju tzn Ty i j mamy podobne zimy.
Forum czyta dużo ludzi, wiec należy rozsądnie pisać opinie, bo ktoś wpuści rybki do oczka o głębokości 40cm i się zdziwi że do wiosny wszytko zdechło.
Wrzucenie styropianu pomaga ale tylko do pewnego momentu i na określone warunki.. a tych nie potrafimy przewidzieć i raczej powinno się nastawić, że w końcu będzie normalna zima.
Tyle w temacie.
Czekam do poniedziałku na program (tez nie mam telewizji i zostaje mi się internet), trzymam kciuki by fajnie zmontowali program. A opiniami się nie przejmuj, bo jak świat długi i szeroki to będą one zawsze. Mi skrytykowali nawet ton mojego głosu i doniczki na parapecie
PS> Co do doniczek to ktoś miał nawet rację...ha, ha, ha.. wzięłam to do serca i ograniczam ilość storczyków na oknie..by nie zasłaniały widoku.. i staram sie by mniej kolorów w doniczkach było. Nawet z negatywu można coś pozytywnego wyciągnąć Chociaż sposób przekazania uwagi był nieprzyjemny..
sylwia_slomc... 10:50, 29 mar 2019

No masz Ci los opisałam się i mnie wywaliło z neta wszystko poszło w eter
Może tak miało być...

W każdym razie w skrócie chodziło o to, że to dobrze jak się czasem nie zgadzamy, z oczkiem faktycznie mam krótsze doświadczenie od Ciebie, choć akurat takie jak napisałam. Na klimat wpływu nie mamy...albo właśnie przez to, że mamy jest taki jak jest, nie wiadomo co będzie dalej.
Jest wątek o zakładaniu oczek, mądry, lepiej tam szukać informacji, ja tylko człowiek jak każdy mogę się mylić, może i oczko to nie to samo co akwarium...tak umiem tak prowadzę na razie sprawdza się w moich warunkach. Oczka dla ptaków i żab zakładałam by miały wodę jak susza, ryby mam przrciwkomarowo.

Pamiętam co przechodziła$ po nagraniu i w trakcie, ni jak nie mogłam ludzi zrozumieć. Zbroję się w tarczę anty hejtową, albo wcale opini nie będę czytać, czasem lepiej nie wiedzieć;
Gosialuk 11:20, 29 mar 2019

Przykre jest to, że działając i robiąc tyle, a nikogo przy tym nie krzywdząc, spotyka się taką reakcję. Ja tego też nie mogę pojąć. To chyba zazdrość przez niektórych ludzi przemawia, ale kto im broni wziąć się do roboty i urządzić sobie jeszcze piękniejszy ogród.
sylwia_slomc... 12:29, 29 mar 2019

No przykre Ania wie ile starań Ją kosztowało nagranie, a potem spotkała się z Tak niesprawiedliwą reakcją ze strony widzów. Wiadomo nie wszyscy będą zadowoleni, każdy się spodziewa czegoś innego, wszystkim nigdy nie dogodzi.
deszczowymaj 13:51, 29 mar 2019

Sylwuniu jak zawszę przychodzę do Ciebie oko nacieszyć a tu taka miła niespodzianka.. tulipanek śliczny i wszystko inne też ..ta wiosna pędzi u Ciebie jak pendolino z resztą tak jak Ty

Czekam na niedzielny odcinek .. w kalendarzu na pół strony zaznaczone ciekawa jestem bardzo jak to wszystko zmontowali no i w końcu Twoje hektary zobaczę w pełnej okazałości jupiii

Dla eMa wyrazy uznania ..z takim poświęceniem,na kolanach te kanciki tworzy

Agania 15:01, 29 mar 2019

Brawa dla Wojtka
anpi 15:52, 29 mar 2019

sylwia_slomczewska napisał(a)

Sylwia ty tak rzuciłaś chłopa na kolana,czy on tak sam z siebie...?Ale tak czy inaczej i tak szacun dla niego ...

Szkoda że my wszystkie tak daleko od siebie,zebrałybyśmy się na zbiorowe oglądanie programu w tv,jak chłopaki na mecz Czekam na niedzielę
greg66 18:45, 29 mar 2019

Sylwio fajne te kanciki i chyba wokół jednej rabaty tez takie zrobię.
A tą ziemię zostawiacie odkrytą, to jak ona zarasta trawą lub chwastami to do wyrwania.